באדיבות המצלם

12 שנים למרן הגר"ע יוסף זצ"ל: ממשיכים במורשת הגדולה שהותיר אחריו לפעול ולעשות למען כלל עם ישראל 

שנים עשר שנים חלפו מאז עלה לגנזי מרומים רבן של ישראל מרן רבינו עובדיה יוסף זצוק"ל, מאז אותו יום בו חשכו המאורות, מרגישים אנו את החיסרון והחלל הגדול שנותר, הדור כולו הרגישו קשר ישיר הזקוק להיותו כאן בתוכנו.

כתבות נוספות בנושא:

מאת: הרב עובדיה דהן יו"ר המועצה הדתית – אשדוד

שנים עשר שנים חלפו, אך מורשתו הכבירה של הרב עובדיה יוסף זצ"ל רק הולכת ומתעצמת וחיה בליבותיהם ומעשיהם של רבבות אלפי ישראל בעולם כולו, כי מורשת מרן היא המשכיות התורה הקדושה, והתורה היא נצחית.

כמה שיותר ויותר מרגישים אנו את חיסרון הכלי חמדה שאיבדנו. את מאור פניו המאירים לכל אחד קטון כגדול, מרן הוכתר כ'עמוד ההוראה', עוד משהיה צעיר לימים, ענקי אותו דור, אותם רבנים גדולים מהדור הקודם סמכו עליו וידעו כי עדיו לגאון ולתפארת עם ישראל. אכן הוא היה עמוד הענן והאש ההולך לפני המחנה, מאיר את דרכו וסולל נתיבותיו, בהוראותיו, בהנהגותיו ובפסקי ההלכה הברורים בכל נושא ועניין, שהתקבלו מסוף העולם ועד קצהו. ספרי הלכה רבים לאין מספר פורסמו במשך השנים, גדושים ומלאים בפסקי הלכותיו של מרן, כאשר התואר "רבן של ישראל", מהווה עובדה ברורה וידועה.

עמל התורה שלו, שקידתו חסרת הגבולות, ניצול הזמן לאין ערוך, כמו גם גאונותו המופלגת בכל חלקי התורה, שיעוריו הרבים, היו ידועים ומפורסמים על פני תבל ומלאה, במשך עשרות בשנים.

מי שביקש לראות את כוח השפעתו האדיר, יכול היה לראות זאת כאשר דאג לעם צאן מרעיתו בכל מקום באשר הוא, כמו למשל, להכשיר אברכים צעירים שיגדלו ויהפכו לרבנים ודיינים, הקמת מקוואות טהרה, הקמת בתי ספר ותלמודי תורה שע"י רשת מעיין חינוך תורני לאותם ילדים בערי השדה שאין החינוך התורני מגיע אליהם, כשהוא עצמו מעורב בכל למען ילדי ישראל במסירות נפש ממש, כמעט ואין תחום גשמי ורוחני בחיינו שמרן לא הטביע בו חותם זהב בל יימחה כאשר ניתן למצוא את טביעות אצבעותיו הנושאים פירות עד עצם היום הזה.

במלוא עוזו החזיר עטרה ליושנה, התיצב כארי, עמד כחומה בצורה, והשמיע את קולו של ציבור בני עדות המזרח אשר לא היה להם מי שיורה דרכם עד שהפציע שמשו של מרן הרב עובדיה יוסף.

באופן אישי זכינו להיכנס אליו בביתו – בקודש פנימה מס' פעמים ולקבל את עצתו וברכתו. תמיד הביע במאור פניו שמחה וקורת רוח, כשהיה שומע על הפעילות בכל תחום המועצה הדתית, בעיקר על הקמת מקוואות טהרה או בית כנסת חדש או הקמת שיעורי תורה חדשים לציבור הרחב, פעילות לילדים, נוער ומבוגרים בהרצאות או הכנה לבר מצוה. תמיד בירך, עודד וקירב אותנו מתוך רגישות מיוחדת, ברכות אלו נסכו בנו כח ותקוה להמשיך ביתר שאת את המלאכה בפעולות הברוכות במועצה הדתית על כל תחומיה.

נמשיך ללכת בדרכו – דרך שהנחיל לנו שיש בה הרבה כדי ללמד את דורנו ואת הדורות הבאים, דרך במסירות נפש למען הכלל.

