מליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) בקריאה טרומית הצעת חוק להחלת ריבונות ישראלית על העיר מעלה אדומים. ההצעה, ביוזמת ח"כ אביגדור ליברמן וקבוצת חברי כנסת, עברה ברוב של 32 תומכים מול 9 מתנגדים בלבד, ותועבר לדיון בוועדת החוץ והביטחון.
ההצעה מציעה לקבוע כי "המשפט, השיפוט והמינהל של מדינת ישראל יחולו בשטח מעלה אדומים". מדובר בהצעה ממוקדת יותר מהצעת חוק אחרת שאושרה היום בטרומית, שעסקה בהחלת ריבונות על כלל יהודה ושומרון.
ליברמן: "קונצנזוס לאומי רחב"
ח"כ אביגדור ליברמן, מיוזמי ההצעה, הדגיש את הקונצנזוס סביב ריבונות במעלה אדומים: "מעלה אדומים היא עיר בישראל המשקפת את הפסיפס של החברה הישראלית. מעלה אדומים מהווה את הקונצנזוס הרחב ביותר בחברה הישראלית".
לדבריו, "מבחינת החלת ריבונות, עדיף ללכת על קונצנזוס לאומי רחב ביותר, ללכת על הסכמה וחוסן לאומי. ללכת קודם כל על אזורים כמו מעלה אדומים, אריאל, גוש עציון ובקעת הירדן".
בדברי ההסבר להצעת החוק צוין כי מעלה אדומים הוקמה ב-1977 וגדלה לעיר המונה כ-40,000 תושבים. העיר ממוקמת כ-7 ק"מ מזרחית לירושלים, על דרך ירושלים-ים המלח, "בצומת דרכים בעל חשיבות אסטרטגית בכל הקשור הן להבטחת הדרך לירושלים והן כאזור מרכזי המחבר בין בקעת הירדן, מדבר יהודה וירושלים".
בהצעה נכתב כי "קיימת הסכמה רחבה בארץ ובעולם לגבי החלת הריבונות הישראלית על מעלה אדומים", וכי "החלת הריבונות לא תשנה באופן מהותי את המאזן הדמוגרפי בישראל, ולא תפגע באופייה הדמוקרטי של המדינה".
לאחר אישור ההצעה אמר ליברמן: "בדרך לריבונות – בדרך להיסטוריה! העברנו היום במליאת הכנסת את הצעד הראשון להחלת ריבונות ישראלית על מעלה אדומים. הקואליציה ניסתה לעצור ולמסמס את המהלך – ונכשלה. הם ברחו מהמליאה כדי לא להצביע, אבל ישראל ביתנו לא ויתרה, ויחד – הצלחנו. אנחנו ימין של מעשים, לא של דיבורים".
ממפלגת ישראל ביתנו נמסר: "למרות הנחיותיו והפצרותיו של ראש הממשלה נתניהו, שלא להצביע על החוק של ח"כ אביגדור ליברמן להחלת ריבונות על מעלה אדומים, החוק אושר ברוב מוחץ במליאת הכנסת. נמשיך להיות ימין של מעשים ולא של דיבורים".





















כן, אנחנו כבר מכירים אותו…הוא תמיד הולך עם הזרם העכשווי. תמיד מנסה לגרוף קולות לפי איך שנראה שהציבור הולך.
לברמן אם לא היית נלחם נגד החרדים היית יכול להיות ראש ממשלה אבל הרוסי שבך לא נותן לך ..תלמד מחברך בעיריית ירושלים ..
אסור יהיה להחיל ריבונות בשלבים, זה יגרום להכרה במדינה פלסטינית באזורים בעייתיים, יסתום את הגולל על ריבונות שתמנע מדינה פלסטינית – ותזמין אינספור לחצים לפני כל התקדמות ודיונים אינסופיים על כל שטח.