שר החוץ האיראני, צילום: המודיעין האיראני

ה "גינוי" הבזוי של איראן לטבח סידני | ישראל: "שיא העולם בהונאה"

רצחנות אכזרית וציניות בלתי נתפסת: דובר משרד החוץ הישראלי, אורן מרמורשטיין, הגיב לגינוי של משרד החוץ האיראני ותקף: "שיא העולם בהונאה מגיע לדובר משרד החוץ האיראני. איראן ביצעה בעבר פיגועי טרור רצחניים נגד ישראלים ויהודים, והיא מנסה ללא הרף לרצוח ישראלים ויהודים בכל רחבי העולם"

כתבות נוספות בנושא:

על רקע ההערכה שנבדקת בישראל ולפיה איראן עמדה מאחורי הפיגוע במהלך חגיגת חנוכה בסידני שבאוסטרליה, משרד החוץ בטהרן פרסם היום (א') הודעת גינוי – מבלי להזכיר כלל שהטבח כוון נגד הקהילה היהודית, או שמדובר באירוע חנוכה.
"אנו מגנים את הפיגוע האלים בסידני, אוסטרליה. טרור והרג בני אדם בכל מקום בו בוצעו נדחים ומגונים", מסרו במשרד החוץ של הרפובליקה האיסלאמית, שממשלת אוסטרליה ניתקה עמה את הקשרים הדיפלומטיים מוקדם יותר השנה והאשימה אותה בהכוונת פעולות טרור אחרות כמו הצתות נגד מוסדות יהודיים.

דובר משרד החוץ הישראלי, אורן מרמורשטיין, הגיב לגינוי של משרד החוץ האיראני ותקף: "שיא העולם בהונאה מגיע לדובר משרד החוץ האיראני. איראן ביצעה בעבר פיגועי טרור רצחניים נגד ישראלים ויהודים, והיא מנסה ללא הרף לרצוח ישראלים ויהודים בכל רחבי העולם".

שר החוץ גדעון סער שוחח מוקדם יותר עם עמיתתו באוסטרליה פני וונג בעקבות מתקפת הטרור הטרור האנטישמית הבוקר בסידני, שבה נרצחו 11. וונג יזמה את השיחה, שבמהלכה עדכנה כי אוסטרליה הגדירה את הפיגוע כ"אירוע טרור", ואמרה כי הממשלה נחושה לתפוס את כל מי שלקח בו חלק.
סער קרא בתורו לממשלת אוסטרליה לנקוט בצעדים משמעותיים נגד האנטישמיות. הוא אמר לוונג כי מאז 7 באוקטובר יש זינוק באנטישמיות באוסטרליה, שכולל קריאות אלימות נגד ישראל ונגד יהודים – דבר שניכר במרחב הדיגיטלי וגם הציבורי וכולל השוואות בין ישראל לנאצים ולשואה.

הוא הדגיש כי לקריאות כמו "מהנהר ועד לים תשוחרר פלסטין", "להפוך את האינתיפאדה לגלובלית", ו"מוות לצה"ל" אינן לגיטימיות ואינן חוסות תחת חופש הביטוי. "על ממשלת אוסטרליה לפעול נגד השימוש בקריאות אנטישמיות אלה", קרא.

שגריר ישראל באוסטרליה אמיר מימון אמר  כי "הכתובת הייתה על הקיר. במשך שנתיים אנו רואים עלייה מטאורית במספר התקריות האנטישמיות ואפשר לראות גם החמרה באפיון שלהם. בדוחות המודיעין של ראש הביון האוסטרלי, דוח האיומים השנתי הלאומי, הוא מדבר על אפשרות בסבירות גבוהה של פיגוע טרור. אי אפשר להגיד שהפיגוע הכה כרעם ביום בהיר".

מימון ציין כי באוסטרליה נבדקת המעורבות של גורם חיצוני בפיגוע, בהמשך להערכה שמתחזקת בישראל כי איראן עומדת מאחורי המתקפה הקטלנית, והוסיף: "מקטעי הוידאו שהגיעו אליי אפשר להסיק שהמחבלים למדו את השטח. הם ירו מרחוק והשתמשו בנשק עם קנים ארוכים". על שאלת מעורבותה של איראן לא השיב בצורה ישירה אך ציין כי "באוסטרליה לוקח יותר זמן לעבד את המידע, הם פחות מורגלים באירועים כאלה, אבל הם כן מגיבים בעוצמה בסופו של דבר".

בתוך כך, הנשיא יצחק הרצוג שוחח עם מנהיגי הקהילה היהודית באוסטרליה בעקבות פיגוע הטרור. הרצוג שוחח בין היתר עם דיוויד אוסיפ, נשיא מועצת הארגונים היהודיים בניו סאות' ויילס, ועם הרב לוי וולף, רב בית הכנסת המרכזי בסידני, והביע את הזעזוע מהפיגוע נגד יהודים שהתכנסו לציין את הדלת הנר הראשון של חנוכה.
הרצוג הדגיש כי מדינת ישראל עומדת לצד הקהילה היהודית באוסטרליה, ואמר: "העם היהודי לעולם אינו מוותר. הנרות יודלקו שוב – כבר ממחר – שוב ושוב, בכל רחבי העולם". הרב וולף השיב כי "גם בתוך הכאב הקשה, הוכחנו לאורך השנים שאיש אינו יכול לשבור אותנו, ואנו נמשיך הלאה חזקים יותר".
מספר הנרצחים במתקפת הטרור האנטישמית עלה ל-11 לפחות, ומספר הפצועים עומד כעת על 29. אחד המחבלים הוא נאביד אכרם, תושב סידני בן 24. שהמשטרה פשטה על ביתו ועצרה שני בני אדם באזור מגוריו. החוקרים עדכנו כי הם בודקים את האפשרות שבפיגוע היה מעורב גם מחבל שלישי. מתחת לגשר שממנו פתחו המחבלים באש ובמכונית שבה הם הגיעו כנראה מצאה בצהריים המשטרה כמה מטעני חבלה, וחבלנים נטרלו אותם.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מרן הגר"ד כהן שליט"א בברכה מרגשת: "סיעתא דשמיא מופלאה בחינוך הילדים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נשיא לבנון מברך על תמיכת המפרציות בפירוק חיזבאללה מנשקו
איראן תוקפת את הצהרת ארה"ב ומדינות המפרץ: "התערבות פרובוקטיבית"
סוד הניסים הגלויים של ג' תמוז!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב והמפרציות בהצהרה משמעותית: לא מסתפקים במניעת גרעין
איראן רותחת: "מטוסי קרב טסו באזור; אם ארה"ב לא תרסן את ישראל - נגיב"
החופש המושלם: למה הנופש של 'קשת טורס' בגודאורי הוא בדיוק מה שהמשפחה שלכם צריכה הקיץ
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אזהרת מסע: משרד החוץ קורא להימנע מנסיעות לוונצואלה עד להודעה חדשה
הכבשה והטורפים | ישראל במצב קשה, אבל ה"אשם" המרכזי כבר נמצא
הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פעילות מורכבת: כך נחשף מצבור האמל"ח שהוסלק בקרקעית בור מים עמוק
עימות בקבינט: בן גביר דרש לכסח, זמיר השיב: "רציתם הפסקת אש"

הכתבות המעניינות ביותר

טיסה ישירה לקזחסטן: לקראת יום ההילולא של רבי לוי יצחק שניאורסון זצ"ל
שבר על שבר: מסע הלווית הרבנית הרצליה צרף ע"ה
פילבר: "נשארתי היחיד שמציג תמונה אחרת; הסקרים הפכו לכלי תעמולה"
לחץ כלכלי וחשש מהסלמה: מדוע טראמפ עצר את המערכה מול איראן - ומה המחיר לישראל?
כל כלי לא יוצר עלינו אם נכיר במעלתינו ומעלת אבותינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
כל כלי לא יוצר עלינו אם נכיר במעלתינו ומעלת אבותינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מנחה גדולה או מנחה קטנה מה עדיף • הרב יהודה שטרן
שריפה בפתח בניין מגורים: 12 נפגעו משאיפת עשן, בהם שתי נשים במצב בינוני
פרשת בלק • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת בלק • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-04-19 at 12.55
נשיא לבנון מברך על תמיכת המפרציות בפירוק חיזבאללה מנשקו
5895299010329776263
איראן תוקפת את הצהרת ארה"ב ומדינות המפרץ: "התערבות פרובוקטיבית"
WhatsApp Image 2026-06-26 at 13.26
ארה"ב והמפרציות בהצהרה משמעותית: לא מסתפקים במניעת גרעין
7a8929d1-0fd0-4dbf-81e3-895a79e6dca7
איראן רותחת: "מטוסי קרב טסו באזור; אם ארה"ב לא תרסן את ישראל - נגיב"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

חתונה לנין רבי יעקב מאיר שכטער אצל נכדו ר' יוסף בלומנטשאק צילום יחיאל רייכמאן (41)
שמחת החתונה לנין מרן הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
שבת התאחדות בחצר הקודש מודזיץ צילום שוקי לרר (37)
חסידי מודז'יץ התכנסו לשבת התאחדות במצפה יריחו בראשות האדמו"ר
הלווית הרבנית צרף צילום יצחק ורדי (8)
שבר על שבר: מסע הלווית הרבנית הרצליה צרף ע"ה
הספד בבוהוש צילום שוקי לרר (1)
עצרת הספד בחצה"ק בוהוש על פטירת הרה"צ חיים דוב הלפרין ז"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture