חבר הכנסת דן אילוז ממפלגת הליכוד פנה הערב ליו"ר הקואליציה אופיר כץ בדרישה לאשר הצעה לסדר להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית שתחקור את הדלפת הסרטון משדה תימן.
ההודעה מגיעה לאחר הדרמה המשפטית שהתרחשה השבוע, כאשר בג"ץ פסל את מינויו של השופט בדימוס יוסף בן-חמו לבדוק את הפרשה.
"בשבוע שעבר ספגנו מכה קשה למערכת הביטחון והציבור הישראלי נותר עם שאלות קריטיות ללא תשובות," אמר אילוז והדגיש את הצורך הדחוף בבדיקה פרלמנטרית עצמאית שאינה תלויה בהליך הפלילי.
במכתבו כינתה את המצב "רב-מערכתי" והפציר בכץ לאשר את הקמת הוועדה, לאחר שכבר לפני הדלפת הסרטון ביקש ליזום חקירה. "סירובו של כץ כמעט ואיפשר שהפרשה תעבור בשקט," טען.
אילוז הבהיר כי ועדת החקירה הכרחית כדי להבטיח שקיפות, למנוע טיוח ולחזק את אמון הציבור במערכת הביטחון. "אסור שהמדיניות השגויה של היו"ר תעכב את הכנסת מלהשתמש בכלים שברשותה לוודא שהאמת תצא לאור," הודגש בדבריו.
כזכור, בג"ץ ביטל השבוע את החלטת שר המשפטים יריב לוין למנות את השופט בדימוס בן-חמו לפקח על חקירת פרשת חקירתה של הפרקליטה הצבאית הראשית לשעבר, יפעת תומר ירושלמי, בנושא ההדלפת הסרטון. פסק הדין ניתן על ידי הרכב שופטים בראשות הנשיא איציק עמית,
עם השופטת יעל וילנר והשופט חאלד כבוב. השופטים קבעו כי המינוי אינו עומד בתנאים שנקבעו בפסקי דין קודמים, הכוללים דרישה להעברת הסמכות לעובד מדינה בכיר, כדי להבטיח ניטרליות ושלטון החוק.
אילוז, שאינו מהסס לבקר את ההתנהלות הנוכחית, קורא להקמת ועדת חקירה כחלק מהמאבק להבטחת שקיפות ויושרה במערכת הביטחון, בצל המתח הגובר בשיח הציבורי סביב הפרשה.





















לבדוק דחוף הדלפת סרטון שאושר על ידי צנזורה וממש אין צורך לבדוק את טבח אוקטובר שזה עניין פעוט ביחס להדלפת הסרטון. ממש נשמע הגיוני. אגב אתם ביביסתים. אני רק שאלה…
את ניקוי האורוות השמאל צריך לעשות, טעות אחת של ה"התנתקות" עלתה למשק מאות מיליארדים – וכיון שאתם לא רוצים לנקות, אנחנו עוזרים לכם.
כל המעורבים חייבים להיעצר מדינה בכאוס אין אמון בממסד הבזוי זה רק עניין של זמן למלחמת אזרחים נגד הממסד ממשיכים להכות את האזרח בסוף הוא יתעורר
אני מצטרף לבקשה בשם חיילי ילדי ושאר חיילי צה"ל המרגישים שהפרקליטות הצבאית מסכנת חייהם
מי שמנהל אותנו בעוונתינו
2 נשים
אחת אחראית על הצבא(היתה)
והשניה היועמשית