ישבתי לפני תקופה עם לקוח אהוב בשעת צהרים מוקדמת, והוא פשוט התחיל להתנמנם לי מול העיניים.
קצת נעלבתי ושאלתי "אני משעמם אותך".. "ממש לא", הוא הזדקף במבוכה, "פשוט הלכתי לישון לפנות בוקר.. אני אוהב לעבוד בלילות", התוודה בעיניים טרוטות מעייפות.
כבעלי הפרעת קשב אנחנו מוצאים את עצמנו לא פעם מנצלים את הלילה בעשייה במקום בשינה עמוקה. אם זה פרויקטים מרתקים, תחביבים אישיים, שיחות נפש, העיקר לא לישון.
יהיו לילות בהם נשקע בספר עלילתי סוחף, נשב על עבודות שלא סיימנו במהלך היום, ננהל התכתבויות ממושכות במיילים ובווטצאפ, ועל הדרך נפנק את הקיבה במלאי נשנושים ודלת המקרר תנוע על צירה אחת לכמה דקות לבחון אם השתנה שם משהו, בארון הקסמים המצונן.
אז למה אנחנו ממש מעדיפים להפוך את הלילה ליום?
הלילה טומן בקרבו 'יתרון' נטול מתחרים. הוא מעניק לנו 'שקט', מוצר יקר המציאות עבור אנשים כמונו. המוח שלנו תמיד באי שקט. בפעילות תזזיתית, במרוץ אינסופי מנושא לנושא וממשימה למשימה. יתרה מכך, הוא "מוטרד" ללא הרף מהווי היום יום הרוחש סביבו, רעשים וגירויים הקיימים בשפע בשעות היום, בשיא הפעילות.
לכן שקט במוח ורגיעה במחשבות נדיר מאוד אצלנו, ומתחיל להפציע דווקא בשעות הערב. בזמן שהעולם מוריד הילוך, אנשים פורשים בלט לבתיהם או אז נפתח בפנינו מרחב של אנושיות ועצמאות לחיים שלנו, למחשבות, לאני הפנימי, לחוויות האישיות ולחלומות שלנו.
רבים מאיתנו מקבלים דווקא בשעות הלילה תחושת השראה מיוחדת. רעיונות מקוריים צצים לנו ממעמקי המוח היצירתי. סוגיות מורכבות שהיו מנת חלקינו במהלך היום מקבלות פתאום כיוון חדש לאור ירח.
מאמרים ארוכים רוויי פרקים ותתי פרקים זוכים לקריאה רציפה ושקטה. בלילה אנחנו מרגישים בשיא מבחינה מנטלית ומוחית, וכפי שאמר החכם כשנותנים לך להיות מלך נצל את שעות המלכות עד תום ואל תבזבז אותם על שינה.
אז באמת כדאי לנו להפוך את היוצרות בין יום ללילה?
האם ההרגל הזה טוב או לא, תלוי בעיני המתבונן. אחוז לא מבוטל של מפעלי תעשייה עובדים כל הלילה, עולם הרפואה והחירום חייב לפעול בפול טיים בלילה, ואי אפשר להתעלם מפריצות הדרך וההמצאות ששינו את האנושות
ונולדו דווקא תחת חסותו של השקט הלילי המבורך.
מאידך. עולם המעשה, הממוקד, התכליתי והאנושי עדיין פועל בהתאם לחוקי הטבע, עם עשייה ופעילות בשעות השמש ומנוחה ושינה בשעות הירח, ויהי ערב ויהי בוקר.
מחקרים רפואיים אף מוכיחים כי השינה בחציו הראשון של הלילה איכותית יותר ונחוצה לבריאות הגוף, ליציבות מנטלית ולחוסן גופני ונפשי כאחד.
הוכח גם כי אדם שישן מוקדם בלילה וקם מוקדם בבוקר כל פעילות יומו כך פורה ויעיל יותר, וזה נכון גם אפילו אצלנו, בעלי הפרעת קשב.
ההתנהלות מסודרת הכוללת שינה מוקדמת, השכמה מוקדמת ותכנון מקדים של סדר היום והמשימות שלנו תעניק גם לנו השראה ותפוקה מרובה ואיכותית במהלך שעות היום.
עלינו להיות מודעים למחיר היקר של פעילות בשעות הלילה, המשפיעה לרעה על התפקוד בשעות היום, במהלכו אנו נדרשים ללמוד, לעבוד, לטפח קשרים משפחתיים וחברתיים ובקיצור, לחיות !
בוקר מבורך!
לפרטים והצטרפות לאימון ולקהילת הקשב לחצו כאן





















מאיפה המצאת את זה שמי שיושן מאוחר הוא עם הפרעת קשב???
מאמר יפה וחמוד אבל פשוט חוטא לאמת ממציאים בעיה כדי לקשר אותה לכותרת איך הגעת למסקנה הזו???
ממש חבל כל אחד חושב שהוא איזה ממציא גאון שיש לו פתרונות לכל הבעיות ופשוט יושבים וחושבים איך לתאר בעיה ולקשר אותה לכותרת או לבעיה שאליה חושבים שיש פתרון ממש חבל איכזבת
תקרא שוב, אולי תבין
תכלס אני מכירה מישהו כזה 7הוא באמת עובד בלילות וישן בימים..
אני באופן אישי בלילה לא מרוכזת וגם אם ערה זה בחצי תפקוד…
לילה טוב