משרד הביטחון הודיע היום (שני) כי ישראל מגבירה את קצב ייצור חימושי האוויר, במטרה לתמוך בלחימה מול איראן ולהיערך לאפשרות של הרחבת המערכה לזירות נוספות באזור.
ההודעה מגיעה לאחר שמנכ"ל משרד הביטחון, האלוף (מיל') אמיר ברעם, קיים הערכת מצב וסיור מקצועי בחברת אלביט מערכות יחד עם מנכ"ל החברה בצלאל (בוצי) מכליס ובכירים נוספים במערכת הביטחון. במהלך הביקור בחנו הצדדים את הרחבת קווי הייצור של חימושי האוויר ואת התאמתם לצרכים המבצעיים של צה"ל.
במהלך הסיור הוצגו למנכ"ל משרד הביטחון קווי הייצור של החימושים, אשר קצב פעילותם הוגבר בתקופה האחרונה בעקבות לקחי המלחמה והצורך להבטיח אספקה רציפה לכוחות הלוחמים.
ברעם הדגיש כי הגדלת קצב הייצור היא חלק מהיערכות רחבה של מערכת הביטחון להמשך הלחימה. לדבריו, ההכנות שנעשו בחודשים האחרונים מאפשרות לצה"ל לפעול בעוצמה בזירות השונות.
"המיקוד המרכזי של משרד הביטחון, בהתאם להנחיית שר הביטחון, הוא בהגדלת מלאי חימושי האוויר", אמר ברעם. "ההיערכות המוקדמת שבוצעה לאורך חודשים מאפשרת לצה"ל לפעול כמעט ללא מגבלות בזירות הלחימה באיראן ובלבנון. במקביל אנו פועלים לייצר מחדש את החימושים שנעשה בהם שימוש ולהיערך לכל תרחיש".
עוד הוסיף כי ההחלטה להרחיב את קווי הייצור בישראל התקבלה עוד לפני תחילת המבצע, וכעת היא מאפשרת להאיץ עוד יותר את קצב הייצור.
בסיום דבריו הודה ברעם לתעשיות הביטחוניות על שיתוף הפעולה עם מערכת הביטחון וציין כי היתרון הישראלי טמון בשילוב בין הצבא, משרד הביטחון והתעשיות הביטחוניות – שילוב שמאפשר להפוך במהירות לקחים מבצעיים לשיפורים טכנולוגיים ופתרונות בשטח.




















