הערכות המודיעיניות בצה"ל מצביעות על כוונת חמאס להסלים את המצב ברצועת עזה באמצעות מתקפות גרילה ממוקדות, בניסיון להשפיע על המשא ומתן להחזרת החטופים. ההתרעה מגיעה על רקע האירוע הקשה בשבת האחרונה שבו נהרג לוחם גשש בפעילות מבצעית בשטח על פי דיווחים, בכירים בצה"ל, חמאס מתכנן להוציא לפועל מארבים מתוכננים ומורכבים נגד כוחות הצבא. התרחישים הצפויים כוללים שילוב של מספר איומים: ירי צלפים, שיגור טילי נ"ט, הפעלת מטענים והסתערות ישירה של מחבלים על כוחות בשטח, כך מדווח וואלה.
בתגובה לאיומים, צה"ל נקט בצעדים משמעותיים:
-
- הגברת ההגנה במוצבים הפרוסים במרחב החיץ
- הרחבת שיתוף הפעולה בין חיל האוויר, כוחות הקרקע ויחידות המודיעין
- העלאת תדירות התרגולות והתדריכים לחיילים
קציני מילואים המשרתים בשטח מסרו כי "הזרוע הצבאית של חמאס משמרת כוחות ואינה ממהרת להיכנס ללחימה רחבה. הארגון עבר לפעילות גרילה קלאסית". בינתיים, פעילי חמאס מתצפתים על הכוחות הישראליים, לומדים את שגרת הפעילות ואת דפוסי הפעולה, ובוחרים בקפידה את הרגע המתאים להתקפה.
הערכת המצב בצה"ל היא שחמאס רואה במארבים ממוקדים אמצעי לחץ יעיל על ישראל בעיצומו של המשא ומתן הרגיש להחזרת החטופים. הכוחות בשטח הונחו להגביר את הערנות ולהיערך לכל תרחיש אפשרי.





















כל לוחמי צה"ל לצאת מעזה להתמקם ליד הגדר בכניסה לעזה. להפציץ על עזה בעזרת מסוקים
למנוע כניסת משאיות מזון של אונרה. התנאי לכניסת המזון רק לאחר שחרור כל החטופים החיים והמתים.