הסכם הרגיעה השברירי שנוצר בין וושינגטון לטהרן סביב מזכר ההבנות הולך ומתפוגג בשטח, והדבר נותן את אותותיו הישירים על היערכות הכוחות האזורית. בשעות האחרונות החל צבא ארצות הברית להחזיר לבסיסיו במזרח התיכון, וכן לבסיסים בישראל, מטוסי תדלוק שפונו מהמרחב רק לפני שבועות בודדים – מיד לאחר חתימת ההבנות בין המדינות. החזרת המערכים הללו, המהווים נדבך קריטי לניהול תקיפות ארוכות טווח, מעידה על כך שבממשל האמריקני נערכים באופן ממשי לאפשרות של עימות מתמשך.
ברקע פריסת הכוחות, בישראל שוררת דריכות גבוהה במיוחד. במהלך היממה האחרונה ניהל הרמטכ"ל, רא"ל מרצי זמיר, שורה של דיונים אינטנסיביים והערכות מצב בקריה בתל אביב, בהשתתפות בכירי חיל האוויר, אגף המודיעין ואגף המבצעים. הדיונים מתקיימים תחת קשר ישיר ורציף מול בכירים בפיקוד המרכז האמריקני ומול הפנטגון, במטרה לתאם את תמונת המודיעין וההגנה האווירית.
במערכת הביטחון מדגישים כי נכון לשעה זו, אין כל שינוי בהנחיות פיקוד העורף והשגרה האזרחית נשמרת במלואה.
מעבר להיערכות הטקטית, השינוי המרכזי מגיע מכיוון הדוקטרינה הדיפלומטית והמדינית. גורמים ביטחוניים בכירים בישראל מבהירים כי המשוואה מול איראן השתנתה לחלוטין בהשוואה לסבבי העבר.
בישראל מעריכים כי אם איראן תבחר להכניס את ירושלים למשוואת חילופי המהלומות ותשגר תקיפה ישירה לעבר שטח המדינה, הדבר יוביל בהכרח לתגובה ישראלית עצימה וחסרת תקדים. להערכת אותם גורמים, בניגוד למהלכים קודמים שבהם הממשל האמריקני הפעיל לחץ כבד על ישראל כדי למנוע מתקפת נגד רחבה, הפעם הגישה בבית הלבן שונה. בוושינגטון מבינים כעת כי המשטר בטהרן השתמש במזכר ההבנות בעיקר כדי למשוך זמן, ולכן הנטייה האמריקנית הנוכחית היא להעניק לישראל חופש פעולה מבצעי מלא.
בקהילת המודיעין והביטחון בוחנים מקרוב את צעדיה הבאים של איראן, ומעלים ספקות לגבי מידת הרצון של המשטר בטהרן לגרור את ישראל לעימות ישיר בעיצומו של המשבר מול ארה"ב. יחד עם זאת, פרשנים צבאיים מציינים כי במידה והאיראנים יבצעו שגיאה אסטרטגית ויחליטו לתקוף, עבור ישראל מדובר בהזדמנות מבצעית מוכנה מראש. "ישראל מחזיקה בחשבון פתוח ארוך טווח מול המשטר האיראני, והתוכניות המבצעיות לסגירתו כבר נמצאות במגירות וממתינות לפקודה", אומרים במערכת.
היערכות זו אינה מוגבלת רק למעגל הראשון מול טהרן, אלא לוקחת בחשבון גם את חזית זרועות התמנון האזוריות. במערכת הביטחון מבהירים כי אם ארגון חיזבאללה יחליט לנצל את גל התקיפות במפרץ כדי להצטרף ללחימה ולפתוח בחילופי אש מהותיים בגבול הצפון, צה"ל ינצל את ההזדמנות המבצעית כדי לפעול בעוצמה נגד יעדים אסטרטגיים בדרום לבנון – ובראשם השמדת מערך המנהרות ותשתיות התת-קרקע המבוצרות באזור הבופור.





















כנראה שההערכות שלי קלעו בול-אחרי תקיפות במעטפת הדרומית של אירן עכשיו תקיפות בעיר הבירה טהרן-לא מן הנמנע שנשמע בקרוב על חיסולים של בכירים במשטר כמו ערקגי ואידי ודומיהם בקרוב.
לא דריכות ולא שיא ….תנו לטראמפ לעבוד…ישראל יכולה להיות בשקט והכל יהיה בסדר…השם ילחם לכם ואתם תתחרישון…