נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הצהיר אתמול (שבת) כי הוא אינו מוכן כרגע להגיע להסכם שיסיים את המלחמה מול איראן, על אף שטהרן מסמנת רצון בכך. "איראן רוצה עסקה, ואני לא רוצה אותה – התנאים עדיין לא טובים מספיק," אמר בראיון טלפוני נרחב לרשת NBC, שנמשך כמעט שלושים דקות. כל הסדר עתידי, הוסיף, יחייב תנאים "מוצקים מאוד", וכי ויתור מוחלט של איראן על שאיפותיה הגרעיניות מוכרח להיות חלק מהם.
טראמפ סירב לפרט מה בדיוק יידרש מאיראן כדי שיסכים להיכנס לשיחות, ואמר למראיין: "אני לא רוצה לומר לך זאת." דבריו מגיעים לאחר שסוכנות רויטרס דיווחה כי ממשל טראמפ דחה יוזמות להתקדמות לקראת פתרון מדיני.

מהלך הקרבות ומטרות עתידיות
בהתייחסו למצב הצבאי, ציין טראמפ כי כוחות ארצות הברית ביצעו בשבת תקיפות מסיביות על אי ח'ארג – המתקן האסטרטגי שממנו מיוצא רוב מכריע של הנפט האיראני. "הרסנו לחלוטין את האי," אמר, "אם כי לא נגעתי בתשתיות האנרגיה עצמן, כי שיקומן היה אורך שנים." הוא הוסיף כי ייתכן שיורה על פגיעות נוספות באי.
בתמונה רחבה יותר העריך הנשיא כי תוך יומיים תושמד ה"מרבית המוחלטת" של יכולות הטילים והכטב"מים האיראניים, כולל מתקני הייצור שלהם.
מיהו המנהיג החדש של איראן – ואם בכלל הוא חי?
טראמפ התייחס גם לזהותו ומצבו של המנהיג העליון החדש של איראן, מוג'תבא חמינאי, בנו של המנהיג הקודם שנהרג במכת הפתיחה של המבצע. משלא הופיע חמינאי הבן בפני מצלמות ופרסם רק הצהרה כתובה, הביע טראמפ ספק אם האיש עדיין בחיים. "אני שומע שהוא לא חי, ואם הוא כן – שיעשה משהו חכם למען ארצו וייכנע," אמר, אם כי הוסיף כי מדובר ב"שמועה". שר ההגנה פיט הגסת' אמר ביום שישי כי חמינאי "נפצע וככל הנראה ספג פגיעות קשות בפניו."




