לעת כזאת, בימים אלו אחרי החגים הנפלאים והניסים הגדולים שראינו בעיננו עם השבתם של החטופים, עלינו להוסיף אחדות ולהרבות חיזוק בעם ולזעוק יחד להצלת כלל ישראל, מרן אוהבן של ישראל מסר את נפשו עליהם בכל עת והקדיש מזמנו היקר ונסע עד למרחקים, יעמוד עלינו בתפילה ובתחנונים, זכות התורה הקדושה, היא שתעמוד לנו להיוושע בתשועת עולמים, שנזכה לגאולה השלמה בחסד וברחמים בקרוב.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

היסטוריה בעמוקה: "שידוך בקרוב, עד ראש השנה תשפ"ז!!!"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ יעקב אשר בכנס המכון למדיניות יהודית: ''מי שרואה בחרדים פחות עדיפים, הבעיה אצלו''
הודעה משותפת מראש הממשלה ושר הביטחון: צה"ל תוקף מטרות טרור בדאחייה
"כל השכונה כבר חתמה שם": המלכודת הפיננסית המסוכנת ביותר בשטיבלאך
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תאונת עבודה: פועל בן 23 נפל מגובה באתר בנייה בעפולה
היסטוריה מדינית: נשיא סומלילנד הגיע לביקור מדיני ראשון בישראל
בכתב יד קדשו: ברכת הבית המיוחדת של מרן הגר"מ שטרנבוך
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"צעקו גוואלד": הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד ארבעה מהמפגינים ליד בית סולברג
ניסה להימלט מהשוטרים והתהפך: מרדף משטרתי בפזורה הבדואית | תיעוד
הגר"נ דיאמנט הזדעזע קשות: האמא עברה שני ניתוחי הראש, האבא נותר בחוסר כל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ברק מעורר סערה: "אם נתניהו יחבל בבחירות - לגרש אותו במקלות ואבנים"
לאחר הירי: צה"ל מוציא אזהרת פינוי דחופה לתושבי 29 כפרים בלבנון

הכתבות המעניינות ביותר

חברת "משניות מבקשי תורה" ליוו את הגר"י זילברשטיין בדרכו לבית המדרש
זינוק במחירי הקוטג': רשתות השיווק מעלות מחירים מעבר להכרזות המחלבות
תנופת פיתוח בבני ברק: תשתיות ורחובות שיכון ה' בעבודות פיתוח
הקיפאון בנדל"ן נמשך: צניחה במכירות ומלאי עצום של דירות למכירה
לייקווד עצרה מלכת: רבבות בעצרת ההיסטורית בראשות גדולי ישראל
"הוד שבהוד": אלבום חדש למקהלת 'רוממו' בלחניו של ר' חזקי וייס
יודי ביאלוסטוצקי בביצוע לייב - "השיבנו"
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • רבי מכלוף אלעסרי זצ"ל
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • רבי מכלוף אלעסרי זצ"ל
אלעזר שטרן, מוטי גולדמן והקאפלה בביצוע מיוחד ל-"אודך"

חדש באתר

L52A9282~1 (Small)
חברת "משניות מבקשי תורה" ליוו את הגר"י זילברשטיין בדרכו לבית המדרש
.
ח"כ יעקב אשר בכנס המכון למדיניות יהודית: ''מי שרואה בחרדים פחות עדיפים, הבעיה אצלו''
.
זינוק במחירי הקוטג': רשתות השיווק מעלות מחירים מעבר להכרזות המחלבות
WhatsApp Image 2026-06-14 at 13.33
הודעה משותפת מראש הממשלה ושר הביטחון: צה"ל תוקף מטרות טרור בדאחייה

המיוחדים

WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור

גלריות

WhatsApp Image 2026-06-14 at 11.13
לייקווד עצרה מלכת: רבבות בעצרת ההיסטורית בראשות גדולי ישראל
סיום בכולל דושינסקיא (7)
סיום משניות ותניא בכולל יורה דעה שע"י מרכז הכוללים תרביצ"א דושינסקיא
הכנסת ספר תורה ביהמ''ד ראצפערט במונסי  (17)
הכנסת ספר תורה לביהמ''ד ראצפערט במאנסי
רבי אהרן טויסיג בציון הרה''ק מראדאשיץ בפולין (2)
המשפיע הגה"צ רבי אהרן טויסיג בציון הרה"ק מראדושיץ בפולין

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ט בסיון ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ט בסיון ה’תשפ”ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture