החלטת שופטי ההרכב במשפט נתניהו שלא לאפשר לו לדחות את עדותו בשבועיים בשל עיסוקיו המדיניים והביטחוניים מעוררת סערה בימין. החלטת השופטים התקבלה לאחר שהתביעה בראשות היועצת המשפטית לממשלה דחתה גם היא את בקשתו של רה"מ.

שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי, תקף את עמדת הפרקליטות ושופטי נתניהו: "חיים בעולם משל עצמם. מנותקים. בושה וחרפה! אלו שהפחידו אותנו ממלחמה באיראן, הם אלו שמפחידים אותנו מרפורמה בתקשורת ובמערכת המשפט. ניצחנו שם וננצח גם כאן".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הגיב להחלטת השופטים וכתב: "פרקליטות המדינה והשופטים בהרכב נתניהו ממשיכים בעוד מופע של ניתוק מדהים להתעקש להיות גמדים קטנים, חסרי כל ראייה אסטרטגיה והבנת מציאות, ונעדרי שיקול דעת והבנה מינימאלית בסדרי עדיפויות ואינטרסים לאומיים".

"זה נראה כאילו הם מתעקשים לסייע לנו לפקוח את עייני העם לריקבון ההרסני והמסוכן שהשתלט על מערכת המשפט ולצורך הקריטי לנקות את אורוותיה ולתקן אותה".
"אני מחזק את ידי ראש הממשלה בהמשך ניווט מעמדה הביטחוני והמדיני של ישראל ובז לצרות המוחין של מי שמתיימרים לייצג את הצדק ומייצגים את כל מה שרע במערכת המשפט הישראלית. עם ישראל ראוי ליותר ובעזרת השם יקבל יותר".

יו"ר הקואליציה אופיר כץ: "הפער המטורף וגודל הניתוק בין המציאות הישראלית ההיסטורית לבין מערכת המשפט באותה מדינה ממש, הוא מהגדולים שנראו בתולדותינו. אחרי זה הם מתפלאים למה אמון הציבור בהם בשפל".

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, בתגובה להחלטת השופטים לדחות את בקשת רה"מ לדחיית עדותו: "החלטה מנותקת ואומללה. כמו שאמר הנשיא טראמפ, הגיע הזמן לבטל את המשפט המטורף הזה נגד ראש הממשלה, שהוא כל כולו ציד מכשפות אחד גדול. וכמו שאמרתי אתמול לראש הממשלה – אנחנו נעשה כל שביכולתנו באמצעים העומדים לרשותנו, כדי שהדבר הזה יקרה".
סגן השר אלמוג כהן: "הפרקליטות משמשת דה- פקטו כגורם הפועל כנגד האינטרסים של מדינת ישראל. בפתחה של תקופה היסטורית, יש להתעלות מעל האינטרסים הפוליטיים הצרים שלהם"





















סמוטריץ', לפני שאתה מטיף לשופטים תטיף בבקשה לחכי"ם מסיעתך, שאתמול אמרו שאין לטראמפ להתערב וכו',
אתמול החרשת והנה התוצאות! הפרקליטות זיהתה חולשה בימין וניצלה אותה.
אם הוא לא יכול להתייצב למשפט כי כל מרצו צריך להיות במדיני ביטחוני כנראה שהוא צריך כרגע לצאת לנבצרות…
מתי כבר תבינו, יש חוק במדינת ישראל והוא ברור, נבצרות רק במקרה רפואי חמור.
שבוע טוב.
על מערכת המשפט הישראלי מתאימה אמירתו של החכם מכל אדם: ״מקום המשפט שם הרשע״..
לנבצרות מבית המשפט כמובן
אני ממש מסכים עם הטענה הזו כי הרי זו היתה טענתו בתחילת העדות שיש באפשרותו להעיד ואם הוא רואה שהוא לא יכול אז בבקשה שיפנה את הכסא.
נאבך מסכן שיפסיק קודם לרדוף אותנו מה יוצא לכם מכל גלי הרחמנות על ביבי הוא הרי באמצע לרדוף את בחורי הישיבות אולי עדיף יותר שתפעלו עליו לעזוב את בחורי הישיבות ואדרבה לעודד לימוד התורה לכל היהודים
טראמפ לא יכול להפסיק את המשפט גם אם היה מאוד רוצה הוא פשוט החמיא לנתניהו
ובג"ץ עדיף שיהיה מנותק מאשר שיתקע כל תקיפה