חודש בלבד עבר מאז הטבח הנורא ביישובי עוטף עזה. לא היה קשה להזדעזע ולהביע הזדהות עם מה שאירע שם, גם למנהיגי העולם שבעבר לא מיהרו לעמוד לצד לישראל – נוכח התיעודים הקשים שתועדו בעיקר על ידי חיות האדם, שבמו ידיהם רצחו ותיעדו את הנורא שעשו.
אבל, מהר מאוד הם ההתחילו להתקרר ולחזור לסורם. את הניצנים שבהם ראינו עוד בתוך החודש למסע הרצח והטבח הנורא, ובדיוק כפי שצפו כולם אם הזמן זה רק ילך ויגבר. ההזדהות והסולידריות עם ישראל, הייתה חובת השעה של העולם השפוי המתנגד לטרור אסלאמי ולמעשי רצח מזעזעים כנגד חפים מפשע, אבל גם לשעת החסד הזו, כצפוי, יש סוף.
אחד מהם, הבולט לעת לעתה, הוא נשיא צרפת עמנואל מקרון. לפני פחות משלושה שבועות הוא ערך ביקור כאן בישראל כאות הזדהות ודיבר על כך ש"לישראל יש הזכות להגן על עצמה ולחסל קבוצות טרור, כולל את החמאס, בפעולות ממוקדות. אנחנו יודעים שהתשובה היחידה לטרור, היחידה האפשרית, היא לעולם תגובה חזקה וצודקת, חזקה משום שהיא צודקת".
במהלך התקופה גיבה את ישראל בזכותה להגן על עצמה ואמר: "תהיו בטוחים שאתם לא לבד במלחמה נגד הטרור. אני מדבר בשם מדינה שיש לה ניסיון עם טרור ואתם הייתם לצידנו כשאנחנו חווינו מתקפות. היום זו המחויבות שלנו להילחם בטרור ללא שום היסוס אך גם ללא הרחבת הקונפליקט".
מהרגע הראשון הוא דיבר על כך שצריך להיזהר לא לפגוע בחפים מפשע ולשמור על אוכלוסיות אזרחיות, אך דבר לא מנע ממנו להתבטאות בצורה שקרית בריאיון ל-BBC בסוף השבוע האחרון ולומר, כי "ישראל חייבת להפסיק להרוג תינוקות ונשים בעזה. דה פקטו – היום, אזרחים מופצצים. דה פקטו. התינוקות האלה, הנשים האלה, האנשים המבוגרים האלה מופצצים ונהרגים. אין שום סיבה לזה ושום לגיטימציה. אז אנו קוראים לישראל להפסיק. אני קורא להפסקת אש, ואני אפציר בהם להפסקת אש, הפסקת אש הומניטרית".
בעייני המתבונן מהצד אולי אין סתירה בין הדברים, אך אין ספק כי מדובר כאן בדמגוגיה. ישראל לא הורגת תינוקות ונשים ולא מפציצה אזרחים. להיפך. מי שעשה זאת ביישובי עוטף עזה ובצורה קשה פי כמה וכמה ממה שתיאר זאת הנשיא מקרון, אלו חיות האדם מהחמאס.
מרצחי החמאס משתמשים בתינוקות ונשים בתוך רצועת עזה, כמגן אנושי לטרור, אותו הם מבצעים כלפי "אוכלוסייה אזרחית" בתוך ישראל. כך גם אותו אלו ש"מופצצים ונהרגים" הם ברוב ככל המקרים חלק ממערך הטרור החמאסי וגם אם לא, הם מוחזקים שם על ידי מחבלי החמאס שמשתמשים בהם כמגן ובכך גורמים למיתתם.
כך גם בנוגע לקריאתו של מקרון להפסקת אש הומניטרית, מדובר בדמגוגיה זולה. שוב ושוב, צה"ל פתח ופותח מסדרון הומניטרי בכדי לאפשר מעבר של תושבי צפון רצועת עזה לדרום, בכדי למנוע פגיעה בהם, כאשר מי שמנסה למנוע זאת את מעברם אלו גורמים בחמאס, שביד השנייה ממשיכים "להפציץ את "אזרחי ישראל".
מול מעשי טרור נוראיים כפי שחווינו קשה לשתוק, אבל כנראה שקשה יותר להזדהות עם ישראל ולתת תמיכה מלאה במיגור הטרור, מבלי לתת הערות ביניים מיותרות.





















הצרפתי נשאר צרפתי ומקרון נשאר מקרון. תמים מי שחשב אחרת.
גם בתור מקרוני לא הייתי אוכל את הנאצי הצבוע הזה שיעשו למשפחתו את מעשה הזוועה של עזה הוא ידבר אחרת