צילום: מענדי קורנט

באירוע מרגש: קיימו וקיבלו את ה'סמיכה' עליהם

היה זה אירוע רב רושם שלא יישכח מלב כל מי שהשתתף בו, אירוע שכולו כבוד לתורה וללומדיה. ביום שני האחרון, נחגג ברוב עם סיום המחזור החמישי (!) של  'למען ילמדו' בירושלים עיה"ק תובב"א, בחלוקת תעודות סמיכה לחמישים תלמידים שסיימו את הלימודים בהצלחה.

כתבות נוספות בנושא:

באולם האירועים המפואר של 770 רמת שלמה בירושלים, התאספו חתני השמחה, המוסמכים החדשים, ביחד עם בני משפחותיהם, שבאו מקרוב ומרחוק להשתתף בשמחתם. את הנוכחים קיבל שלט ענק המכריז כי זהו "חג הסמיכה", והנאספים הנרגשים מילאו את האולם מפה לפה.
האירוע נפתח באמירת פרקו של הרבי בתהלים, ע"י מנכ"ל מכללת 'למען ילמדו' הרב זוהר יהושע.
ראשון הדוברים הוא הרב נפתלי הכהן רוט, יו"ר צעירי אגודת חב"ד בירושלים, יו"ר המרכז חינוכי חסידותי, חבר הנהלת צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש ורב קהילת חב"ד בקרית מטרסדורף בירושלים,שפותח בברכת מזל טוב לרבנים החדשים וכן לרבניות החדשות – נשות החיל שסייעו והמריצו את בעליהן ללמוד לרבנות. הרב רוט מרחיב על תפקידו של הרב בלאחד ולהקהיל את הקהילה ונותן טיפ לרבנים החשובים להקדים חיבה לא רק בזמן אלא גם בסדר עדיפות תמיד קודם כל דברי חיבה לאדם. הרב סיים בברכת כהנים לכל הקהל.
לאחר מכן מזמין המנחה הרב אלישע קצבי את הרב ישראל הלפרין דומ"צ בבית ההוראה כפר חבד ומנחה קורס שבת לשאת דברים. הרב הלפרין מתפעל: 'למען ילמדו' זה פשוט המצאה חדשה. לאפשר לאנשים עסוקים ללמוד הלכה במקורותיה וטעמיה ואף להבחן על כך ברבנות. זהו דבר שלא היה תקדים. וב"ה רואים את ההצלחה הכבירה עם סניפים רבים בארץ ובעולם. הרב הלפרין מנצל את ההזדמנות להודות לרב יצחק וירט – מנהל המרכז בירושלים, שבנוסף לכך שמעביר בעצמו שיעורים במסגרת הקורסים אף דואג לכל תלמידי המרכז בירושלים שיוכלו ללמוד בצורה הטובה ביותר שיש.
דברים מרגשים במיוחד נושא הרה"ג הרב ציון כהן רב העיר אור יהודה המאחל מזל טוב לכל אלו שהשקיעו מזמנם וממרצם, למדו וחזרו ונבחנו, וזכו להגיע לערב הזה בו הם מקבלים את תעודת ההסמכה. הרב כהן סיפר אשר שמו השני או מיכאל ע"ש הרב מיכאל ליפסקר שליח הרבי למרוקו אשר אביו אהב אותו מאוד וקרא את בנו על שמו.
בין הדוברים הנעים את האירוע הנגן איציק ליפשיץ עם ניגונים המעוררים את הנפש, ומגבירים את השמחה לרגל ציון הדרך החשוב של המסיימים.
המנחה מזמין את הרב טוביה זילברשטרום רב שיכון חב"ד שמשתף את הקהל בשמחה העצומה לראות כל כך הרבה רבנים שסיימו ומקבלים הערב תעודת סמיכה. ועד כמה הרבי שמח מכל אחד שלומד ומקבל סמיכה. הרב זילברשטרום מסביר מהו תפקידו של הרב: במאמר המשנה אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות. היינו אהוב את מלאכת הרבנות ושנא את גינוני הרבנות. רב לא צריך לחכות למפטיר ולשררה אלא עניינו של רב מורה הוראה בישראל – עבדות אני נותן לך.
נציג התלמידים במסלול היכל שלמה, הרב ישעיהו וייס מנהל בית חב"ד רכבת ישראל, משתף בסיפור אישי שמלווה אותו לאורך השליחות מיומו הראשון. והמסקנה שמשליח של הרבי מצפים לדעת הכל. בפרט בעניני הלכה ולכן שליח שיודע הלכה ואף נבחן על כך ברבנות הרי זה משפיע על כל השליחות. ומודה ל'למען ילמדו' בשם כל השלוחים העסוקים בהפצת המעיינות על כך שגם הם מצליחים ללמוד ולהבחן ברבנות בזכות התוכנית הנפלאה הזו.
חבר ועד ההסמכה, הרב יוסי גינזבורג, ראש ישיבה ורב קהילת רמת אביב הזכיר שוב את הסיבה שכולנו נמצאים פה, אשר ידוע שפעם רק מנהג בית הרב שכל אחד יהיה לו סמיכה. הרבי הורה שכל אחד ישתדל לקחת סמיכה. מה השייכות של כל אחד למנהג בית הרב? ענה הרבי: כיון שהרבי כולל כולם, יחי המלך מחיה את המלך. בפשטות הרבי רומז שצריך להשתמש בכח התורה לפעול ולגלות את משיח בעולם.
כעת ניגש לדוכן נציג התלמידים במסלול רב בביתו – הרב תמיר שאער. אשר משתף את כולם בתהליך התקרובותו לחב"ד ונקודת המפנה בהצטרפותו ללימודים במסלול רב בביתו – בקיום הוראתו של הרבי להיות רב בביתו.
כעת מגיע החלק בתוכנית אליו כולם חיכו – חלוקת תעודות ההסמכה. בהנהלת המכון לא חסכו במאמץ והכינו תעודות מפוארות עליהם מתנוססות חתימות של גדולי הרבנים
המנחה מזמין כל אחד מהמוסמכים באופן אישי לקבל את התעודה מאחד הרבנים המשתתפים באירוע, וההתרגשות בשיאה. השמחה ניכרת על פני כולם, כאשר הרגע הנכסף הגיע, ושנה של השקעה בלימוד, בחזרה ובמבחנים מגיעה לשיאה, עם קבלת תעודת הסמיכה.
המעמד המכובד נחתם בתמונה משותפת של כל המוסמכים ביחד עם הרבנים המסמיכים והנהלת המוסד. תם ולא נשלם, לאחר קבלת סמיכה, ממשיכים רבים מהתלמידים להמשך המסלולים השונים אם בהלכות שבת או סידור חופה וקידושין, ומהפיכת הלימודים נמשכת הלאה!

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דוח המבקר: המחדל בהצלת חיים ב-7 באוקטובר נתק וקריסה בפינוי הפצועים
נפל מעץ באקסטרים: נער נפצע קשה לאחר שנפל ממתקן במהלך פעילות תנועת נוער
מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צעד מדיני: ישראל תכיר רשמית ברצח העם הארמני
ריגל לטובת איראן: צעיר אמריקאי נעצר בישראל בחשד לפעילות ביטחונית
"אור החיים הקדוש ונושענו": תפילה נדירה ביום ההילולא - ההזדמנות שלך לישועה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כתב אישום נגד חברת "אביליטי": מואשמת בהברחות בהיקף של 35 מיליון ש"ח
צפו מטוסי כיבוי הוזנקו: שריפה גדולה פרצה בעין מאהל סמוך לבתים
כשמדובר בבריאות, בוחרים במומחים. אז למה שבכסף זה יהיה אחרת?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דרמה בשחקים מעל הים התיכון: מטוסי קרב הוזנקו לעבר מטוס אזרחי שניתק קשר
אסון בחיפה: אדם נהרג בפיצוץ רכב בשכונת קריית חיים

הכתבות המעניינות ביותר

זיכרון לדורות: נחנך חדר ההנצחה לחללי פעולות האיבה בבית שמש
רגע לפני בין המצרים: שמוליק קליין בביצוע "שתרגילנו"
תאונה ב''עיר התורה'': הולך רגל כבן 50 נפצע בינוני בתאונת דרכים
''התחזו לשליחים במטרה לבלש'': חקירות סמויות בביטוח הסיעודי האם זה חוקי?
איראן מקשיחה עמדות: "לא ננהל מו"מ עד להפשרת הנכסים"
מדינה של נכים: "כאוס תגי הנכה" זינוק של 501% במספר המשתמשים
בלעדי ל-JDN: הפקרות בבני ברק אופנוע נגנב לאור יום
תאונה קשה בתחנת רעננה דרום: גבר נפגע מרכבת
שדרוג היסטורי לכיפת ברזל: שולבה עם מערכת הלייזר "אור איתן"
וואטסאפ

חדש באתר

.
דוח המבקר: המחדל בהצלת חיים ב-7 באוקטובר נתק וקריסה בפינוי הפצועים
WhatsApp Image 2026-06-30 at 16.57
נפל מעץ באקסטרים: נער נפצע קשה לאחר שנפל ממתקן במהלך פעילות תנועת נוער
.
צעד מדיני: ישראל תכיר רשמית ברצח העם הארמני
WhatsApp Image 2026-06-30 at 17.19
זיכרון לדורות: נחנך חדר ההנצחה לחללי פעולות האיבה בבית שמש

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מסיבת חומש בחיידר צאן קדשים בית שמש פו (15)
מסיבת חומש בחיידר 'צאן קדשים בית שמש
קביעת מזוזה ופתיחת השערים לבית המדרש אמרי סופר ערלוי רמה ד' בית שמש צילום א
בראשות האדמו"ר: מעמד קביעת מזוזה ופתיחת השערים לביהמ"ד 'אמרי סופר' ערלוי רמה ד' בית שמש
ראשון לציון 22 מורי הוראה הוסמכו ו8 סניפים חדשים נחנכו (6)
מעמד 'כבוד התורה' בראשון לציון: 22 מורי הוראה הוסמכו ו8 סניפים חדשים נחנכו
יום פעילות ואחדות לילדי קרית גת צילום יהושע פרוכטר (71)
אירוע חסר תקדים בקריית גת: הפקת ענק לילדי התתי''ם ביוזמת ראש העיר ויועצו החרדי

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ט"ו בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ט"ו בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture