צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90

טמפרטורת הבחירות דורשת אחריות בבחירת המילים / יעקב בנדה

כשהאמוציות בטמפרטורה גבוהה, כל אמירה המתפרשת לשני צדדים הופכת בקלות למפחיתה בערך הציות לגדולי ישראל • פרידה מבנט שעדיין כבול במחמאה שהוא המוכשר בעולם מלמדת: על האימהות לקחת אחריות על העידוד לילדיהם / דעה

כתבות נוספות בנושא:

תפקידו של עיתונאי ההולך בדרך ה' היא להרבות כבוד שמים על במות השיח הציבורי. בעידן בו הדעות והידע הם נחלת כלל הציבור, לכותבי המאמרים תפקיד חשוב יותר – להדהד ולחזק בשער בת רבים את דברי קודשם של גדולי ישראל. לא, גדולי ישראל ממש לא צריכים אותנו, זה חלקים מאיתנו שצריכים את החיזוק הזה כתשובה לרדידות ההשקפתית הקיימת גם בתוך המחנה.

במסגרת הטור השבועי שלי העולה בבמה מכובדת זו התייחסתי בשבוע שעבר לנזק שנגרם לשמירת הדת בישראל בעקבות ההיצמדות של חברי הכנסת החרדים ליו"ר הליכוד בנימין נתניהו. הטיעון המרכזי היה שראשי המפלגות רגילים בחברתו של נתניהו, ובשל כך מתקשים להקים ממשלה בלעדיו. לצערי, היו שפרשו את הדברים כהבעת עמדה מול דעתם של גדולי ישראל ששליחי הציבור פועלים בדרכם.

בתקופת בחירות וכשהאמוציות בטמפרטורה גבוהה, כל אמירה המתפרשת לשני צדדים הופכת בקלות למפחיתה בערך הציות לגדולי ישראל. לכן, אודה ואומר טעיתי בכך שכתבתי את הדברים ללא הסבר מספיק, כך היו שטעו כאילו שיש לנו היתר להציע דעה לעייני העדה.

האם אסור לנו לבקר ח"כים חרדים?

בתוך מגוון הדעות והרגשות הכובשות את השיח הפוליטי, לעיתים אנו מאבדים את ההבחנה בין עיקר לטפל. ברור שכל מטרת השותפות של הציבור החרדי בפוליטיקה היא אך ורק כדי להציל את שמירת הדת בישראל.

הדרכים להשגת המטרה חלוקים בין גדולי עולם ואין לנו השגה ואף לא ניסיון להגיע להבנה במכלול השיקולים בהם הוכרע האם להשתתף בבחירות, ואם כן האם להיכנס לקואליציה ואף לכרות בריתות פוליטיים עם מפלגות חילוניות. מנהיגי כל דור פסקו ברוח קודשם את הדרך בה נלך, ואנו מצווים ללכת בדרך אותה הנחו ללא שינוי.

להלן מספר עובדות הקשורים לדיון שלנו: בדור האחרון הכריעו מנהיגי הדור שעל ציבור יראי השם לחתור לחבירה פוליטית למחנה המסורתי – גוש הימין; עקרון חשוב שמנחה את הפוליטיקה החרדית הוא קידוש שם שמים בעשייה הציבורית; מלבד השמירה על ערכי התורה בחוקים והעשייה הציבורית למען החלש – מכלל המגזרים, קידוש ה' מגיע בהתנהלות ישרה וערכית של חברי הכנסת, לכן הבטחות חסרות בסיס לבוחרים ותעלולים פוליטיים בוגדניים אינם קיימים בפוליטיקה החרדית.

כך, חוץ מהתמיכה במחנה המסורתי אל מול שמאל פרוגרסיבי ששם לו למטרה להשמיד כל חלק בחיינו היהודים, אנו הולכים עם מחנה הימין בגלל הברית הפוליטית שהתחזקה בשנות הנהגתו של נתניהו, וההליכה בדרך הישר שאמורים לייצג שומרי התורה – שמירת אימון. ההכנסה של אדם כזה או אחר למשוואה הפוליטית אף פעם לא נעשתה על ידי גדולי ישראל, ההכנסה של שיקול הנראות – קידוש ה', בהחלט קיימת.

