מתקפה לא צפויה: סוכנות הסעד של האו"ם לפליטים הפלסטינים, אונר"א, נמצאת תחת מתקפה פלסטינית. הרקע למתקפה היא, הודעת נציב הסוכנות, פיליפ לאזאריני, כי באונר"א שוקלים בעקבות המשבר הכלכלי הקשה "להעביר סמכויות לגופים אחרים באו"ם כדי שהם יספקו שירותים לפליטים הפלשתינים". בעיניי הפלשתינים זהו ניסיון לפרק את אונר"א והם טוענים שמטרת התכנית היא, "חיסול זכות השיבה".
כל הארגונים הפלסטינים – חמאס, ג'יהאד ואש"ף – התאחדו למתקפה נגד הנציב. חמאס הודיעו כי הם לא יקבלו "העברת המנדט לארגונים בינלאומיים אחרים שיספקו שירותים לפלשתינים במקום אונר"א". לדבריהם, "המהלך פוגע בליבה של סוגיית הפליטים ובתפקידה של הסוכנות שהוקמה למענם".
בנוסף, בחמאס קראו לעם הפלסטיני "לצאת חוצץ נגד המדיניות, המובילה למחיקת הסוכנות ולחיסול סוגיית הפליטים במסגרת תוכנית שמקדמים גורמים אזוריים ובינלאומיים".
ביקורת קשה על נציב אונר"א נמתחה גם בהודעת אש"ף: "אין בסמכותו להציע פתרונות לטיפול בגירעון התקציבי, כאלה הפוגעים במנדט של הסוכנות (לטיפול בפליטים)".
הנציב ניסה להבהיר את דבריו ואמר: "אין כוונה להעביר סמכויות ותוכניות של הסוכנות אלא רק להגדיל את השותפויות באספקת שירותים", אך גם ההבהרה לא הועילה. תושבי עזה הפגינו מול מטה אונר"א, הם הבעירו צמיגים וקראו קריאות נגד העיכוב בהתקדמות פרויקטים לשיקום מבנים ותשתיות ברצועה, בהפגנה נשמעו גם קריאות נגד "התוכניות לסיום תפקידה של אונר"א".




















