בתגובה לתעוזתו של יו"ר הכנסת בהודעתו על סירובו לקיים בחירות חוזרות לתפקיד מבקר המדינה. שופטי בית המשפט העליון נעם סולברג, גילה כנפי-שטייניץ ורות רונן פרסמו הערב את החלטתם לתת צו על תנאי והורו למשיבים לבוא וליתן טעם מדוע לא תבוטל הבחירה למבקר המדינה.
ההחלטה להוציא צו על-תנאי, שהייתה צפויה לחלוטין נוכח הודעת יו"ר הכנסת, התקבלה בעקבות הטענות שהועלו בעתירה לגבי הפרת חשאיות ההצבעה, עוד קבעו השופטים כי המשך הדיון בעתירה יועבר להרכב מורחב של חמישה שופטים, אשר זהותם תיקבע בהמשך על ידי נשיא בית המשפט העליון.
כפי שסומן מראש, המערכת הפוליטית נערכה לרגע הזה. פרשנים פוליטיים ומשפטיים מציינים הערב כי יו"ר הכנסת אמיר אוחנה ושר המשפטים יריב לוין העדיפו ביודעין לגרור את האירוע להכרעה שיפוטית קשוחה, תוך בחירה מודעת ב"כישלון בבג"ץ" על פני התייצבות להפסד אפשרי בסיבוב בחירות חוזרות במשכן הכנסת. מבחינתם, עמידה מול פסיקת שופטים נוחה יותר פוליטית מאשר הצגת חולשה והפסד פנים-פרלמנטרי בקלפי.
בית המשפט קצב לצדדים לוח זמנים מקוצר ומיידי לצורך היערכות לדיון המכריע. על פי החלטת השופטים, תצהירי התשובה מטעם המשיבים יוגשו עד ליום רביעי, הקרוב בשעה 12:00, בעוד שעיקרי הטיעון מטעם העותרים יוגשו למחרת, ביום חמישי הקרוב עד השעה 16:00.
הצדדים נתבקשו להגיש טיעון משפטי ממוקד שלא יעלה על עשרה עמודים. הדיון המרכזי בהתנגדויות לצו יתקיים בפני ההרכב המורחב כבר ביום ראשון הבא, בשעה 9:00 בבוקר.






















לא עדיף שיעשו משהו מועיל….ויקפיאו קצת את מזג האוויר החחחם…..🌨🌨🌨