קפריסין הפכה בשנים האחרונות לאחד היעדים הכשרים הבולטים באירופה. על פי נתוני הרבנות הראשית לקפריסין, פועלים כיום באי לא פחות מ-25 מסעדות כשרות ו-7 מלונות כשרים, הפזורים מפאפוס ולרנקה ועד לרצועת פאמגוסטה. בתוך תמונה זו בולטת כתובת חדשה: "הכפר היווני" בלאצ'י – ריזורט ים-תיכוני כשר למהדרין, שיזם תיירות מקומי מפעיל עתה כל השנה ונערך לימי השיא של קיץ תשפ"ה.
"זה לא עוד מלון מנוכר", הוא מסביר. "שיפצנו את המקום מהיסוד ובנינו כפר פתוח, ירוק ומזמין" זהו כפר דייגים קסום ושקט בלאצ'י, סמוך לפאפוס, עם מרינה ציורית, חופים צלולים ואווירה יוונית אותנטית.
כשרות מהדרין – לא רק מילה
מה שמייחד את "הכפר היווני" בנוף הכשר הקפריסאי הוא ההגדרה המפורשת כמלון מהדרין, בהשגחת הרבנות הראשית לקפריסין בראשות הרב אריה זאב רסקין. המשמעות מעשית: הפרדה ברורה בין מטבח חלבי לבשרי – בבוקר, חגיגה חלבית עשירה; בערב, מנות בשר ים-תיכוניות מהאש. כל זאת כשר למהדרין, כל ימות השנה.
הכפר שתוכנן למשפחות
במקום חדרי מלון צפופים ניצבות סוויטות נופש מרווחות, כל אחת עם חדר שינה, סלון ומרפסת. הכפר כולל מגרשי משחקים מוצלים לילדים, מדשאות רחבות ובריכה גדולה. בצמוד לבריכה פועל ה"אוזרי" – בר יומי תוסס עם אוזו חופשי, שתייה מגוונת ותפריט כשר ים-תיכוני הכולל גירוס (שווארמה יוונית). הסביבה מציעה גם שייט מהמרינה ללגונה הכחולה, טיולי ג'יפים לשמורת אקאמאס ולמפל אדוניס.





















לאנשים מאמינים אין מה לחפש בקפריסין. יש לנו ארץ זבת חלב ודבש
ומלחמות
קפריסין שייכת לישראל ככה מובא בגמרא