צעירי אגודת חב"ד

שיא חסר תקדים: 50 אלף איש השתתפו ב-1,300 סדרים ציבוריים; חצי מיליון ערכות מצות חולקו

חצי מיליון ערכות מצות שמורה חולקו, סדרים מיוחדים התקיימו במקלטים, בבסיסי צה"ל ולמשפחות נפגעי טרור; 2,000 שלוחים ופעילים הובילו את המבצע הגדול ביותר בתולדות חב"ד. הרב אהרונוב: שברנו שיא חדש בפעילות, למרות הקשיים בזמן המלחמה

כתבות נוספות בנושא:

שיא חדש בפעילות חודש ניסן בצעירי חב"ד, ברקע המלחמה שהתנהלה עד לסיום חג הפסח. יותר מ-50 אלף יהודים השתתפו ביותר מ-1,300 סדרי פסח ציבוריים שנערכו מצפון ועד דרום, כאשר במקביל חולקו יותר מחצי מיליון ערכות מצה שמורה לבתי אב ברחבי הארץ. מאחורי המבצע הרוחני והלוגיסטי האדיר עמדו כ-2,000 שלוחי הרבי, מנהלי סניפי בתי חב"ד ופעילי חב"ד, שהצליחו להבטיח שמאות אלפי יהודים יחגגו את חג החירות כהלכתו למרות המציאות הביטחונית המאתגרת.

"מבצע מצה": חצי מיליון ערכות לבתי אב

ההיערכות לחג החלה כבר בקיץ שעבר, כאשר בצעירי חב"ד החלו עם המערך הלוגיסטי לחלוקת יותר מחצי מיליון ערכות מצה שמורה למאות אלפי יהודים. מהאפייה במאפיית המצות בכפר חב"ד, דרך המרכז הלוגיסטי בשדרות ועד לחלוקה מותאמת אישית, לשלוחים המקומיים – שחילקו במסירות את המצות לציבור, כהוראת הרבי מליובאוויטש זיע"א.

התוצאות עלו על כל הציפיות: בערים רבות הגיעו המתנדבים עד לדלתו של כל בית אב, וחילקו את ערכות המצה יחד עם עלוני מידע והגדות של פסח. יו"ר צעירי אגודת חב"ד באה"ק, הרב יוסף יצחק אהרונוב, ציין כי השנה נרשמה עלייה חריגה בביקוש: "ראינו ביקוש הולך וגובר לקבלת מצות שמורה. המצות נקראות 'מאכל האמונה', ודווקא כעת, כאשר עם ישראל מתחזק באמונה בזכות הניסים הגלויים שאנו רואים מידי יום לנגד עיננו, לב ישראל ער והביקוש גבר".

1,300 סדרים ציבוריים עם עשרות אלפי משתתפים

מלבד חלוקת המצות, קיימו אלפי סדרים ציבוריים. כדי לאפשר את קיומם של 1,300 הסדרים ברחבי הארץ, הוכנו כמויות מזון עצומות: כ-15 טון בשר ויותר מ-10 טון מצות חולקו לסדרים, לצד כ-6 טון 'גפילטע פיש', יותר מטון וחצי חזרת למרור, קרוב ל-3 טון חרוסת, וכ-4 טון תפוחי אדמה וירקות לכרפס.

הסדרים הותאמו למגוון רחב של אוכלוסיות – משפחות מסורתיות ושאינן שומרות תורה ומצוות, צעירים, בודדים, קשישים וחיילים. המטרה הייתה להבטיח שכל אחד ואחת יוכלו להרגיש בבית ולחגוג את חג החירות באווירה מרוממת, גם במציאות המורכבת של זמן מלחמה.

חידוש מרגש: ליל הסדר מתחת לפני הקרקע

אחד הפרקים המרגשים והחריגים ביותר של חג הפסח התרחש בבתי הרפואה ברחבי הארץ. שלוחי חב"ד הפועלים במסגרת פרויקט 'לב חב"ד' בכל המרכזים הרפואיים נאלצו להתמודד עם אתגר יוצא דופן: בעקבות מבצע 'שאגת הארי' והעברת מאושפזים למרחבים מוגנים, נערכו הסדרים במקלטים ובחניונים התת-קרקעיים.

למרות התנאים הקשים, הצליחו השלוחים לקיים סדרים המוניים באווירה חגיגית ומרוממת. אלפי מאושפזים ובני משפחותיהם אכלו מצה ושאר מאכלי החג, קראו יחד את ההגדה ושמעו ניגונים וסיפורי יציאת מצרים וגאולה.

בסך הכול חולקו כ-50,000 מצות שמורות למאושפזים, לבני משפחותיהם ולצוותים הרפואיים. הפעילות תואמה במלואה עם הנהלות בתי החולים, שראו בה תרומה חשובה לחוסן הנפשי של המאושפזים.

פעילות מיוחדת עם כוחות הביטחון ומשפחות נפגעי הטרור

אגף כוחות הביטחון בצעירי אגודת חב"ד פעל בשיתוף פעולה הדוק עם הרבנות הצבאית ומפקדי צה"ל. עשרות אלפי ערכות מצה שמורה הועברו לחיילים בבסיסים, במוצבים ובאזורי הפעילות המבצעית. חיילים רבים דיווחו כי הערכות סייעו להם לחגוג את ליל הסדר "כמו בבית", למרות המרחק ממשפחותיהם.

במקביל, אגף נפגעי הטרור של צעירי חב"ד ליווה באופן אישי יותר מ-4,000 משפחות שכול, פצועים ונפגעי טרור. כל משפחה זכתה לערכת מצות מיוחדת לחג, לצד קשר אישי, ביקורים וליווי רוחני ורגשי. הפעילות השתלבה במערך הליווי השוטף של האגף לאורך כל השנה.

סדרים מיוחדים לעולים חדשים – ופעילות ענק לילדים

אגף 'חב"ד בעליה' של צעירי חב"ד, הפועל בקרב דוברי הרוסית והצרפתית, הכפיל השנה את פעילותו וקיים יותר מ-70 אירועי ליל סדר מהצפון הרחוק ועד אילת, בהם השתתפו יותר מ-5,000 עולים. הסדרים נערכו בשפות שונות – רוסית, אנגלית, צרפתית וספרדית – כדי להנגיש את החוויה לעולים חדשים. למרות המצב הביטחוני, דיווחו השלוחים על רישום גבוה במיוחד להשתתפות באירועים.

בנוסף לכל הפעילויות, הובילו בצעירי חב"ד משדר מיוחד שהגיע לכחצי מיליון ילדים, בשיתוף כוכבי הילדים הגדולים בישראל. המטרה הייתה להביא את שמחת חג הפסח לכולם כהוראת הרבי מליובאוויטש זיע"א, גם תחת מגבלות פיקוד העורף בעקבות המלחמה.

יו"ר צעירי חב"ד, הרב אהרונוב, מסכם: "ראינו השנה כיצד למרות המצב הביטחוני – ואולי בגללו, לב ישראל ער. העלייה הגבוהה במספר המבקשים לקבל מצה שמורה ולהשתתף בסדרים הציבוריים, מהווים בשבילנו נקודת התחלה, במטרה להגדיל שוב את היקף הפעילות בשנה הקרובה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

איש של אנשים: הסיפור מאחורי הלב הפועם של מלון נוף כינרת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ועדת החוץ והביטחון אישרה: שירות החובה יוארך ל-32 חודשים
ארה"ב השלימה לילה שלישי ברציפות של תקיפות באיראן; המצור הימי על איראן יחודש
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיקוד המרכז של ארה"ב: החל גל התקיפות השלישי על אדמת איראן
הקרב על חוק היסוד עובר לבג"ץ: חגיגות בקואליציה לצד דרישה להקפאה מיידית
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוק יסוד לימוד תורה אושר סופית במליאת הכנסת ברוב של 63 תומכים
ארה"ב בהודעה רשמית: מחר בערב מתחדש המצור הימי על נמלי איראן

הכתבות המעניינות ביותר

רמטכ"ל של חצי-העם: רב-אלוף זמיר, התפטר ורוץ לכנסת / דעה
הברכה הנדירה 'שחלק מחכמתו ליראיו' שפרצה בבת אחת מפי עשרות הבחורים בחדרו של פוסק הדור • תיעוד
בתגובה לתקיפה בצנעא. החות'ים שיגרו טילים לעבר דרום סעודיה, טיסות בוטלו
מהלך היסטורי בשומרון: הסכם הגג הראשון בישראל עם מועצה אזורית שומרון יוצא לדרך
ח"כ פרוש: אתם לא מצביעים נגד הקואליציה, אתם מצביעים נגד התורה הקדושה"
ח"כ מרגי: "מבקש סליחה בשם הכנסת מחיילי צה"ל שנושאים את שמכם לשווא"
הלב ששב לפעום בלב' בעומר: מתנדבי איחוד הצלה נפגשו עם האדם שהחזירו לחיים
ביסמוט בתגובה לרמטכ"ל ה'מקצועי': "העיתוי אינו מקרי, מעצרים לא מביאים לגיוס"
מיקומה האמיתי של אבן השתיה, ועוד שורה של גילויים מסעירים בספר חדש!
וואטסאפ

חדש באתר

a0cbde1c-f43d-47ce-9994-7fd4b2cb083e
רמטכ"ל של חצי-העם: רב-אלוף זמיר, התפטר ורוץ לכנסת / דעה
.
ועדת החוץ והביטחון אישרה: שירות החובה יוארך ל-32 חודשים
WhatsApp Image 2026-07-14 at 07.30
ארה"ב השלימה לילה שלישי ברציפות של תקיפות באיראן; המצור הימי על איראן יחודש
HLri70iW4AAOvas-compressed
פיקוד המרכז של ארה"ב: החל גל התקיפות השלישי על אדמת איראן

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture