ארבע רקטות נורו בליל שבת מרצועת עזה לעבר ישראל. מעט לפני השעה 1:00 הופעלה התרעה בעיר אשקלון ובמרחב עוטף עזה, לאחר שנורו שתי רקטות לעבר ישראל. מדובר צה"ל נמסר אז כי אחת מהן יורטה בידי לוחמי ההגנה האווירית והשנייה נפלה בשטח פתוח. במגן דוד אדום דיווחו כי לא התקבלו קריאות על נפגעים בגוף, ושני נפגעי חרדה פונו לבית החולים ברזילי.
גורמים בישראל אמרו כי נבדקת האפשרות שמדובר בפעולה של הג'יהאד האסלאמי בשירות איראן, שהמתין ליציאתו מישראל של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן כדי לתקוף.
מדובר צה"ל נמסר כי "מטוסי קרב תקפו לפנות בוקר אתר צבאי ובו סדנת ייצור תת קרקעית לחומרי גלם רקטיים של ארגון הטרור חמאס, במרכז רצועת עזה". בנוסף, נטען כי האתר שנתקף הינו מהאתרים החשובים והגדולים ברצועה לייצור חומרי גלם רקטיים לארגוני הטרור. "תקיפת האתר תקשה באופן משמעותי על הליך ייצור הרקטות ברצועה וזאת במטרה לפגוע ביכולות ההתעצמות של ארגון הטרור חמאס".
ראש העיר, תומר גלאם, מסר כי: "בפעם השנייה בתוך כחודש השקט בעיר אשקלון מופר בעקבות ירי רקטות על העיר. אני מצפה מהממשלה לפעול ביד קשה ולהגיב בעוצמה נגד ארגוני הטרור ברצועת עזה כדי להביא את השקט לאזור ולשמור על שגרת החיים השקטה והבטוחה בעיר אשקלון".
הפעם האחרונה שבה צה"ל תקף ברצועה הייתה לאחר שרקטה שוגרה לעבר ישראל בחודש שעבר. אז דווח כי זוהה רקטה אחת שנורתה על ידי מערכת כיפת ברזל. בתגובה לשיגור, מטוסי קרב וכלי טיס של חיל האוויר תקפו שלוש עמדות של חמאס ברצועה.




















