צה"ל חשף אתמול (חמישי) את שיטת הפעולה של ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון, במסגרתה השתלטו מחבלי הארגון על המרחב האזרחי ונצלו אותו באופן ציני לצרכי טרור.
מפת הפריסה של המחבלים בדרום לבנון.
על פי הודעת דובר צה"ל, חוסלו במהלך החודשים האחרונים עשרה מחבלים מתשעה כפרים שונים במרחב דרום לבנון, במבצע שהובל על ידי אוגדה 91. המחבלים ששימשו כזרוע המבצעית של ארגון הטרור, פעלו במכוון מתוך ובאמצעות האוכלוסייה האזרחית בתחומים אזרחיים לכאורה – שיקום, חינוך, רווחה ותשתיות.
במסגרת פעילותם, השתלטו המחבלים על המרחב האזרחי ועל נכסים פרטיים, קידמו העברת אמצעי לחימה ופעילים, והטמיעו תשתיות טרור בלב האוכלוסייה האזרחית. כך נצלו באופן מתוכנן וציני את תושבי הכפרים לקידום מטרות הטרור של חיזבאללה.
לפני כשבועיים הודיעה מדינת לבנון כי השלימה את הליך טיהור השטח שמדרום לליטאני מנשק של חיזבאללה, אלא שבישראל הבהירו כי העבודה לא הושלמה. באותם ימים פרסמנו כי נקודת המחלוקת העיקרית נוגעת לפעולות לטיהור המרחב האזרחי, הבתים הפרטיים בהם מאחסן חיזבאללה נשק רב.
בעוד ישראל דורשת מלבנון לטהר את בתי התושבים שמשתפים פעולה עם חיזבאללה, במדינת לבנון טענו כי קיים קושי משפטי בפעולות במרחב האזרחי. כעת חשף צה"ל את היקף התופעה ואת מאמצי הסיכול שהוא מבצע בהקשר זה.
בצה"ל הדגישו כי פעולות אלו מהוות הפרה של ההבנות בין ישראל ללבנון, והבהירו כי צה"ל ימשיך לפעול להסרת כל איום ולהגנה על מדינת ישראל.
במקביל לעימות עם פעילי חיזבאללה המחזקים את אחיזתו של האגון בתווך האזרחי בדרום לבנון, צה"ל ממשיך לפעול נגד צירי ההברחות של חיזבאללה.
מוקדם יותר השבוע, צה"ל תקף מרחב אלהרמל, ארבעה מעברים בגבול סוריה-לבנון המשמשים את חיזבאללה להעברת אמצעי לחימה.

בתקיפה נוספת במרחב צידון ביום רביעי, צה"ל חיסל את המחבל מחמד עואצ'ה, סוחר ומבריח אמצעי לחימה מרכזי בארגון הטרור חיזבאללה. במסגרת תפקידו, עואצ'ה קידם וניהל העברות אמצעי לחימה לארגון הטרור חיזבאללה, בין היתר באמצעות חברת קש שהזמינה ושינעה סחורות אסורות ממדינות שונות ובהן עיראק, סוריה ומדינות במפרץ.
כמו כן, עואצ'ה הפעיל מבריחים רבים שאמונים על העברת אמצעי לחימה מעיראק לסוריה ולבנון. צה"ל ממשיך לעקוב אחר ניסיונות התעצמות ארגון הטרור חיזבאללה בכלל צירי העברות אמצעי הלחימה ויפעל למול כל הפרה של ההבנות בין ישראל ללבנון.





















טיהרו, קרי: הסתירו והסוויאו מחבלים