אם לנראות יש תפקיד, גם להצהרות של חברי כנסת יש חשיבות, וכשבמקום להצהיר על חבירה בלתי מסויגת למחנה הימין, כפי שהורו גדו"י, הם מצהירים שיחברו בכל מחיר לנתניהו, אנחנו בבעיה של נראות. עד שלא שמענו את דעת קודשם של מנהיגי הדור עדיף שנשתוק ולא נמכור את ערכינו כדי להשיג כמה קולות בקלפי. כשהביקורת מופנית למעשים של ח"כים, מוטב שיעלו בבמה הציבורית לדיון ושחלילה לא נגיע למצב שאין ברירה אלא לחזק אדם ולא אידיאל.

הלך

ברוך שפטרנו מעונשו של האופורטוניסט, תחושת ההקלה מנפילתו של נפתלי בנט משמחת כל לב של ההולכים בדרך האמת וראו מול עיניהם אדם שהרס כל חלקה טובה בדרך להגשמת חלום שהיה רחוק ממנו באופן הגיוני. תחושת השמחה לא תכבה את הנזקים העצומים שאנחנו עדיין מתמודדים איתם, כשהמרכזי בהם הוא המלכת יאיר לפיד, פוליטיקאי רדוד שהולך לנהל פה את העניינים בקרוב.

צרוף של כמה תקלות במערכת השלטון בישראל הובילו למצב הבלתי נסבל בו פוליטיקאי לא מתאים הגיע לכיסא ראש הממשלה וגרר את כולנו ליכולותיו הנמוכות בכל היבט מדיני. השילוב בין משבר פוליטי מתמשך, תקשורת שהחליטה לקבור את כולנו בגלל שנאתה למנהיג הימין בנימין נתניהו, ואדם מסכן שמאוד שאף למשהו בחייו ולא יכל לראות אותו אפילו מרחוק.

בנט הוא ילד מגודל שעדיין כבול במחמאה של אמו שהוא המוכשר בעולם. הוא פשוט לא עבר את השלב בגיל ההתבגרות בו מבינים את ההפרש בין מילות העידוד שאומרים כדי לצמוח לבין הצמיחה האישית האמיתית. יום לפני כניסתו לתפקיד ראש הממשלה הוא היה בטוח שרק הוא יוכל לעשות את זה כמו שצריך. חדור בדמיונות על יכולותיו נעמד האיש מול המראה וסיפר לעצמו שהוא מציל את העם היושב בציון, ולכן מותר לו לעבור על כל חוק אנושי בסיסי בדרך.

השקר והאכזריות כוסו בערמות של מחשבות על הטוב שהוא עושה לנפגעים, גם בנאום הפרישה שלו בנט המשיך להציג את תקופתו כמוצלחת, הוא מאמין בזה כי רק את זה הוא רואה מבעד למסכי הדמיונות. אבל אנחנו חיים את האמת שהייתה רחוקה – החובבנות שנובעת מאותה התבגרות כושלת שיבשה את החיים בישראל.

במערכת מתוקנת אדם עם שיגעון גדלות אינו יכול להגיע לתפקיד כה בכיר, קיימים מספיק מנגנונים כדי למנוע מפוליטיקאי שבתקופה הטובה ביותר שלו הצליח להביא 7 מנדטים בכוחות עצמו לפלס את הדרך לפסגה. אלא שהתסבוך הפוליטי שנוצר בישראל בשל השנאה לראש הממשלה לשעבר נתניהו, ריסק את מנגנוני הבטיחות מפני מגודלים סטייל בנט.

מחנה השמאל החליט ששווה להרוס את כל מה שבנו פה למען המטרה הקדושה – הפלת שלטון הימין בראשות נתניהו. יחד עם תקשורת מגויסת שהשתיקה את הסבל שיצר בנט, נוצרה המפלצת בדמות הממשלה הכושלת ממנה אנו נפרדים. שלום ולא להתראות.

דרעי, גפני, הגיע הזמן לשחרר! כמה עוד נשלם על המלכת נתניהו? / יעקב בנדה

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

3 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

א. ההבהרה שלך במקום, ראוי להערכה!
ב. מנין לנו שאכן הוראת גדולי ישראל הייתה לחבור למחנה הימין, ולא להצהיר על שותפות עם נתניהו (מחלל השבת ואוכל נבילות וטריפות)?

ההוראה האחרונה בעניין הייתה של מרנן הרב שך והרב עובדיה זצוק"ל, לפי מה שזכור לי מאז לא דיברו על נושא בחירת הקואליציה.

איך זה שפינדרוס שומע דברים מסויימים מגדולי ישראל, וגפני שומע דברים אחרים, מעניין…

כתבות חדשות באתר

כמה אתם מרוויחים באמת? הסקר שמסעיר את הרחוב החרדי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture