שר המלחמה האמריקאי פיט הגסת' טס אתמול (ראשון) כנוסע במטוס קרב F/A-18 Super Hornet – במהלך טיסת הדגמה בבסיס חיל האוויר הימי פאלון בנבדה. הגסת' טס במקביל ליו"ר המטות המשולבים גנרל דן קיין, שטס במטוס קרב F-16 משלו.
מוקדם יותר השבוע פורסם בוושינגטון פוסט כי יו"ר המטות המשולבים האמריקאי, גנרל דן קיין, השלים השבוע הסמכה מחדש לטיסה במטוס הקרב F-16 לקראת הטיסה המשותפת עם שר המלחמה פיט הגסת' במהלך טיסת הדגמה בנבדה.

הטיסה התקיימה בבסיס חיל האוויר הימי פאלון, ביתו של בית הספר לנשק קרב של חיל הים, הידוע גם בשם TOPGUN. במהלך הטיסה, קיין טס במקביל להגסת', שטס כנוסע במטוס קרב מסוג F/A-18 של חיל הים. מאחר שבסיס פאלון משתמש במטוסי F-16 כ"אוויר אדום" – כלומר יריב אווירי מדומה לתרגילים – ייתכן שהגסת' וקיין טסו למעשה זה נגד זה.

כדי להכשיר את עצמו שוב להטיס את המטוס שבו טס לפני שנים רבות, קיין עבר אימון מחדש על ה-F-16 עם מורים פרטיים מטקסס ועם חברי טייסת הקרב 121, יחידת משמר אווירי לאומי בבסיס חיל האוויר אנדרוז – אותה יחידה שבה שירת ב-11 בספטמבר 2001, כאשר ברגעים שלאחר פיגועי 11 בספטמבר, הוא וטייסים אחרים יצאו במטוסי F-16 לסיור בשמי וושינגטון.

הוושינגטון פוסט דיווח כי בשבת האחרונה, במהלך טיסת הבדיקה שלו באנדרוז, קיין המריא בדיוק מאותו מקום ממנו יצא ב-11 בספטמבר (יום קריסת בנייני התאומים).
קרדיט צילומים: משרד המלחמה האמריקאי




















