חברת הלואו-קוסט ריינאייר הכריזה היום שלא תחזור להפעיל טיסות מתל־אביב וממנה בעונת החורף הקרובה, ונימקה את ההחלטה בסירוב נמל התעופה בן-גוריון להתחייב לשיבוצי הסלוטים שלה לעונת הקיץ הקרובה ובחוסר ודאות לגבי פתיחת טרמינל 1, שמיועד לשירות חברות לואו-קוסט.
על-פי החברה, בעבר הונחה על שימוש בטרמינל 3 היקר יותר בזמן אירועי מתיחות, מה שפגע במודל החיסכון שלה; ריינאייר דורשת התחייבות לפעילות קבועה מטרמינל 1 ולחלונות המראה־נחיתה ההיסטוריים, ובמקרה שלא תקבל אותן היא לא תחדש את 22 הקווים שלה ותיאלץ לוותר על כמיליון מושבים לשנה.
רשות שדות התעופה הגיבה כי כל הסלוטים המבוקשים ניתנו וכי הטרמינל פתוח לשימוש – כן טענה כי "אפשר לטוס לישראל בלי דרמות". ברשות הדגישו כי זמינות הסלוטים והאפשרות לטוס מטרמינל 1 ניתנו והזמינות להפעיל טיסות תלויה כעת בהחלטת החברה עצמה.
ההשפעה הציבורית והכלכלית צפויה להיות מורגשת: הפסקת הפעילות תמנע מבין השאר מחירים נמוכים והיצע מושבים משמעותי לקהל הישראלי ותקטין את התחרות במרבית הנתיבים שמופעלים על-ידי חברות לואו-קוסט. במקביל נפתחת שאלה על המשך המגעים בין החברה לרש"ת והאם יושגו הבטחות/הסדרים שיחזירו את ריינאייר בהמשך. מקורות מעקב מדווחים כי המשא ומתן נמשך מאחורי הקלעים אך כרגע אין פריצת דרך.
ריינאייר עצמה אמרה כי תשקול לחזור רק אם תינתן ודאות על השיבוצים והעלויות המתאימות לפעולת הלואו-קוסט; ברקע נשמעו בעבר נציגיה מתלוננים על העלויות הגבוהות והקושי לתכנן לוח טיסות יציב בנתב״ג בעת אירועי מתיחות. גם ההיקף של הכספים וההחלטות הנדרשות עשויים לכלול משא ומתן על תעריפים לטרמינל 3 או התחייבות רשמית לשימוש בטרמינל 1 לטווח ארוך.
שרת התחבורה מירי רגב מיהרה להגיב על ההחלטה: :"התחושה היא שריינאייר פעלה לאורך כל הדרך ממניעים לא מקצועיים, אמרתי גם אז ואני אומרת גם היום – הסלוטים שלהם יפוזרו לחברות שכן טסות לישראל ומישראל. חברות התעופה יבינו שזאת זכות להטיס את אזרחי מדינת ישראל ויש לא מעט כאלה". היא הוסיפה: "לגבי אלו שבוחרים להחרים – הפנקס רושם הכל".





















איזה איום מפחיד ר י י נ אי ר, לא תחדש את הטיסות שלה לארץ! אוי אוי אוי שומו שמיים מה נעשה ממה נחיה? אכן לאנטישמים אין כניסה לארץ הקודש. מי מתנדב להעביר להם את ההודעה הזו?
עדיף שריינאייר לא לא ישוב לישראל לעולם. אין צורך לישראל בחברות אנטישמיות.