אחר הצהריים באזור השעה 6 היה מטח רקטות שנורו מלבנון לשטחי ישראל והפעילו אזעקות בשורה רבה של יישובים בהם קרית שמונה מטולה ועוד.
אולם פער משמעותי נרשם הערב בין דיווחי התושבים והתיעודים המגיעים מגבול הצפון לבין ההודעה הרשמית של צבא הגנה לישראל, סביב המטח האחרון שהוביל להפעלת התרעות במספר מרחבים באזור.
הפער החריג הזה מעורר סימני שאלה קשים בקרב התושבים והפרשנים, ותוהים האם הדיווחים המצומצמים נועדו לשרת אג'נדה פוליטית או מדינית רחבה יותר.
לפי הודעה רשמית שמסר דובר צה"ל בעקבות האזעקות שהופעלו בצפון הארץ, ארגון הטרור חיזבאללה ביצע ירי ממוקד שכלל שתי רקטות בלבד, אשר כוון לעבר כוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון.
לוחמי הגנה אווירית של חיל האוויר הצליחו ליירט שיגור אחד מתוך השניים. השיגור הנוסף נפל בשטח פתוח בסמוך לכוחות הפועלים במרחב. באירוע לא היו נפגעים בקרב כוחותינו.
מנגד, תושבים בצפון מביעים תרעומת קשה וטוענים כי הצבא אינו משקף את המציאות כפי שהתרחשה בשטח. ברשתות ה הופצו בשעה האחרונה תיעודים רבים, המציגים במישרין שובלי ירי ומספר רב של מיירטים בשמי הגליל.
לפי העדויות והסרטונים מהשטח, לא מדובר בירי מינורי של שתי רקטות לעבר כוחות צה"ל בלבנון, אלא במטח נרחב של לפחות 8 שיגורים ואף יותר מכך, שחצו ישירות לתוך שטחה הריבוני של מדינת ישראל.
תושבים באזור מאשימים את מערכת הביטחון בניסיון להקטין את היקף האירוע ומציינים כי התיעודים החיים מהשטח מוכיחים מעל לכל ספק שהודעת המערכת אינה תואמת את היקף התקיפה בפועל.
הניסיון לכאורה למזער את נתוני המטח בשטח מעורר תיאוריות והערכות שונות מאחורי הקלעים של הדרג המדיני והביטחוני.
בצפון יש מי שתוהים בקול רם: האם צה"ל עובד בשירות הפסקת האש, ומנסה לשמור על "להבות נמוכות" כדי שלא להביא לפיצוץ ההסכמים והרגעת הרוחות באזור?
אושמא הניסוחים המעודנים נועדו כדי ליישר קו עם ממשל טראמפ בוושינגטון, הלוחץ בכל כוחו להציג יציבות מוחלטת ולמנוע הידרדרות אזורית שתחבל בתוכניות המדיניות שלו למזרח התיכון החדש.
כך או כך, התחושה בקרב הציבור היא שהאמת העובדתית מהשטח נדחקת הצידה לטובת אינטרסים אחרים.
בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל [email protected]




















