קרדיט: דובר צה"ל

כיצד יפעל הצבא בהפסקת האש? זו תגובת דובר צה"ל לחדשות JDN

דובר צה"ל לא שלל בהצהרה המיוחדת שקיים הערב בעקבות שחרור שלוש החטופות מידי חמאס לידי ישראל, כי כוחות ימשיכו לעסוק בפעילות למיגור טרור והשמדת אמל"ח גם במהלך ימי הפסקת האש ברצועת עזה. דובר צה"ל התייחס לאתגרי ההסכם והבהיר כי צה"ל ישוב ללחימה עד להשגת כל היעדים

כתבות נוספות בנושא:

דובר צה"ל מסר הערב הצהרה מיוחדת לתקשורת בעקבות התחלת יישום עסקת החטופים עם שחרורן של שלוש צעירות יהודיות משבי חמאס האכזרי ברצועה. בדבריו התייחס תא"ל דניאל הגרי לאתגרים המאפיינים את העסקה ואמר כי צה"ל ערוך לשוב ולהילחם על מנת להשיג את כל יעדי המלחמה.

תגובת דובר צה"ל לשאלת חדשות JDN הערב

play-rounded-fill

קרדיט: דובר צה"ל

תא"ל דניאל הגרי נמנע בדבריו מהתייחסות מפורשת למתווה הפסקת האש בעזה. דובר צה"ל במענה לשאלתנו לא פסל על הסף כי צה"ל ימשיך לעסוק בפעילות למיגור טרור והשמדת אמל"ח בדומה לדפוס הפעולה שבו הוא נוהג בלבנון. עם זאת ישנה חשיבות לאמירתו הערב כי צה"ל ערוך ומוכן לשוב ללחימה מלאה על מנת להשיג את כל מטרות המלחמה. כזכור חלק ממטרות המלחמה היא השמדת חמאס וכן הבטחה כי רצועת עזה לא תשוב להוות איום עוד על שטח מדינת ישראל בדגש על עוטף עזה.

שאלת חדשות JDN: האם מתווה הפסקת האש בעזה יהיה דומה למה שקורה בלבנון, כלומר האם פעילות לסיכול טרור ואיסוף אמל"ח תמשיך באזורים בהם שוהים כוחות צה"ל.

דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי השיב ואמר: "המתווה וההסכם להשבת החטופות והחטופים הוא חשוב מאוד לעמידה במימוש מטרות המלחמה. יש בהסכם הזה סיכונים, יש בו אתגרים, אנחנו ערוכים ביטחונית ונדע לתת מענה לכל האתגרים שבהסכם ונדע לחזור חזרה ולהילחם ולעמוד במטרות המלחמה במלואן".

בתשובתו בחר דובר צה"ל למקד את ההתייחסות למוכנות צה"ל להמשך הלחימה ונמנע במכוון מהתייחסות למתווה פעילות צה"ל ברצועה במהלך הפסקת האש. הרמטכ"ל כבר אמר כי הכוחות של צה"ל במרחב ציר פילדלפי יגדלו יותר במהלך הפסקת האש. ניתן להניח כי צה"ל אינו מעוניין להצהיר מראש כיצד יפעל ברצועה בדיוק כפי שבלבנון מה שלימד על פעילות הכוחות היו אלה המעשים בשטח ופחות הצהרות, בטח לא הצהרת כוונות מראש.

"ערב טוב, אמילי דורון ורומי עכשיו בידיים בטוחות. בדקות האחרונות, אמילי דורון ורומי חברו לכוח צה"ל ושב"כ", פתח תא"ל דניאל הגרי את הצהרתו הערב. "הן בידינו והן בדרך הביתה. הן בדרכן למתחם הקליטה הקדמי של צה"ל ושם יקבלו מענה רפואי ראשוני ויפגשו את משפחותיהן. משם, הן יועברו לבית החולים".

דובר צה"ל ציין את המקומות מהן נחטפו הצעירות ואמר: "אמילי תהילה דמארי נחטפה מקיבוץ כפר עזה וציינה את יום הולדתה ה-28 בשבי. דורון שטיינבכר נחטפה מכפר עזה וציינה את יום הולדותה ה-31 בשבי. רומי גונן מכפר ורדים נחטפה ממתחם מסיבת הנובה וציינה את יום הולדתה ה-24 בשבי. אמילי, דורון ורומי סוף סוף בדרך הביתה".

דובר צה"ל קורא לציבור לנהוג באחריות ולהעניק למשפחות את הפרטיות שלהן: "אלה רגעים מרגשים מאוד, לצד כל הכאב שעברו בתקופת השבי הארוכה. כעת, נדרש לאפשר למשפחותיהן את הפרטיות בעת ההתאחדות עם יקירותיהן. אנחנו מודעים לציפייה הגדולה בציבור בכל הנוגע להחזרתם ומצבם של החטופים. לצד זאת, כולנו מחוייבים לנהוג באחריות רבה, מדובר בימים קשים וכל הכבדה נוספת על משפחות החטופים והחטופים היא מעשה חסר אחריות. הסתמכו על דיווחים של גורמים רשמיים בלבד וחשוב – אל תפיצו שמועות בדגש לרשתות החברתיות".

הצהרתו המלאה של דובר צה"ל הערב

play-rounded-fill
קרדיט: דובר צה"ל

עוד אמר דובר צה"ל: "לצד ההתרגשות הגדולה, ליבנו עכשיו עם כל החטופות והחטופים שעדיין מוחזקים בעזה בתנאים לא אנושיים ואנו מצפים לשובם. השלב הראשון של ההסכם צפוי להימשך כ-42 ימים. היום חזרו 3 החטופות הראשונות. מעתה, בכל שבוע ישוחררו בין שלושה לארבעה חטופים נוספים. הבוקר חמאס לא עמד בהתחייבותו ולא העביר את הרשימה כפי שהוחלט בהסכם. בהתאם לכך, תקפנו מבנים צבאיים ומחבלים חמושים של חמאס על כלי רכב והפסקת האש נכנסה באיחור. אנחנו לא נקבל חריגה מההסכמות כפי שהבהרנו הבוקר".

בסיום דבריו הבהיר תא"ל הגרי כי "עם כניסתה של הפסקת האש לתוקף בשעה 11:15, כוחותינו התייצבו בקווי ההגנה שעליהם הוחלט בהסכם וכחלק מההיערכות ביטחונית רחבה בגבול עזה. בנוסף, תגברנו את כוחות צה"ל באזור יהודה ושומרון ואנחנו ערוכים חזק בהגנה ובהתקפה. צה"ל פועל יחד עם השב"כ, המוסד והדרג המדיני למימוש מטרות המלחמה כולן. השמדת היכולות השלטוניות והצבאיות של החמאס, החזרת התושבים לבתיהם ולתכופה שבהן – השבת החטופים הביתה. גם בשעה זו, פעילות צה"ל נמשכת בכל הגזרות במטרה ברורה – ביטחון אזרחי מדינת ישראל".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

עם ישראל התגייס לשפץ את הבית, וכעת משלימים את המשימה עבור חמש היתומות של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מזכר ההבנות בין ארה"ב לאיראן מעורר סערה: בישראל חוששים, בטהרן חוגגים
המתיחות מאחורי הקלעים: טראמפ נוזף בנתניהו בשיחות סגורות
החופש המושלם: למה הנופש של 'קשת טורס' בגודאורי הוא בדיוק מה שהמשפחה שלכם צריכה הקיץ
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הפתרון לרחפני הנפץ? רפאל חושפת מערכת יירוט חדשה לכוחות הלוחמים | צפו
לאחר 96 ימי עדות: משפט נתניהו נכנס לשלב הבא
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החום נשאר: עומסי חום כבדים צפויים במזרח הארץ ובערבה
הותר לפרסום: רס״ר במיל׳ אלכסנדר פילין הי"ד נהרג בפיצוץ מטען בדרום לבנון
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פרשת הדרכונים הדיפלומטיים: המשטרה סבורה כי יש תשתית ראייתית נגד השר אלי כהן
למרות מזכר ההבנות: איראן משגרת כטב"מים לעבר ספינות מסחריות במפרץ

הכתבות המעניינות ביותר

הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק כ״ח • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק כ״ח • צפו
המשטרה עולה שלב? גם אנחנו! / דעה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • האדמו"ר מליובאוויטש זי"ע
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • האדמו"ר מליובאוויטש זי"ע
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ג' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ג' בתמוז ה'תשפ"ו
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
המילים שהרבי כתב לי ושינו את חיי – סיפור אישי
מעצמה של יהדות וחסד: המספרים המדהימים מאחורי ממלכת חב"ד בישראל נחשפים
גדולי הפוסקים אוסרים על הגעה לקבר רמבעה"נ ולחוף הנפרד דרך הכביש הרגיל

חדש באתר

הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק כ״ח • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק כ״ח • צפו
6a8c4209-cc61-4ebb-83a2-bf0715743e22_f1400x900
מזכר ההבנות בין ארה"ב לאיראן מעורר סערה: בישראל חוששים, בטהרן חוגגים
netanyahu_trump_white_house1
המתיחות מאחורי הקלעים: טראמפ נוזף בנתניהו בשיחות סגורות
WhatsApp-Image-2026-06-17-at-16.30
הפתרון לרחפני הנפץ? רפאל חושפת מערכת יירוט חדשה לכוחות הלוחמים | צפו

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

עצרת גאולה ומשיח - 120 רגעים - אתרים -20260617T192146Z-3-001 (88)
מעמד של אמונה וציפייה לגאולה: אלפים השתתפו בעצרת המרכזית בבת ים
בעלזא מאנסי מסיבת חומש (2)
חומש סעודה בת"ת דחסידי בעלזא במאנסי ניו יורק
אסיפה של גדולי ומאורי הדור למען ממלכת התורה 'מבצר הכוללים על טהרת הקודש בארה''ק (17)
אסיפה היסטורית של גדולי ומאורי הדור למען ממלכת התורה 'מבצר הכוללים' על טהרת הקודש בארה"ק
כינוס לאברכי חבורת בני חורין קהל חסידי נדבורנה המתנזרים מפגעי הטכנולוגיה צילום שוקי לרר (8)
כינוס חסידי נדבורנה בארה"ק נגד פגעי הטכנולוגיה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ג' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ג' בתמוז ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture