צילום: משמר הלאומי האוקראיני

יומן מלחמה: המתקפה של רוסיה באזור דונבאס באוקראינה "איבדה מומנטום"

בכירים רוסים אמרו כי הצטרפות של פינלנד לברית תהפוך אותה ל"מטרה לגיטימית", בריטניה הודיעה שתערוב לביטחונה • מתקפה נוספת של רוסיה על ישראל: "שכירי חרב מישראל לוחמים לצד נאצים" • היום ה-81 למלחמה – דקה אחרי דקה

כתבות נוספות בנושא:

'חדשות JDN' פורס בפניכם את אירועי היום החולף, היום ה-81 למלחמת רוסיה-אוקראינה – כפי שאירע דקה אחרי דקה.

01:58 – נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי קרא להכיר ברוסיה כמדינת טרור. בפגישתו עם בכירים אמריקנים הודה זלנסקי על תמיכת ארצות הברית באוקראינה וביקש להחמיר את הסנקציות על רוסיה.

09:21 – סגן מזכ"ל נאט"ו, מירצ'ה ג'ואנא, התייחס לאפשרות כניסתן של פינלנד ושוודיה לברית נאט"ו, על אף הסתייגות טורקיה מכך, ואמר: "אני בטוח שאם המדינות הללו יחליטו לבקש חברות בנאט"ו, נוכל לקבל אותם בברכה, ולמצוא את התנאים להסכמה לכך.

09:40 – המודיעין הבריטי מסר כי המתקפה של רוסיה באזור דונבאס באוקראינה "איבדה מומנטום. לא סביר שרוסיה תאיץ באופן דרמטי את קצב ההתקדמות שלה במהלך 30 הימים הקרובים".

11:06 – גרמניה נקטה בכל ההכנות לאישור מהיר של תהליך הבקשה להצטרפות לנאט"ו, במקרה שפינלנד ושבדיה יחליטו להצטרף לארגון, אמרה שרת החוץ אנאלנה ברבוק.

11:14 – ארבעה טילים רוסיים פגעו בתשתיות צבאיות באזור יאבוריב במערב אוקראינה, סמוך לגבול עם פולין, כך דיווח המושל האזורי.

11:39 – באוקראינה מאשימים, ומפרסמים תיעוד וידאו להוכחת הטענה שלהם, כי כוחות צבא רוסיה הממשיכים בניסיון לכבוש את העיר מריופול, עשו שימוש בפצצות זרחן האסורות לשימוש על ידי רוב מדינות העולם. בתיעוד ניתן לראות את הפצצת המפעל לעיבוד מתכות בו מתבצרים הלוחמים האוקראינים האחרונים שנותרו בעיר החשובה כל כך לרוסיה לכבוש אותה על מנת ליצור רצף של ערי נמל שנכבשו על ידם. פצצת זרחן היא פצצה המבוססת על זרחן לבן. הזרחן שבפצצה מתלקח כאשר הוא בא במגע עם חמצן וממשיך לבעור עד התכלותו כל עוד החומר בא במגע עם החמצן. במגע עם עור, גורם החומר לכוויות.

12:35 – לאחר ההתבטאות של לברוב, בכלי תקשורת רשמי מטעם משרד ההגנה הרוסי עלתה כתבה שעוסקת בשכירי חרב הלוחמים לצד אוקראינה. בכתבה נקבע: "שכירי חרב מישראל לוחמים לצד נאצים נגד אלו שהסבים שלהם הצילו אותם מהשואה"

צילום: משמר הלאומי האוקראיני

12:55 – שר החוץ האוקראיני, דמיטרו קולבה, נועד עם מזכיר המדינה האמריקאי, אנתוני בלינקן בברלין. בסיום הפגישה, הודיע כי השניים סיכמו על שליחת נשק וסיוע נוסף לאוקראינה. "סיכמנו לעבוד בסמיכות על מנת להבטיח כי אספקת מזון תגיע לאוקראינה", כך לדבריו.

13:15 – על פי הודעת הממשלה, פינלנד הגישה בקשה רשמית להצטרף לברית נאט"ו. זאת, חרף איומיה של רוסיה, שהזהירה כי "נטישת הנייטרליות תהיה טעות".

13:23 – משרד ההגנה של בריטניה טען כי "ייתכן שרוסיה איבדה עד שליש מהכוח הקרקעי ששלחה לאוקראינה". כך מסרה רשת CNN. המשרד מסר בנוסף כי "בתנאים הנוכחיים, לא סביר שרוסיה תאיץ באופן דרמטי את קצב התקדמותה במהלך 30 הימים הקרובים", והעריך שהפלישה הרוסית "לא עומדת בלוח הזמנים". "רוסיה לא הצליחה להשיג הישגים טריטוריאליים משמעותיים במהלך החודש האחרון", הוסיפו.

14:55 – שר החוץ הטורקי אמר כי שבדיה ופינלנד חייבות להפסיק לתמוך בטרור, להעניק לטורקיה ערבונות ביטחוניים ולהסיר את החרם על היצוא הטורקי. זאת על רקע התנגדות טורקיה להצטרפות שתי המדינות הנורדיות לנאט"ו.

16:56 – מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן אמר שבקרוב מאוד, השגרירות האמריקאית בקייב תיפתח מחדש ותמשיך את פעילותה. בלינקן הוסיף שהסנקציות הכלכליות והלחץ המדיני על רוסיה יימשכו כל עוד הדבר יידרש. לגבי האפשרות להצטרפותם של פינלנד ושבדיה לברית נאט"ו, אמר בלינקן שהוא בטוח שישנו קונצנזוס לצירופם.

17:06 – נשיא פינלנד סאולי ניניסטה אמר כי השיחה האחרונה שניהל עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין על רצון פינלנד להצטרף לנאט"ו הHיתה רגועה ולא הכילה איומים. "הוא אישר כי הוא חושב שזאת טעות. אבל בסך הכל, השיחה היHתה מאוד רגועה ושלווה", אמר נינסטה בראיון ל-CNN.

צילום: משמר הלאומי האוקראיני

17:41 – קנדה תומכת בבקשה ההצטרפות של פינלנד לברית נאט"ו.

19:36 – המפלגה השולטת בשבדיה, הסוציאל-דמוקרטית, הודיעה כי נתנה "אור ירוק" להצטרפות לברית נאט"ו. ראש הממשלה מגדלנה אנדשון אמרה כי הדבר הנכון ביותר לביטחון שבדיה ואזרחיה הוא הצטרפות לנאט"ו, "הצרכים הביטחוניים של שבדיה, ישורתו טוב יותר על ידי חברות בנאט"ו". היא הודיעה כי מחר הם יפנו לפרלמנט במטרה לאשר את המועמדות לברית הטרנס-אטלנטית.

20:24 – שר החוץ האוקראיני דמיטרי קולבה קרא לגרמניה להוביל את הסיוע לאוקראינה להפוך לחברה באיחוד האירופי. לדבריו, "לאליטות הגרמניות יש אפשרות להוביל את התהליך הזה ולכתוב את שמם בהיסטוריה של אירופה או שזה עדיין יקרה אבל ללא המנהיגות שלהם".

*חלק מהתמונות בכתבה הן בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

אין מספיק תיעודים מהמלחמה כמו אלו שהיו בתחילת המלחמה, גם אם יש כאלו שזה כבר משעמם אותם אותי זה עדיין מענין

כתבות חדשות באתר

שלוש שנים שעולות עשרות אלפי שקלים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בדקה ה-99: עתירה דחופה לבג"ץ נגד הסנקציה הדרקונית בדיור
דיווח: שני ישראלים נהרגו בתאונה עצמית קטלנית ליד לוס אנג'לס
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בג"ץ דן בחוק שישנה את פניו; עמית: "בגופו של כל שופט שייבחר יישתל שבב פוליטי"
העבירו יותר מחצי מיליארד ש"ח: כך חוסלו מחבלים במערך הכספים של חמאס
"הם ידעו על השידוך לפנינו": הנס המצמרר של האם מירושלים שהרעיד את 'ועד הרבנים'
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
העיתונאי מארק לוין יוצא מגדרו: "הפסיקו לתקוף את ישראל - זה שערורייתי"
מבוכה באיראן: חבר פרלמנט חשף בשידור מידע מסווג - והשידור הופסק
מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ואנס וקאליבאף בשווייץ: מו"מ בצל המתיחות בלבנון וסגירת מצר הורמוז
חוקר הלוחמה האמריקני שיבח את צה"ל; רה"מ הודה על התמיכה

הכתבות המעניינות ביותר

סוף טוב: גור צבוע שנפל לתעלת ניקוז חולץ והושב למשפחתו בטבע
צה"ל פתח בתרגיל צבאי בעיר יפו; יימשך עד יום שלישי בבוקר
רפובליקת בננות או עם לבדד ישכון / דעה
הרמב”ם היומי •  הלכות עירובין פרק א' • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות עירובין פרק א' • צפו
כינוס חירום של רבני קהילות הספרדים בבני ברק
תאונה קטלנית: רוכב אופנוע כבן 50 נהרג מפגיעת משאית בנתיבי איילון
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ו' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ו' בתמוז ה’תשפ”ו
הותר לפרסום: סמ"ר נוה חבשוש הי"ד, מגבע בנימין הוא הנופל הרביעי באסון הטנק בלבנון

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-06-21 at 11.11
בדקה ה-99: עתירה דחופה לבג"ץ נגד הסנקציה הדרקונית בדיור
image_1_magnific
מדריך משקיעים 2026: איך לבחור קרקע מנצחת להשקעה
WhatsApp Image 2026-06-21 at 10.20
דיווח: שני ישראלים נהרגו בתאונה עצמית קטלנית ליד לוס אנג'לס
MIDEAST ISRAEL JUSTICE
בג"ץ דן בחוק שישנה את פניו; עמית: "בגופו של כל שופט שייבחר יישתל שבב פוליטי"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מעמד שחיטת כבש לכבוד הדף היומי בבני ברק (1)
לקראת תחילת לימוד 'פרק אלו טרפות' במסכת חולין נערכה שחיטת כבש בבני ברק
הילולת ר נחמן מהורדנקא בטבריה צילום יהודה וויס (10)
הילולת הרה"ק רבי נחמן מהורדנקא זי"ע בעיה"ק טבריה
יארצייט לבעל העטרת שלמה מבאבוב (9)
הילולת הרה"ק ה'עטרת שלמה' מבאבוב זי"ע בחצה"ק באבוב
כנס הרבנים הספרדים בבני ברק בראשות הגר''נ בן שמעון (23)
כינוס חירום של רבני קהילות הספרדים בבני ברק

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ו' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ו' בתמוז ה’תשפ”ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture