נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, התייחס בשיחה עם חדשות 12 לתקיפה הישראלית בביירות, והביע אכזבה גלויה מעיתוי המהלך, אשר לטענתו שיבש את לוחות הזמנים המתוכננים של הממשל האמריקני.
הנשיא טראמפ מתח ביקורת על ההחלטה הישראלית לבצע את התקיפה בלב הבירה הלבנונית, דווקא כאשר המגעים המדיניים הגיעו לקו הסיום:
״למה ביבי עשה את ההתקפה הזו? חיזבאללה ירו ופגעו באמצע שום מקום. אף אחד לא נפגע. ואז הוא חייב לעשות את ההתקפה הזו ועוד בביירות. זה הרגיז אותי מאוד״, אמר טראמפ.
הנשיא שחזר את הרגע שבו קיבל את העדכון על הפעילות הצבאית: ״התקשרו אלי ואמרו לי – אדוני ישראל תוקפת בביירות – שעה לפני שהיינו אמורים לחתום על ההסכם. לא האמנתי שזה קורה. זה רע מאוד. אין לביבי שום שיקול דעת בנושא — העברתי לו את המסר הזה, שאני מאוד לא מרוצה״.
למרות חוסר שביעות הרצון מהעיתוי של ירושלים, טראמפ הבהיר כי הוא נחוש להשלים את המתווה הדיפלומטי, והדגיש כי מדובר בהסכם שמשרת באופן מובהק את האינטרסים הביטחוניים של ישראל:
פיקוח חסר תקדים, המתווה יאפשר לבצע ביקורים באתרי גרעין חשודים באיראן בהתרעה קצרה של 24 שעות בלבד. ההסכם יוביל לחיסול מוחלט של מאגר האורניום המועשר שברשות איראן.
טראמפ הדגיש כי ההסכם יבטיח באופן מוחלט שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני.
״היינו אמורים לחתום על ההסכם הבוקר והתקיפה הישראלית בביירות עיכבה את זה", סיכם טראמפ במבט אופטימי קדימה. "אני חושב שהחתימה עוד תתרחש היום בעוד כמה שעות. אבל התקיפה הישראלית זעזעה את העניינים״.
את הדיווח על דבריו של הנשיא הביא הכתב ברק רביד. בעוד שהכותרות מייצרות תחושה של משבר עמוק, גורמים מדיניים בירושלים מציעים לבחון את הדברים בפרופורציות המתאימות.
אותם גורמים מזכירים כי זו אינה הפעם הראשונה שברק רביד ממהר לרוץ עם כותרות מפוצצות המבוססות על שיחות, אשר בדיעבד התבררו כלא מדויקות.
בירושלים מבהירים כי למרות חילוקי הדעות הטבעיים סביב עיתוי התקיפה, התיאום האסטרטגי והביטחוני בין וושינגטון לירושלים נותר איתן, והערוצים הדיפלומטיים ממשיכים בשיתוף הפעולה.




















