סיכומו של שבוע: הממשלה במאמץ לסייע למשטרה בטיוח הפרשה / שמואל קרמרסקי

חבריו של רוני אלשיך והארגון שמיועד לעבור על החוק – מצטרפים לחקירת הריגול • שר הביטחון סותם פיות לימין, במינוי זמני לתחנה בסגנון צפון קוריאני • הממשלה במופע של צביעות: פינוי יהודים בנגב ואי נתינת חשמל ביו"ש

כתבות נוספות בנושא:

1.

מי שחושב ששוטרי יחידת סיגינט לא ממש עמלים בשעה שאתם קוראים את הטור הזה, להשמיד כל בדל ראיה למעשיהם הפליליים, אני יכול לסדר לו עבודה כדובר המשטרה.

נראה שכל מי שמעורב בטיפול בפרשה הזאת, מראש הממשלה נפתלי בנט והשר לביטחון פנים עמר בר לב, דרך הייעוץ המשפטי לממשלה ומפכ"ל המשטרה, עושים הכל בכדי לוודא שלא ייוותר גרם של אימון ציבורי בחקירת הפרשה.

באופן מגוחך, בנט מחליט להשהות בינתיים את ההחלטה להקים ועדת חקירה, ומדברר את ממצאי המשטרה שרוב פרטי הדיווח הלא נכונים – כי מה יותר הגיוני מכך שארגון שפעם אחר פעם עובר על החוק, גם ישקר לגבי זה.

ואם זה לא מספיק, בנט מחליט לצרף את השב"כ והמוסד לחקירה הפנימית. המוסד – שהחוק הוא אפילו לא המלצה שלו וכל ייעודו הוא להפר את החוק ברחבי העולם, והשב"כ – שמפכ"ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך, אחד החשודים המרכזיים בפרשה, הוא בוגר שלו.

הסיכוי שאחרי שבועות של מריחה, אנשי ועדת החקירה (אם תקום), ימצאו משהו שיבסס תשתית ראייתית נגד החשודים בפרשת השחיתות הגדולה בהיסטוריה של מדינת ישראל – קלוש.

2.

לוח השידורים בתחנות רדיו שאין אוזן חרדית שמועת אותן הן לא מעניינו, על כן לא תקראו בדפי העיתון דיווח על הסערה זוטא שפרצה אתמול בברנז'ה התקשורת, אבל העובדה ששר ביטחון מרשה לעצמו לסתום פיות, זה בהחלט שווה התייחסות.

אז על מה מדובר? יעקב ברדוגו, איש הימין, שיש שיכנו אותו בלעג "ביביסט", שידר בגלי צה"ל רצועת שידור פופולרית. הוא ניצל את העובדה שהוא מחזיק בבמה מרכזית והרבה לתקוף את השמאל, ביניהם את היועץ המשפטי אביחי מנדלבליט, וגם שר הביטחון בני גנץ ספג לא פעם ממתקפותיו.

התחנה, מתוקף היותה תחנת צבאית (הזיה בפני עצמה, למה בדיוק צבא במדינה דמוקרטית מחזיק בכלי תקשורת? באנגלית זה אפילו נשמע יותר גרוע – The military radio station of the Israeli army – היישר מצפון קוריאה), עומד בראשה מפקד ולא מנכ"ל.

בדרך כלל, המפקד ממונה בהליך תקין, כולל ועדת איתור. אבל המפקד הקודם סיים את הקדנציה שלו, אך שר הביטחון בני גנץ לא מיהר לפתוח בהליך מקובל לאיתור מחליף, אלא העביר מסר מעלת במת הכנסת שהוא חושב שהתחנה צריכה להיסגר.

אבל במקום באמת לסגור אותה (משהו שצריך לקרות בלי קשר לימין ושמאל), הוא מינה מפקדת זמנית כממלאת מקום. היא נכנסה לתפקידה בידיעה ברורה, או שהשר יהיה מרוצה או שהמינוי הזמני יסתיים בסגירת התחנה.

כמצופה ממנה יצאה למסע טיהור. מנהל מחלקת החדשות הימני הודח, מינוי חיצוני של פרשן חרדי בוטל, מגיש דתי בכיר החליט לפרוש, ואתמול הגיע השיא – הדחת ברדוגו, המגיש הפופולרי בתחנה ושינוי דרמטי של אופי השידור, הכל כאמור במינוי זמני.

תחשבו שמחר נכנס לכיתה של הבן שלכם מלמד מ"מ ומתחיל להופך סדרי עולם, משנה את סדרי הישיבה בכיתה, משנה את סדר הלימודים, אולי גם מעיף כמה ילדים הביתה לצמיתות. אז זה קורה היום עם התקשורת, מחר זה יכול לקרות גם בצבא, במשטרה, או בכל גוף מדיני אחר.

3.

ממשלת ישראל חשפה השבוע שוב, בפעם המי יודע כמה, את צביעותה. ביום רביעי השבוע עלו קבוצת יהודיים יצירתיים לגבעה בנגב והקימו את "מעלה פולה". יצירתיים, כי העתיקו את מנהג המאחזים מיו"ש לנגב. יצירתיים, כי נתנו כבוד לרעייתו של מיישב הנגב המיתולוגי – ראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון.

אבל בשונה מביו"ש, מסתבר שלמרות משבר פגסוס, המשטרה יודעת לפעול ביעילות רבה. תוך פחות מ-5 שעות המקום פונה כליל, כולל חברי כנסת בעלי חסינות. אמנם המשטרה מתעלמת ביודעין מעשרות אלפי מאחזים לא חוקיים ברחבי הנגב, מעשרות ומאות פשעים חמורים שקורים באזור מידי יום, אבל מול יהודים היא יודעת לפעול ביעילות.

ממש באותו יום, במהלך מביש לא פחות, הממשלה הפילה את הצעת החוק לחיבור חשמל להתיישבות הצעירה. חשמל לבדואים בנגב כן, ליהודים ביו"ש לא. מי אמר שאמנסטי לא צודקים שישראל היא מדינת אפרטהייד? חלילה.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשד לפיגוע הצתה בחוות גלעד: שר האוצר סמוטריץ' הנחה על בדיקה מיידית של מס רכוש
מתקפת עומק ברוסיה: אוקראינה הפציצה את "אמזון הרוסית"; 8 נהרגו
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
עשרות מטוסי תדלוק אמריקאיים בדרך לישראל; נתב"ג ימשיך לפעול כסדרו
בשל החשש מאיומי רחפנים: בישראל נערכים להטלת איסור גורף על שימוש ברחפנים
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תקרית בדרום לבנון: חייל צבא לבנון נהרג מפיצוץ מטען; צה"ל: "האחריות על חיזבאללה"
פרדס חנה-כרכור: רכב חשמלי עלה באש לוחמי האש מנעו את התפשטות הלהבות
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תקיפה אנטישמית במונגוליה: שישה ישראלים הותקפו עם גרזן במחנה אוהלים
שריפת ענק בחוות גלעד: במהלך השבת היישוב פונה, 13 בתים עלו בלהבות

הכתבות המעניינות ביותר

מחאות בצפת ובמירון על קדושת השבת: מוחים חסמו אוטובוסים במחאה על חילולי שבת
אבל בקהילת ברסלב: הלך לעולמו הרה"ח ר' בנימין שמואל רייס זצ"ל
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • האר"י הק' זיע"א
אורו של עולם: יומא דהילולא של האר''י הקדוש הטמון בצפת
אירוע חריג בלונדון: רכב שירות פגע במטוס ישראייר והשבית אותו
נעצרו שלושה צעירים שהתפרעו בטיסה מנתב"ג ואיחלו "שיקרה לכם שוב ה-7 באוקטובר"
משבר דיפלומטי: ראש עיריית ניו יורק ממדאני בוחן אפשרות לעצור את נתניהו בביקורו בעיר
הצהרת דובר משרד החוץ האיראני: ארצות הברית פוגעת באזרחים
אזהרת מסע חריפה של שגרירות ארצות הברית בירושלים
וואטסאפ

חדש באתר

IMG-20260718-WA0528 (1)
חשד לפיגוע הצתה בחוות גלעד: שר האוצר סמוטריץ' הנחה על בדיקה מיידית של מס רכוש
הפצצה-באוקראינה
מתקפת עומק ברוסיה: אוקראינה הפציצה את "אמזון הרוסית"; 8 נהרגו
.
עשרות מטוסי תדלוק אמריקאיים בדרך לישראל; נתב"ג ימשיך לפעול כסדרו
.
בשל החשש מאיומי רחפנים: בישראל נערכים להטלת איסור גורף על שימוש ברחפנים

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

אירוסין תולדות אברהם יצחק קרעטשניף לעלוב רחמסטריווקא צילום שוקי לרר (28)
שמחת האירוסין בחצרות תולדות אברהם יצחק - קרעטשניף - לעלוב ראחמסטריווקא
מעמד השלושים בחצר הקודש וואסלוי בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (20)
מעמד השלושים לפטירת הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
ר' אלימלך בידרמן מסר שיחת חיזוק בהיכל ישיבת 'באר יהודה' (12)
לקראת בין הזמנים: ר' אלימלך חיזק את תלמידי 'באר יהודה'
סעודת הילולת הרמ''ק המסורתית בטאלנער קלויז בצפת (2)
סעודת הילולת הרמ''ק זי"ע המסורתית בטאלנער קלויז בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture