שרי החוץ של האיחוד האירופי התכנסו הערב בבריסל כדי לחתום על אחד המהלכים המעוררים מחלוקת ביותר ביחסים שבין ישראל ליבשת בעשור האחרון.
לאחר חודשים של עיכובים מצד הונגריה, הסירה הממשלה החדשה בבודפשט את התנגדותה ואיפשרה לאיחוד להטיל סנקציות רשמיות על ארבעה ארגונים ושלושה פעילים מרכזיים ביהודה ושומרון.
המהלך כולל הקפאת נכסים מוחלטת ואיסור כניסה למדינות האיחוד, צעד שנחשב להסלמה דיפלומטית חמורה מול ממשלת ישראל.
הארגונים שנכנסו לרשימה השחורה הם אמנה, רגבים, תנועת נחלה והשומר יו"ש, לצד הדמויות המזוהות ביותר עם ההתיישבות ובהן דניאלה וייס ומאיר דויטש.
האיחוד ניסה לייצר איזון פוליטי על ידי הכללת עשרה בכירים בחמאס באותה חבילת סנקציות, אך המהלך הזה רק הגביר את הזעם בישראל.
שר החוץ גדעון סער הגדיר את ההחלטה כשפל מוסרי המציב אזרחים ישראלים שומרי חוק בשורה אחת עם מרצחי ארגון טרור רצחני.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כבר הניח על שולחן ראש הממשלה תוכנית אסטרטגית המציעה להעביר שטחים נרחבים ביהודה ושומרון משליטת הרשות הפלסטינית לשליטה ישראלית מלאה.
לדברי סמוטריץ', המטרה היא להבהיר לאיחוד האירופי שכל ניסיון להחליש את האחיזה הישראלית בשטח יוביל לתוצאה ההפוכה בדיוק ולחיזוק הריבונות בנקודות מפתח.
במקביל, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מוביל מהלך חקיקתי דחוף יחד עם חברת הכנסת לימור סון הר מלך.
הצעת החוק החדשה נועדה לאסור על בנקים ישראליים לשתף פעולה עם סנקציות בינלאומיות המוטלות מסיבות פוליטיות על אזרחי המדינה.
בן גביר הבהיר כי ישראל לא תאפשר למדינות זרות לנהל את המערכת הבנקאית שלה ולפגוע באזרחים המקדישים את חייהם להגנה על המולדת.
בקרב הארגונים עצמם מנסים לשדר חוסן למרות המגבלות הכלכליות הצפויות.
בארגון רגבים ציינו כי מדובר באות כבוד על פועלם המשפטי והציבורי, בעוד שתנועת נחלה הבהירה כי שום סנקציה לא תעצור את תנופת הבנייה והקמת המאחזים.





















והנבלה אמר שלא ימשיך לתמוך בישראל…כולם שם אנטישמיים…..אין אמונה באף אחד…עם ישראל חי בארץ ישראל השלימה….
אנטישמים ארורים! ד' יעניש אותם במלוא חומרת הדין
אני מניח שאני לא הראשון ששם לב.
כל פעם שיש סנקציות בישראל נגד לומדי תורה יש סנקציות בהאג או באיחוד האירופי.
במקרה זה מדובר בהתיישבות ביו"ש הבייבי של הציונות הדתית (היקר לכולנו) התומכת בסנקציות נגד לומדי תורה.