מערך ההגנה האווירית פעל הערב בעצימות גבוהה אל מול מטחי ירי ששוגרו לעבר אזורי המרכז והצפון. תושבים רבים דיווחו על קולות נפץ עזים שהרעידו את הבתים, כאשר מערכות "כיפת ברזל" ו"קלע דוד" יירטו בהצלחה את מרבית האיומים בשמיים.
כתוצאה מהיירוטים בגובה רב, רסיסים גדולים וחלקי מתכת של הטילים המיירטים והמטרות שהושמדו צנחו ארצה בכמה ערים ויישובים. במוקדים מסוימים דווח על פגיעות בכלי רכב ובגגות מבנים, וצוותי המשטרה וחבלנים הוזעקו כדי לפנות את השברים ולמנוע סיכון מהציבור.
שריפה גדולה מאוד התפתחה הערב באחד המושבים במרכז, לאחר נפילת רסיסים על גבי מחסן, לאחר מאמצים רבים של כוחות הכיבוי, השריפה כובתה. וב"ה ללא נפגעים.
בפיקוד העורף מדגישים הערב כי הימצאות בתוך המרחב המוגן למשך עשר דקות לפחות היא קריטית להצלת חיים, שכן זמן נפילת הרסיסים מהשמיים ארוך משמעותית מזמן הפיצוץ עצמו. כוחות הביטחון קוראים לציבור לא להתקרב לנפלים או לשברי מתכת הנמצאים ברחובות, שכן הם עלולים להכיל חומרי נפץ או חומרים מסוכנים אחרים.




















