נועם עזרן ודביר כהן, שני חוואים מהגליל העליון, פיתחו מערכת אוטומטית שעושה שימוש ברחפנים מיוחדים ומייעלת את שיטות העבודה המיושנות. הרחפן, שיוצג בתערוכת "אגרומשוב" ב-5-6.9 בבנייני האומה בירושלים, מאתר ומפקח על עדרי בקר בשטחים עצומים ואף מדווח על פרצות בגדר או פולשים
למרות התפתחויות טכנולוגיות ניכרות בענפי החקלאות השונים, שוק הבקר, הנאמד בכ-300 מיליארד דולר בעולם, לא עבר שינוי מהותי ב-100 השנים האחרונות. חברת "ביפרי אגרו" הישראלית החליטה להרים את הכפפה. היא פיתחה באמצעות שילוב בין ידע רב שנים, מומחיות מקצועית וטכנולוגיות מתקדמות, מערכת אוטומטית, מבוססת בינה מלאכותית שעושה שימוש ברחפנים כדי למפות, לאתר ולפקח על עדרי בקר ומתקנים הפרוסים על פני שטחים עצומים.
המערכת, הקרויה "ג'ו" – על שם כלבת הרועים שהיוותה את ההשראה לרעיון – תוצג בתערוכת החקלאות "אגרומשוב", שתתקיים בין ה-5-6.9 בבנייני האומה בירושלים ותציג פיתוחים שונים. נועם עזרן ודביר כהן, שני חוואים מנוסים מהגליל העליון, הקימו את החברה מתוך צורך לייעל את שיטות העבודה המסורתיות והמיושנות ולשים סוף לשגרת היום המתישה והסיזיפית של חקלאי הבקר. השניים פיתחו מערכת פורצת דרך לבקר אוטונומית של שטחי המרעה והתשתיות, והנעה של בעלי חיים ועדרים.

"ג'ו" היא מערכת מתוחכמת. לאחר שהמערכת חישבה מסלול, יצאה לשטח ואיתרה את ראשי הבקר, היא שולחת לחקלאי חזרה דוח מפורט הכולל מיקום ומצב בריאותי של החיות. המערכת מסוגלת לזהות ולדווח על מצב המתקנים בשטח, בעיות נוספות כגון פרצה בגדר, שוקת מים ריקה, פרה ממליטה, פולשים. דברים שאפילו לחקלאי המנוסה ביותר עלולים לעלות בשעות עבודה רבות. כל זה נעשה על גבי ממשק קל וידידותי למשתמש מבלי צורך בהכשרה טכנולוגית.
עבור חקלאים מדובר בבשורה של ממש, שכן המערכת פשוטה, חסכונית ובאה לענות על הצרכים הבסיסים ביותר: ניהול והנעת עדרים, חיסכון משמעותי והתאמה אישית.
תערוכת החקלאות אגרומשוב 2022 תתקיים בבנייני האומה בירושלים מחר במסגרת התערוכה, יוצגו מגוון טכנולוגיות מתקדמות וחדשניות לעולם החקלאות ולחקלאי ויתקיימו כנסים מקצועיים. תערוכת אגרומשוב תתקיים זו השנה ה-31, מדובר בתערוכה המובילה והגדולה בישראל לחקלאות, עם מאות מציגים ואלפי חקלאים ויזמים בתחום החקלאות. התערוכה שמתקיימת בחללים ממוזגים כאשר מציגים ויזמים גם מעבר לים ישתתפו באירוע.




















