נחשפה התמונה: האדמו"ר מסטריקוב זצ"ל בהתוועדות יום הולדת לכ"ק האדמו"ר מליובאוויטש

תמונה היסטורית: אנו חושפים כעת תמונה של כ"ק מרן אדמו"ר מסטריקוב זי"ע משתתף בהתוועדות חגיגת יום הולדתו של כ"ק מרן אדמו"ר מליובאוויטש זי"ע בי"א ניסן תשל"ח, ששולב בחנוכת בית הכנסת "בית מנחם" בכפר חב"ד, שנקרא על שמו של כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש. את הקמת בית הכנסת בית מנחם  יזם החסיד הנודע רבי זושא ריבקין ז"ל, וביקש מהאדמו"ר מליובאוויטש לקרוא לבית הכנסת על שמו של האדמו"ר, שאף נתן את הסכמתו לכך.

כתבות נוספות בנושא:

מדובר באירוע היסטורי ומרגש  שהתקיים מיד לאחר הבראתו של כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש מהתקף הלב. במעמד המיוחד בהתוועדות י"א בניסן לכבודו של כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש דיבר הגר"ב ז'ולטי זצ"ל רבה של ירושלים, ונשלחו מברקי בברכה מכ"ק מרן ה"לב שמחה" מגור זצ"ל, וממרן פוסק הדור רבי משה פיינשטיין זצ"ל. יש לציין כי יוזם בית הכנסת הרב זושא ריבקין הזמין את האדמו"ר מליובאוויטש להשתתף בחנוכת בית הכנסת ואלפים חתמו על בקשת ההזמנה שהאדמו"ר מליובאוויטש יגיע לחגיגת בית הכנסת. בתגובה שלח האדמו"ר מליובאוויטש כתר תורה לספר התורה ומברק לכבוד החגיגה וכן דיבר על האירוע  בהתוועדות שנערכה בי"א ניסן של אותה שנה כשמזכיר את החגיגה שמתקיימות בארץ הקודש ואמר שזו תהיה הכנה לבית המקדש בקרוב.

בעקבות חשיפת התמונה הגענו אל הגאון רבי משה גלבשטיין שליט"א שהיה מבאי ביתו של האדמו"ר מסטריקוב זי"ע, והוא מספר על המעמד המיוחד בו השתתף כ"ק האדמו"ר מסטריקוב זי"ע. "באנו משלחת מיוחדת להזמין את האדמו"ר מסטריקוב. הוא התגורר עדיין בתל אביב  ברחוב בורכוב. כשבאנו לרבי מסטריקוב הוא קיבל אותנו בביתו בסבר פנים יפות והיה מאד ידידותי, ומיד אמר שיבוא לכבודו של הרבי, הוא ממש כיבד אותנו והגיש כיבוד לכולם, מזג לכל אחד יין וכיבד באופן אישי במיני מתיקה. במשלחת היה גם הגאון רבי נחום טרבניק זצ"ל רבה של כפר חב"ד, שהיה  ידיד נפשו של האדמו"ר מסטריקוב. במהלך הפגישה התעניין הרבה על הרבי מליובאוויטש, ודיבר בגדלותו של הרבי".

סיפור מעניין שהיה במהלך האירוע מי שהיה אמור להסיע את האדמו"ר מסטריקוב לאירוע, טעה במספר הטלפון, ולכן לא השיג את האדמו"ר, הוא ניגש אלי ומיד גיליתי שהוא טעה במספרים וכתב אותם לא נכון, הרגשנו מאד לא נעים כי ידענו שהרבי מסטריקוב ממתין, מיד יצרנו קשר עם מרן האדמו"ר מסטריקוב, ואמר לי שהוא כבר מחכה הרבה זמן. אני זוכר את הרגע שנכנס להתוועדות זה היה ממש רגע של הוד  בהדרת כבוד מלכותי, והרבי מסטריקוב  היה נרגש מאד לכבוד המעמד הגדול בראשות גדולי ישראל.

בתמונה שמתפרסמת כעת רואים את האדמו"ר מסטריקוב זי"ע במרכז הבמה כשמעליה השלו יום הולדת כ"ק אדוננו מורנו ורבנו. בצד ימין יושב הרב יהודה פלדי ז"ל מי שכיהן כיו"ר הוועד למען שלימות העם, למען תיקון חוק מיהו יהודי,  מצד ימין הנואם הוא הגאון רבי נחום טרבניק זצ"ל רבה של כפר חב"ד.

הרב משה גלבשטיין מוסיף שהתוועדות י"א ניסן תשל"ח זה היה ההתוועדות הראשונה שהם ארגנו ונערכה בכפר חב"ד לכבוד יום הולדתו של כ"ק מרן האדמו"ר מליובאוויטש בהשתתפות גדולי ישראל, והמעמד הכביר בו  הגיע האדמו"ר מסטריקוב הותיר רושם מיוחד על כולם  בפרט בעת ששוחח עם גדולי ישראל נדמה לי גם עם הדיין רבי אליעזר גולדשמיד ועם הרב טרבניק. אני זוכר הוא כיבד את האירוע בזמן ארוך  לכבודו של האדמו"ר מליובאוויטש, וניכר עליו שביעות רצון רבה.

אני יכול לפרסם עוד שהאדמו"ר מסטריקוב זי"ע הגיע מספר פעמים לכפר חב"ד לדבר עם הגר"ב טרבניק בנושאים ציבוריים ובלימוד.

יש לציין שהחברותא האישי של כ"ק מרן אדמו"ר מסטריקוב זי"ע היה הגאון הגדול רבי זעליג פלדמן זצ"ל ראש ישיבת תומכי תמימים בכפר חב"ד, שכבר בימי בחרותו נהפך לחברותא של האדמו"ר מסטריקוב, בעקבות בקשתו של האדמו"ר מסטריקוב מראש ישיבת טשיבין הגאון רבי ברוך שמעון שניאורסון זצ"ל למצוא לו חברותא עימו יוכל ללמוד, ועד מהרה נהפך הגר"ז פלדמן זצ"ל לחברותא קבועה במשך עשרות שנים.

יש לציין שבית הכנסת בית מנחם הוא במרכז כפר חב"ד ומשמש כשטיבלעך במהלך כל השבוע בו מתפללים ולומדים בשיעורי תורה, ונערכים בו התוועדויות וכינוסים.

כ"ק האדמו"ר מסטריקוב זצ"ל בהתוועדות יום הולדת לרבי מליובאוויטש

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

5 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

וואו. חבל שלא ציינתם שהרבי מסטריקוב נודע כגאון עולם והיה מתלמידיו של מרן הגרי"ז מבריסק זצ"ל ומתלמידי מהר"מ שפירא בלובלין לפני השואה. באמת תמונה מרגשת שמראה את האחדות בין כלל תלמידי הבעש"ט זי"ע.

מבהיל ממש כ"ק הגה"ק מסטריקוב זי"ע נראה במלוא הדרו.

יום הולדתו של צדיק יסוד עולם ערב חג הפסח וכן של הרמב"ם ביד ניסן . שמעתי שהסטריקןבער רבי זצוק"ל פעל מאחורי הקלעים כדרכו יחד עם בן דודו מרן הגר"ד לנדו ראש ישיבת סלבודקא נגד בעלי המחלוקת והמכתב שר' דב לנדו הוציא אז נגד בעלי המחלוקת הייתה בהשראתו של הרבי מסטריקוב זצוק"ל שהיה אוהב שלום ורודף שלום

ראו בספר לקט ופרט, לר' טוביה בלוי, ח"ה, עמ' מג: "הרה"ח ר' שבתי שי' וינטרויב הוא בן למשפחת חסידי סטריקוב.שמעתי מר' שבתי שי' שהרה"ק מסטריקוב זצ"ל, שהיה בצעירותו, אגב, ממקורבי הגרי"ז מבריסק זצ"ל, ביטא פעמים רבות את הערצתו לכ"ק אדמו"ר. בהזדמנות מסויימת אמר הרה"ק מסטריקוב זצ"ל לר' שבתי שי' כי לרבי מליובאוויטש יש כח מיוחד של התחדשות בתורה ובעבודת ה'".

בתמונה היהודי ללא הזקן הוא הר' ישראל חיים הרץ ז"ל שהיה נשיא ישיבת בית ישראל בברוקלין ומראשי אגודת ישראל בארה"ב. ר' ישראל חיים הרץ הוא נינו של רבי מנחם מענדל מסטריקוב ובן דודו של האדמו"ר מסטריקוב שהגיע עימו לכנס בכפר חב"ד.

כתבות חדשות באתר

מרן הגר"ד כהן שליט"א בברכה מרגשת: "סיעתא דשמיא מופלאה בחינוך הילדים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו בגוש עציון: "לא נצא מדרום לבנון כל עוד צורכי הביטחון מחייבים זאת"
טראמפ: "סביר מאוד שאתמוך בנתניהו בבחירות, אך עליו להיות רציונלי"
מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ממשל טראמפ מעוניין לשלול אזרחות לילידי חוץ
חה"כ משה אבוטבול ביקר עשרה תלמידי ישיבה בכלא הצבאי
"הם ידעו על השידוך לפנינו": הנס המצמרר של האם מירושלים שהרעיד את 'ועד הרבנים'
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שגריר ישראל בארה"ב מגיב לדברי טראמפ: "איראן לא דומה לאף מדינה אחרת"
התחממות יחסים: המסר החריף של שר ההגנה האמריקני לנאט"ו
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מפקד 8200 לשעבר: טראמפ חשף מידע מודיעיני רגיש
ח"כ מעוז נגד חוק התקשורת: "הקואליציה והאופוזיציה התאחדו למען חילול שבת"

הכתבות המעניינות ביותר

"אין לנו על מי להישען": דבריו המצמררים של פוסק הדור על הנשיא טראמפ
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה
שמחת הנישואין בחצרות מישקולץ - קוזמיר
בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יעלו השנה
נס בעיר החרדית: שריפה פרצה סמוך לגן ילדים, ילד שנעדר חולץ בשלום
עשרות הורים הגיעו לערב חשיפה של אהל שרה בביתר עילית: "הביקוש לשירותים הולך וגדל"
האדמו"ר מאונגוואר בציון אביו ובמירון לרגל ראש חודש תמוז
"השיבנו": אליהו חייט ומייקי מוקטון בגרסת קיץ מרעננת 
משה רבינו, סיחון, ובתי הדין: מי שבונה דברים גדולים לא מחפש מלחמות

חדש באתר

.
נתניהו בגוש עציון: "לא נצא מדרום לבנון כל עוד צורכי הביטחון מחייבים זאת"
בתפילה_800x524
"אין לנו על מי להישען": דבריו המצמררים של פוסק הדור על הנשיא טראמפ
.
טראמפ: "סביר מאוד שאתמוך בנתניהו בבחירות, אך עליו להיות רציונלי"
אשלג קאמארנא רמת שלמה חתונה (29)
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

1
תיעוד: האדמו"ר מתולדות משה בביקור מרומם בבית שמש
אשלג קאמארנא רמת שלמה חתונה (29)
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז זימגראד צילום שימי פ
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז ז'מיגראד
קוזמיר מישקולץ חתונה (19)
שמחת הנישואין בחצרות מישקולץ - קוזמיר

עיתוני היום

דוכן
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture