צילום: א. אייזנבאך

אֱלָקָא דְּרַבִּי אֱלִימֶלֶךְ עֲנֵנוּ: אלפים הגיעו להילולת הרה"ק הרבי ר' אלימלך מליזענסק זיע"א בפולין

ציבור ענק שטרם נראה כמוהו: ב'רכבת אווירית' הגיעו אלפי יהודים להילולא קדישא של הרבי ר' אלימלך מליזענסק זי"ע בפולין • ויהי לי לישועה: רגעים נשגבים ב'טיש הישועות' - השולחן הטהור לכבוד ההילולא שנערך השנה לראשונה ע"י כ"ק מרן אדמו"ר מראחמיסטריווקא שליט"א וכ"ק מרן אדמו"ר מנדבורנה שליט"א סמוך לציון • צילום: א. אייזנבאך

כתבות נוספות בנושא:

רגעים אחרונים של ההילולא בליז'ענסק, המוני יהודים מכל הסוגים מצטופפים סביב הגדר המוזהבת סביב ציונו הקדוש של הרבי ר' אלימלך זי"ע. כולם מבקשים לחטוף, לנצל את הדקות האחרונות של היום הגדול והמסוגל, לפעול עוד ישועה, לבקש עוד בקשה.

בשעה זו כבר ניתן להתחיל לסכם, בהערכה ראשונית, את ההילולא הגדולה, כ"א אדר תשפ"ג, שהיקף המשתתפים בה עלה על כל ההערכות, "זו הייתה אחת ההילולות הגדולות ביותר שנראו בליז'ענסק אי פעם" מדווח לנו אחד מפעילי 'הכנסת אורחים ליזענסק'.

"אי אפשר לתאר את הכיסופים והקשר הנפשי הרוחני של יהודים עם הרבי ר' אלימלך, זה משהו עילאי" אומר לנו יהודי אחר בצאתו מהאוהל הקדוש בעיניים לחות, "כל מי שהיה כאן מעיד שראה ישועות מופלאות, התפילות אצל הרבי ר' אלימלך בוקעות רקיעים".

רגע השיא בהילולא היה מעמד התפילה היוקד שנערך היום בתוככי האוהל הקדוש בראשות כ"ק מרן האדמו"ר מראחמיסטריווקא שליט"א שהזכיר לטובה את כל תורמי 'הכנסת אורחים ליזענסק, כשהזעקות ופרקי התהלים מפי אלפי יהודים בצוותא בוקעים שערי שמים ומרעידים את מיתרי הלב.

מעמד רווי הוד היה 'טיש הישועות', השולחן הטהור לכבוד ההילולא שנערך בצוותא ע"י כ"ק מרן האדמו"ר מראחמיסטריווקא שליט"א וכ"ק מרן האדמו"ר מנדבורנה שליט"א באוהל מיוחד שהוקם ע"י הכנסת אורחים ליזענסק, בכך חודשה מסורת עתיקה שהייתה נהוגה עד פרוץ השואה, כשצדיקי הדור היו מתקבצים ביום ההילולא בליז'ענסק ועורכים בצוותא סעודת הילולא, ויהודים רבים זכו לפעול ישועות באותו מעמד.

אם בשנה הקודמת עוד היו ספיחי קורונה והגבלות תעופה במדינות מסוימות, הרי שהשנה ברגע שנפתחו כל השערים והמחסומים, כמו פקק שהשתחרר, נחשול אדיר של רבבות יהודים מכל רחבי תבל הגיע לליזענסק ב'רכבת אווירית' שטרם נראתה כמוה, להתרפק ולהשתטח על ציונו של איש האלוקים ביום ההילולא.

ב'הכנסת אורחים ליזענסק' נערכו מראש לקהל האלפים שהגיע וכבר יודעים לאמוד את מספר הבאים לפי מספר הכלים והמנות שהוגשו לציבור, והביקוש עלה כל ההערכות, עשרות אלפי כוסות חד פעמיות, צלחות, מנות בשריות וחלביות, לחמניות ושקיות חלב,  הורעפו והוגשו כאן בשפע וכיד המלך לאלפי יהודים שפקדו את הציון ביממת ההילולא.

באוהל נפרד, אוהל ה'קאווע שטוב', הוגשו עוגות עסיסיות ומיני תרגימא טריים עם משקאות חמים מכל הסוגים, בשפע וברמה גבוהה, באוהלים נפרדים הוגשו ארוחות לנשים, כמו כן הוקם אוהל מיוחד של 'שמירת חפצים', ואוהל מיוחד לכוהנים שאינם נכנסים להתפלל באוהל.

מתחם מיוחד משך את עינינו, מתחם 'דער הייליגער שטוב', השטח עליו עמד ביתו נאוה קודש של הרבי ר' אלימלך זי"ע, השטח שנרכש ע"י הכנסת אורחים ליזענסק שימש כבר השנה את הכנסת האורחים לקליטת אלפי באי ההילולא.

עוד מוקדם לסכם סופית את ההילולא השנה, ב'הכנסת אורחים' ליזענסק מודים להשי"ת על מבצע ההילולא שהושלם ב"ה בהצלחה רבה, כל יהודי שהגיע לליזענסק לאחר שעות טיסה ארוכות מצא כאן את כל הדרוש לו, מתוך מחשבה וירידה לפרטי פרטים לטובתו ורווחתו, כך למשל הוקמה עמדת מחשב – 'קומפיוטער סרוויס', כדי להסדיר את המסמכים לטיסת חזור וכדומה.

"המטרה העיקרית העומדת לנגד עינינו" אומר לנו הרה"ח ר' שמחה קרקובסקי שליט"א, מראשי הכנסת אורחים ליזענסק, "היא שרבבות האורחים המגיעים למקום הקדוש הזה מכל קצוות תבל על מנת לשפוך שיח ולפעול לישועתם הפרטית והכללית, לא יצטרכו כלל לדאוג לעניינים הגשמיים.

"התפקיד שנטלנו על עצמנו הוא לדאוג להם לכל החלק הגשמי, להניח את החפצים במקום שמור, להחיות את הנפש במאכל ומשקה חם, כדי שיוכלו להתפלל ביישוב הדעת, להתרכז בתפילתם ולפעול בעז"ה את כל משאלותיהם לטובה, וב"ה שגם השנה זכינו לעמוד במשימה בהצלחה כבירה".

אל תפספסו את ההזדמנות ליהות שם>>>>

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תחת מסווה של צלם באל-ג'זירה: צה"ל חיסל מחבל חמאס שקידם מתווי צליפה
מרן הגר"י יוסף: "המצב בארץ מתהפך בגלל הגזירות; הכל בגלל רשעותה של היועמ"שית"
"כל השכונה כבר חתמה שם": המלכודת הפיננסית המסוכנת ביותר בשטיבלאך
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הותר לפרסום שמו של חלל צה"ל נוסף: סמ"ר ליאב כבביה הי"ד נפל בקרב בדרום לבנון
איראן הכריזה על סגירת מיצרי הורמוז; ארה"ב מבהירה – "הנתיב פתוח ומאובטח"
מרן הגר"ד כהן שליט"א בברכה מרגשת: "סיעתא דשמיא מופלאה בחינוך הילדים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשד ראשוני לאבולה בישראל: מטופל שחזר מקונגו פונה בבידוד לרמב"ם
הקרב על "מרכז העצבים": 5 לוחמים נפלו ברכס עלי א-טאהר; עשרות מחבלים עדיין מכותרים בתת-קרקע
הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אש בצפון: שני לוחמי צה"ל נהרגו בלבנון; שלושה לוחמים נוספים נפצעו
חזבאללה ירה עשרות רקטות, לוחם נהרג ואיראן חסמה את מצרי הורמוז בתגובה לתקיפות צה"ל

הכתבות המעניינות ביותר

לקראת יציאתו לארה"ב: עשרות ראשי כוללים נפרדו ממרן הגרמ"ה הירש שליט"א
ברוך דיין האמת: הרב יעקב קרוגער זצ"ל
'כל המבזה ת"ח אין רפואה למכתו' - דברי מחאה נמרצים על ביזוי כבודם של בני הישיבות, ובחיוב הגמור לנהוג בהם בכבוד גדול
תיעוד: שמחת הברית לנין האדמו"ר מבאבוב
בתגובה לתקריות הקשות: יותר מ-80 יעדי חיזבאללה הותקפו; עשרות מחבלים חוסלו
מאחורי הירידה החדה בטרור: אלפי פעולות סיכול ומעצרים ביו"ש
גיבוי אמריקאי לתקיפות: "הפסקת אש תהיה כשחיזבאללה יפסיק לירות"
​שותפים לגורל: האתגר הכפול של נתניהו ודרעי
"האוטובוס פשוט המשיך לנסוע": גל התלונות נגד חברת האוטובוסים מתרחב

חדש באתר

5888570948355558935
תחת מסווה של צלם באל-ג'זירה: צה"ל חיסל מחבל חמאס שקידם מתווי צליפה
WhatsApp Video 2026-06-21 at 00.15
מרן הגר"י יוסף: "המצב בארץ מתהפך בגלל הגזירות; הכל בגלל רשעותה של היועמ"שית"
WhatsApp Image 2026-06-20 at 23.59
הותר לפרסום שמו של חלל צה"ל נוסף: סמ"ר ליאב כבביה הי"ד נפל בקרב בדרום לבנון
WhatsApp Image 2026-06-20 at 23.08
לקראת יציאתו לארה"ב: עשרות ראשי כוללים נפרדו ממרן הגרמ"ה הירש שליט"א

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

באבוב ברית לנין (12)
תיעוד: שמחת הברית לנין האדמו"ר מבאבוב
הכנסת ספר תורה קהילת עדת ישראל חיפה (18)
חיפה: הכנסת ספר תורה מרוממת בקהילת 'עדת ישראל' בראשות הגר"ש קלופט
1
תיעוד: האדמו"ר מתולדות משה בביקור מרומם בבית שמש
אשלג קאמארנא רמת שלמה חתונה (29)
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים –  ד' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ד' בתמוז ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture