ראש עיריית ניו יורק, זוהראן ממדאני, הודה הלילה (רביעי) כי לעיריית ניו יורק אין סמכות משפטית לאכוף את צו המעצר שהוציא בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו.
בסרטון ערוך שצולם בלשכתו אמר ממדאני כי עיריית ניו יורק בחנה את כלל האפשרויות המשפטיות בנושא, אך לדבריו, "ברור שאין לנו סמכות משפטית עצמאית לאכוף את הצו הזה". לצד זאת, שב והטיח שורת האשמות חריפות נגד ראש הממשלה וישראל, תוך שהוא קורא לממשל טראמפ לפעול לאכיפת הצו ומצהיר כי נתניהו אינו רצוי בעיר.
ממדאני מטיח האשמות בנתניהו ומודה שאינו יכול לעצור אותו.
למרות שנסוג מהכוונה לעצור את נתניהו, ממדאני לא החמיץ את ההזדמנות להטיח בו האשמות קשות: "בנימין נתניהו הוא פושע מלחמה, האדריכל של רצח עם מחריד נגד העם הפלסטיני. הוא אחראי להרג של יותר מ-73 אלף בני אדם, לפציעתם ולהטלת מום בעשרות אלפי ילדים, כאשר מי ששורדים עוברים קטיעות איברים ללא הרדמה. הוא אחראי לתקיפת בתי חולים ליילודים ומרכזי טיפול ביולדות, ולשלילת עצם ההזדמנות של תינוקות שזה עתה נולדו לחיות", אמר.

ממדאני הוסיף: "נתניהו אחראי לאינספור בני אדם שהורעבו לאחר שמנע ממזון ומסיוע הומניטרי להגיע אליהם, לירי למוות במאות עובדי סיוע ועיתונאים. ורק בחודש שעבר אישר האו"ם כי ילדים פלסטינים ממשיכים להיות מטרה מכוונת ולהיהרג בידי הכוחות המזוינים של ישראל, יותר משמונה חודשים לאחר מה שמכונה הפסקת האש. והרשימה עוד ארוכה. וכל זה בזמן שאנחנו, כאמריקאים, מממנים את הפצצות שהורגות אותם. יש סיבה לכך שבית הדין הפלילי הבינלאומי הוציא צו מעצר נגדו. כבני אדם, הקדשנו דורות לבניית הבנה משותפת שיש פשעים כה חמורים עד שהם פוגעים באנושות כולה. כל אדם, אם יסתכל בעיניו, בלבו ובמצפונו, צריך להכיר בהרס שהוא חולל ולהבין שמקומו בפני בית משפט".
לצערו נאלץ ראש עיריית ניו יורק להודות שמעצר ראש ממשלה אינו בסמכותו: "הממשל שלי בחן כל אפשרות העומדת לרשותו על פי הדין כדי לאכוף את צו המעצר של בית הדין הפלילי הבינלאומי נגד בנימין נתניהו אם יגיע לכאן – ברור שאין לנו סמכות משפטית עצמאית לאכוף את הצו הזה".
שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, תקף את דבריו ואמר: "זוהראן ממדאני, מספיק. מספיק עם עלילות הדם. מספיק עם המתקפות על ארגונים יהודיים. מספיק עם החיזורים אחר המשטר האיראני. נבחרת לשרת את תושבי ניו יורק, לא את התעמולה של חמאס. עשה את עבודתך".
גם שגריר ישראל בארצות הברית, יחיאל לייטר, מתח ביקורת חריפה על ממדאני, וטען כי דבריו משקפים דפוס אנטישמי של ניסיון להשפיל ולהכפיש יהודים. "זה מה שאנטישמים עושים. כשהם, למשל, מאשימים יהודים בגניבה, הם הם לא באמת מתכוונים שהיהודים גנבו. הם רק רוצים לראות את היהודי מרוקן את הכיסים שלו כדי להראות שאין בהם שום דבר. רק כדי להביך אותם, כדי להשפיל אותם. זה מה שקומוניסטים עשו לאורך המאה ה-20. בכל פעם שהם לא מצליחים להגשים את מה שהבטיחו, אתם יודעים, שוויון מוחלט, שהכול יהיה בחינם, שכולם יהיו באותה רמה, וכשהם נכשלים, הם צריכים למצוא שעיר לעזאזל. ושעיר לעזאזל היה תמיד היהודי", אמר לייטר.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הבהיר כבר בתחילת השבוע כי נתניהו "לא ייעצר בשום צורה או דרך", והדגיש כי מי שצריכים לעמוד לדין הם בכירי המשטר האיראני.
ממדאני פרסם את סרטון ההבהרה לאחר שבריאיון ל"ניו יורק טיימס" הודה כי אינו בטוח כלל שבסמכותו להורות למשטרת ניו יורק לעצור מנהיג זר, אף שהצהיר כי הוא מעוניין להביא למעצרו של נתניהו אם יגיע לעצרת הכללית של האו"ם בחודש הבא.




















