באדיבות המצלם

דו"ח רשות החדשנות חושף: כמה גברים חרדים עובדים בהייטק וכמה מהם במשרות טכנולוגיות?

גברים חרדים בתחתית דירוג שיעור השכירים בהיי-טק ● כמעט 15 אלף משרות פנויות בענפי ההיי-טק בשירותים ובתעשייה ● איציק קרומבי מנכ"ל MeGo להכשרת גברים חרדים להיי-טק: "נתונים אלה אינם גזירת גורל. ניתן לשנות אותם ולהכפיל את מספר הגברים החרדים בהייטק בתוך שנים ספורות"

כתבות נוספות בנושא:

אחרי למעלה מעשור של צמיחה ושגשוג בהיי-טק הישראלי, מפרסמת רשות החדשנות את הדו"ח השנתי שלה ברקע תקופה מאתגרת של חוסר ודאות עבור תעשיית ההיי-טק הישראלית. לצד עיסוק במצב זירת הסטרטאפים בישראל, נוסף השנה חידוש לדו"ח, והוא מציג לראשונה כמה ישראלים הם שכירים בתפקידים טכנולוגיים ובתפקידים שאינם טכנולוגיים בענף וכן כמה בתפקידים טכנולוגיים בשאר ענפי התעסוקה במשק.

לפי הנתונים החדשים, בשנת 2022 למעלה מחצי מיליון שכירים ושכירות בישראל עבדו בהיי-טק ובתפקידים טכנולוגיים במשק, שהם 14% מהשכירים ומהשכירות בישראל. ניתוח נתוני השכירים והשכירות לפי סוגי התפקידים מעלה תמונה ברורה: רוב הצמיחה במספר העובדים בהיי-טק בשנים האחרונות נבעה מצמיחה בתפקידים הטכנולוגיים, ולא בתפקידים שאינם טכנולוגים כמו שיווק, ניהול, כספים וכדומה.

אך למרות הצמיחה במספרם של השכירים בהיי-טק, וחלקם הבולט של גברים במשרות טכנולוגיות בהייטק – מספרם של הגברים החרדים נותר נמוך במיוחד. רק 5,000 גברים חרדים מועסקים כשכירים במשרות טק, נתון המהווה 0.8% מכלל השכירים בענף ההיי-טק.

עיון מעמיק בנתוני רשות החדשנות, מגלה כי חלקם של הגברים החרדים במשרות הטכנולוגיות בתעשיית ההייטק מדאיג אף יותר. רק 44% מהגברים החרדים במשרות טק עובדים במשרות טכנולוגיות בתעשיית ההייטק, והשאר במשרות שאינן טכנולוגיות או במשרות טכנולוגיות מחוץ לתעשיית ההיי-טק.

לשם השוואה, מספרן של העובדות החרדיות במשרות טק, הסתכם בשנת 2022 ב-11,500 אלף נשים, כאשר 66% מהן במשרות טכנולוגיות בתעשיית ההייטק.

במקביל פרסמה השבוע הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נתונים המצביעים על קרוב ל-15,000 משרות פנויות בענפי הייטק בשירותים ובתעשייה ברבעון השני של 2023.

"נתונים אלה אינם גזירת גורל. ניתן לשנות אותם ולהכפיל את מספר הגברים החרדים בהייטק בתוך שנים ספורות", אומר איציק קרומבי מנכ"ל MeGo. "מעל 3,500 גברים חרדים נרשמו עד היום לתכנית מיגו שמכשירה גברים חרדים להייטק. 250 הנבחרים מתוכם כבר לומדים בשני המחזורים הראשונים של התכנית. בחודשים הקרובים יסיימו 100 משתתפי המחזור הראשון את הלימודים וישתלבו במשרות פיתוח בתעשיית ההייטק".

תכנית מיגו פועלת באמצעות ק.מ.ח – קידום מקצועי חרדי, חברות הייטק, קרנות פילנתרופיה ומשרדי ממשלה. יחד עם שותפים נוספים, נבנתה תוכנית שעונה על הצורך של תעשיית ההייטק בעובדים מוכשרים ואיכותיים. התכנית פועלת להכשיר כאלפיים מתכנתים חרדים שיצטרפו לעבודה בהייטק בשנים הקרובות. במסגרת התכנית, מתקיימים לימודים במשך 14 חודשים (ימים מלאים) במודל הכשרה של 8200, עם פרוייקטים והתנסות מעשית בחברות הייטק מובילות הלוקחות חלק במסלול ההכשרה.

לאור ההצלחה וההיענות הגבוהה במחזורים הראשונים,, בימים אלה נערך הרישום והמיונים למחזור השלישי של התכנית עם כיתות לימוד בירושלים, בני ברק, בית שמש, חיפה ואשדוד. המועמדים שישלימו את תהליך המיון הקפדני וימצאו מתאימים לתכנית, יתחילו מיד אחרי החגים את הלימודים במחזור החדש של תוכנית מיגו.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

כמה אתם מרוויחים באמת? הסקר שמסעיר את הרחוב החרדי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture