יו"ר ש"ס אריה דרעי דורש מחברי הקואליציה, ובמיוחד מחברי הכנסת של הליכוד, להתייצב בדיוני חוק הגיוס בוועדת החוץ והביטחון. דרעי סבור כי נוכחותם הפיזית תסייע לחזק את התמיכה בחוק, לנוכח ההתנגדות הגוברת מצד גורמים שאינם חרדים.
גורמים בוועדה מספרים כי רבים מחברי הקואליציה החילוניים מעדיפים להתרחק מהדיונים, מחשש שהנושא הרגיש "ילכלך" את מעמדם הפוליטי. התחושה היא שמדובר במוקש פוליטי שמרתיע אותם מלהופיע.
במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו מנסה לאזן בין הלחצים: לפני שבועיים נפגש עם חברי יהדות התורה כדי לקדם את החוק, אך גם עם השר אופיר סופר מהציונות הדתית, שהצהיר כי יתנגד. נתניהו, ששמר עד כה על פרופיל נמוך בנושא, הזהיר את חברי הכנסת כי "בחירות בעיתוי הזה יהיו טעות", והוסיף: "את חוק הגיוס צריך להסביר לציבור, ואני מאמין שלא יהיו יותר מ-2 או 3 מתנגדים מהקואליציה בסופו של דבר."
המאבק סביב חוק הגיוס הופך כעת למבחן נאמנות פנימי בקואליציה: האם הליכוד יעמוד לצד דרעי ויחזק את החוק, או שימשיך לשמור מרחק מחשש למחיר פוליטי כבד.





















אני מתבייש שבכלל חושבים על החוק הזה … החוק הזה מסמל את כל מה שרקוב אצלנו !!! 3 בנים 3 לוחמים למה הם כן ??? ואם הם לא היו רוצים להתגייס אם גם היו יכולים לסרב ? מצטער זה לא הליכוד הלאומי שעליו התחנכתי … כולם צריכים לשרת גם אם צריך לשנות את הקואליציה