צילום: עמוס בן גרשום/ לע"מ

"שניים אוחזין": 14 דקות הלימוד של הנשיא; גנץ הביא קשית / מרדכי הלפרין

נשיא המדינה הראה מה זה כבוד ליהדות עם 14 דקות רצופות של לימוד גמרא סתם כך באמצע השבוע, בהיכל עמוס תלמידים • הרצוג הבטיח להמשיך ולסייע תקציבית • בליכוד שקלו לשריין את 'נעם', וכהנא אמור לשמש קשית של גנץ

כתבות נוספות בנושא:

"שנים אוחזין בטלית, זה אומר אני מצאתיה וזה אומר אני מצאתיה, זה אומר כולה שלי וזה אומר כולה שלי". את המשנה הזאת במסכת בבא מציעא (דף ב' ע"א, פרק שניים אוחזין) למד השבוע נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביחד עם בחורי ישיבה. ההיכל היה מפוצץ בבחורים שרק לפני שלושה ימים התחילו את זמן אלול, והרצוג אפילו לא היה צריך להתאמץ כדי שזה יהיה ביקור מכובד וערכי, לא סתם ביקור פוליטי רגיל.

"אמשיך להיות אוזן הקשבת של עולם התורה": ההבטחה של הרצוג לראשי הישיבות


הרצוג עם ראשי הישיבות, ביניהם הרב פלאי והרב אמסטרדסקי. צילום: שוקי לרר

בביקורו בעיר אלעד עבר הנשיא במספר מקומות, ביניהם הענקת מתנה לנהוראי גול שאביו הי"ד נרצח בפיגוע המחריד. בסיכום ביקורו נאם הרצוג וסיפר על הקונגרס הציוני, שציינו לו השבוע 125 שנים. סביו של הרצוג לקחו חלק בקונגרס השלישי, וסיפרו לנכדיהם כיצד בישיבה לקחו כולם חלק. חרדים וחילונים. בעיר ישנם מתיחויות, והרצוג היה חייב להוסיף עקיצה: "פרוש, יש לך קואליציה?".

אבל גולת הכותרת הייתה ללא ספק הביקור בישיבת "תורה בתפארתה", עם למעלה מ-1,000 תלמידים שישבו ועשו שטייגען בהיכל הישיבה. לו"ז של נשיא מדינה הוא מן הסתם צפוף ולחוץ, בפרט נשיא כמו הרצוג. כל זה לא עניין אותו בזמן שהוא התיישב ללמוד עם הבחורים את הדף הראשון במסכת בבא מציעא. ראש העיר ישראל פרוש העיד כי "זה נשיא שמבין את החרדים, ולא סתם נשיא שמחמם כיסא ויושב במזגן".

הלימוד התארך גם מעל לזמן המשוער. במקום להיכנס להיכל, להסתכל על הבחורים ולצאת, בחר הרצוג להצטרף לחברותא של שני בחורים וללמוד איתם במשך כ-7 דקות. זה לא הספיק לנשיא שאחר כך הלך לחברותא נוספת של שני בחורים, למד איתם את אותו הדף וגם כאן למשך כ-7 דקות. "הוא לא בא להצטלם כמו איש ציבור, לא הגיע בשביל התמונה. זה היה רושם מדהים", מספרים אנשיו.

מאז התחיל את כהונתו, הרצוג שובר מוסכמות בכל הקשור לפוליטיקאי חילוני והקשר שלו עם המגזר החרדי. לא תמצאו פוליטיקאי בכיר, בטח לא נשיא המדינה, שיושב במשך 14 דקות ולומד עם בחורים – שלרגע לא התרגשו או התייחסו אליו אחרת בגלל המעמד שלו. הסרטונים שיצאו משם היו מדהימים אפילו יותר. שאר הבחורים בהיכל לא הרימו את העיניים מהגמרא, ובכלל לא הסתכלו לכיוונו של הרצוג. "לא התייחסו אליו בכלל, כולם היו שקועים בלימוד. למד איתם כאחד האדם, הביא אמירה של יחס אחר למגזר החרדי", מספר מי שהיה שם בביקור.

בהמשך עבר הנשיא לחדר צדדי, ישב עם רבני הישיבה ועם עוד מספר ראשי ישיבות בעיר. בשיחה עלו מספר נושאים, ביניהם עניני תקציב. אדם שישב בחדר מעיד כי "הנשיא מאוד התעניין, איך אפשר לסייע תקציבית לעולם הישיבות". ישראל פרוש הזכיר כיצד בתור שר השיכון והרווחה נהג הרצוג לסייע לעיר. הרצוג לא נקב בדברים ספציפיים, אבל הבטיח "להמשיך להיות האוזן הקשבת של עולם התורה". יש כאלו שיודעים לספר על משפחות בני-תורה נזקקות שנתמכות על ידיו בקביעות. בשנה וחצי האחרונות הוא היה הגשר בין הממשלה לבין החרדים, ממתווה הכותל כמובן ועד שיחות עם בכירי הממשלה על תקציבים לעולם הישיבות. תנו לנו עוד 14 דקות לימוד של אנשי ציבור כאלו.

בליכוד שקלו לשריין מקום ברשימה ל'נעם'. צריכים את מערך השטח החזק של המפלגה הדתית


"מטה ה-61". ההפגנות של הליכוד בשנה וחצי האחרונות, אורגנו על ידי פעילי 'נעם'. צילום: פלאש 90

בחזרה לפוליטיקה. אם בן גביר וסמוטריץ' הצליחו להתאחד, דווקא מפלגת 'נעם' נותרה בינתיים ללא מי שיקבל אותה. במפלגה מצהירים שבבחירות הקרובות הם ירוצו בנפרד, אבל בפועל אפשר לדווח שמאחורי הקלעים נעשו ניסיונות לחבור למספר קבוצות קולות גדולים, כאשר השיא היה כשניסו לקבל שיריון בתוך מפלגת הליכוד. לבסוף זה לא יצא לפועל.

השיחות על שיריון בליכוד התנהלו בין אנשי לשכת נתניהו ושני הח"כים הכי קרובים ליו"ר נתניהו, לבין "גורמים" במפלגת נעם. כאמור השיריון לבסוף לא ייצא לפועל, אבל הוא כן מראה על צורך שזיהו בליכוד בצירוף המפלגה הקטנה. האגדה גורסת שמפלגת ש"ס מחזיקה את מערך השטח והפעילים החזק ביותר. בפועל זה לא נכון, כשדווקא לאנשי נעם יש את מערך השטח היעיל ביותר בישראל.

ועד כמה בליכוד הבינו שהם צריכים את 'נעם'? מי שערך להם את מרבית ההפגנות במהלך השנה וחצי האחרונים, מאז הוקמה הממשלה ועד שנפלה, היו אנשי 'נעם'. הכינוי שלהם הוא "המטה ה-61". מלבד הליכוד, ב'נעם' ניהלו מגעים לחיבור גם עם חגית משה, יושבת הראש לשעבר של 'הבית היהודי'. במפלגה הדגישו לי שניהלו דווקא איתה ולא עם יוסי ברודני, היו"ר הנוכחי של הבית היהודי. ואגב, כשפניתי לתגובה רשמית מדובר הליכוד בעניין השיריון, התשובה הייתה: "שתי אפשרויות – או שיש לך בעיה בשמיעה, או ששיקרו לך". רשמתי לפני.

גנץ מקווה שכהנא יעזור לו 'לשתות קולות'. יש מאיפה?


כהנא. יצטרך להיות הקשית של גנץ במקרה ושקד תפרוש. צילום: פלאש 90

בכמעט כל סקר שקיים, איילת שקד נמצאת מתחת לאחוז החסימה. לא עוזר לה כל טריק שהיא לא עושה, הספרה 2% מופיעה בכל מקום. ב'מחנה הממלכתי' של גנץ מקווים ששקד לא תרוץ עד הסוף כשתבין שאין לה סיכוי (לפחות בינתיים) להיכנס לכנסת ה-25, לא תרוץ ותפרוש בשלב מוקדם. במקרה כזה ינסו במפלגה המאוחדת של גנץ-סער-אייזנקוט, 'לשתות' את הקולות שהיו אמורים ללכת לשקד ולהנדל. ולא שיש שם יותר מדי..

מסתבר שבדיוק בשביל זה הביא אליו גנץ את מתן כהנא, היישר מ'ימינה' שכבר מי זוכר שפעם הייתה כאן כזאת מפלגה. כל החיבורים הפוליטיים האחרונים שעשה שר הביטחון, לא הוכיחו את עצמם. סער לא חיזק כמעט בכלום, ובטח שלא אייזנקוט. דווקא אצל כהנא מקווה יו"ר המחנה הממלכתי לקבל תגמול, בכך שהוא זה שיביא לו את קולות הציונות הדתית או 'הימין הרך' שלא יהיה לו בית פוליטי במידה ושקד תפרוש.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

10 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

כתבה מעולה

מדהים

"דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום"

חילול ה' במקום לזרוק עליו ביצים ואבנים למחלל שבת הזה עוד יושבים ולומדים איתו ממש ירידת אדייערס בושה וחרפה

מה יעזור לזרוק עליו ביצים ואבנים? איך זה יעשה קידוש ד'?

ראית אותו מחלל שבת? או אתה סתם רשע ששומע לשון הרע?

קטונוני. קיצוני. במקום להתרגש מהמעשה ולזכור שהוא רק 'תינוק שנשבה' ולאחל לעצמנו גם ראש ממשלה כזה, זה מה שיש לך לומר… מקוה שזה לא יגיע לאזניים שלו או של כל חילוני אחר, כי אז באמת יהיה חילול ד' נוראי!

חנופה ונתינת כבוד לרשעים

מעניין

כדי להסיק את המסקנות הנכונות מכל אירוע בחיים בכלל וגם מאירוע יש שיאמרו חסר משמעות כגון ביקור הנשיא באלעד צריך לשאול את השאלות הנכונות והשאלה שצריכה לעניין את הציבור מה המטרה של ביקור שכזה את התשובות כל איחד יענה לעצמו אבל על דרך החשיבה וההתבוננות יש להקפיד

כתבות חדשות באתר

לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ מקלב בדיון בכנסת: "במה אנחנו עם יהודי? במאכל הלאומי פלאפל?"
הגיע הזמן להפסיק להתפשר: הרגע ההיסטורי במערת המכפלה נחשף
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סיכול מהאוויר: צה"ל ושב"כ חיסלו מפקד מחלקה בחמאס בדרום הרצועה
מחאה מקורית בירושלים: מאות חסידים לומדים תורה מול משרד המשפטים
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המשטרה אוסרת על קיום הילולת רבי יצחק גברא במושב עג'ור
מועצת חכמי התורה קוראת להוסיף "אבינו מלכנו" בשחרית ומנחה להצלת עולם התורה
פנייה מחודשת ונרגשת של מרן הגרש"א שטרן: "המשיא יתום ויתומה מבטל גזירות קשות"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מתח רב לקראת הצבעה על חוק יסוד לימוד התורה במליאת הכנסת
טרגדיה בחוף לא מוכרז: נער כבן 15 טבע למוות סמוך לפלמחים

הכתבות המעניינות ביותר

חוק המואזין עבר בטרומית; יהדות התורה נעדרה, ש"ס הצביעה בעד
ח"כ פרוש למתנגדים לחוק יסוד לימוד התורה: "מה לכם ולארץ ישראל?"
ביסמוט מזהיר: "חשש כבד לפגיעה בטוהר הבחירות"
מסמך סודי חושף: איראן מטילה צנזורה לקראת הלוויית חמינאי
מראשוני המתנדבים ב'הצלה' ניו יורק: ר' ידידיה לנגזם ז"ל הלך לעולמו בגיל 73
הגאון רבי אברהם סלים שליט''א בבר המצווה לבן ראש ישיבת מיר ברכפלד
''לאחר הנתק'': משרד התחבורה ועיריית בני ברק הגיעו להסכמות על מצוקת התחבורה בעיר
האוצר בטענה לביטוח לאומי: ''יותר מדי הרבה קצבאות חסרות אחריות שיעלו ביוקר בעתיד''
דור העתיד של ברסלב: מעמד מסיבת החומש המרגש בתלמוד תורה "צאן הנחל" בבית שמש
וואטסאפ

חדש באתר

Copilot_20260701_214025-compressed
ח"כ מקלב בדיון בכנסת: "במה אנחנו עם יהודי? במאכל הלאומי פלאפל?"
735133946_1712831823084758_5210945506509000727_n
הגיע הזמן להפסיק להתפשר: הרגע ההיסטורי במערת המכפלה נחשף
.
סיכול מהאוויר: צה"ל ושב"כ חיסלו מפקד מחלקה בחמאס בדרום הרצועה
.
מחאה מקורית בירושלים: מאות חסידים לומדים תורה מול משרד המשפטים

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

יום פעילות ואחדות לילדי קרית גת צילום יהושע פרוכטר (71)
אירוע חסר תקדים בקריית גת: הפקת ענק לילדי התתי''ם ביוזמת ראש העיר ויועצו החרדי
הרב דינר בשיחה בכולל רמת אהרון צילום שוקי לרר (8)
הגרי"א דינר מסר שיעור בכולל שע"י רשת הכוללים 'עטרת גבריאל' • גלריה
חומש סעודה בתלמוד תורה עץ חיים בירושלים - צילום שלומי טריכטר (44)
חומש סעודה בתלמוד תורה עץ חיים בירושלים
שבת שבע ברכות לנכדת הראשלצ''ם בעיר בני ברק צילום ש.פ
שבת שבע ברכות לנכדת הראשלצי"ם בעיר בני ברק

עיתוני היום

Gemini_Generated_Image_qq19wfqq19wfqq19
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט"ז בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture