מתוך השידור החי
שיא שלילי נוסף: הוועדה המוניטרית של בנק ישראל העלתה את הריבית בפעם התשיעית ברציפות, מהלך עליו הכריז הצהריים (שני) נגיד הבנק פרופסור אמיר ירון. הבנק הכריז היום על העלאה של 25 נקודות האחוז, כאשר הריבית במשק מגיעה לפיכך לרמה של 4.5%, וריבית הפריים שצמודה לריבית במשק עולה לרמה של 6%. זהו שיא שלילי מאז שנת 2006.
מבנק ישראל נמסר כי הפעילות הכלכלית במשק הישראלי מצויה ברמה גבוהה ומלווה בשוק עבודה הדוק, אם כי ישנה התמתנות מסויימת במספר אינדיקטורים. האינפלציה רוחבית ועדיין מצויה ברמה גבוהה. לכן, הוועדה החליטה על העלאת הריבית. תוואי הריבית יקבע בהתאם לנתוני הפעילות והתפתחות האינפלציה, זאת על מנת להמשיך ולתמוך בהשגת יעדי המדיניות.
הפעילות הכלכלית במשק הישראלי מצויה ברמה גבוהה אם כי ישנה התמתנות מסויימת במספר אינדיקטורים. שוק העבודה מוסיף להיות הדוק ומצוי בסביבת תעסוקה מלאה. האינפלציה נמצאת מעל היעד ומקיפה מנעד רחב של סעיפים. אמנם נרשמה התמתנות באינפלציה השנתית בחודש פברואר, אך בקצב נמוך מההערכות המוקדמות. המשך המדיניות המוניטרית המצמצמת וההתמתנות בפעילות בעולם צפויים להביא להאטה מסויימת בפעילות הכלכלית בישראל לצד האטה בקצב האינפלציה.
בעולם, הפעילות הכלכלית מוסיפה להיות מתונה. כשברקע, מחד האירועים סביב קריסת בנק SVB, בנק שהתמחה באשראי לתעשיית היי-טק, והעלייה בסיכון של המערכת הבנקאית העולמית, ומאידך הצטמצמות החשש ממיתון חריף באירופה והפעילות הכלכלית המתגברת בסין, גם אם בקצב מתון מההערכות המוקדמות. תחזיות הצמיחה ל-2023 של בתי ההשקעות עודכנו מעט כלפי מעלה במרבית הגושים. מדדי מנהלי הרכש של המשקים המפותחים והמתעוררים עלו, כאשר מדד המשקים המפותחים שב להצביע על התרחבות כלכלית בפעילות לראשונה מאז יוני אשתקד.
נתוני היקף הסחר העולמי לחודש ינואר 2023 הוסיפו להצביע על האטה בקצב הפעילות העולמית. רכיב ההזמנות לייצוא שבמדד מנהלי הרכש, המהווה מדד מקדים לנתוני הסחר העולמי, מצביע על כך שגם בחודשים הבאים צפויה התמתנות מסויימת בהיקף הסחר העולמי. מדדי המניות המובילים נסחרו בתנודתיות מוגברת ורובם נמצאים מעט מעל רמתם בתחילת התקופה הנסקרת. מחירי הנפט ירדו מעט.





















כל מדושני העונג שמשתכרים על חשבוננו רוצים לגמור אותנו! לכלא עכשיו!
האמנתם לביבי, דרעי, גולדקנוף, סמוטריץ….
זה עונשכם.!
במקום ללכת לקלפי להצביע תלכו לבית הכנסת ללמוד או תלכו עם הילדים לטייל
לפחות יש סיכוי שיהיה פחות נזק.
אתה מדבר כמו שוטה הכפר.
נראה שאזרחים עם פה מזוהם של גיזעני, הם שמביאים לנו את הנזקים הגדולים. וכן אנחנו נלך לבית הכנסת ואתה לך למיסגד, תהנה לך שם עם החברים.
הרסתם לנו את הבריאות עם ההלאות הזאת. מעלים ומעלים דייייייייייי המשכנתא בעננים. מה יהיה כבר
מדינה של חלם!
במקום לבנות מספיק דירות, כדי שמחירי הדירות לא יעלו, אז מעלים ריבית כדי שיפסיקו לקנות ואז המחירים לא עולים,
אבל מה עם אלו שמתפרנסים מנדלן, אין להם עכשיו עסקאות כי המשכנתא יקרה.
מה איכפת למדינה מהם שירעבו!!!!
הנגיד הוא חלק ממתנגדי הרפורמה.
יש לו מטרה בהעלאת הריבית, להפעיל לחץ על הממשלה.
קשה לי להאמין שהחלטתו אינה נובעת משיקולים זרים …
נגיד בנק פוליטי שמאלני שלא מעניין אותו שהציבור משלם את המחיר וסובל. העיקר להפיל את הימין. זה כל כך שקוף מה שהוא עושה.כל מתנגדי הרפורמה צריכים לראות את מעשיו ולהתעורר. אדם מושחת.
24 מיליארד שקלים רווח של הבנקים והוא עוד מעלה ריבית. אני מאחל לך את כל הרע שבעולם. זוגות צעירים שלקחו משכנתא ולא גומרים את החודש וזה לא מעניין אותו. אדם מושחת.
הוא לא פרופסור ולא נעליים הוא שמאלן שפועל בשירות השמאל הרדיקאלי אבל אל דאגה כל השמאל שהם בעצם הערברב של היום הולכים להיעלם בקרוב לא על ידי צהל ולא על ידי ביבי ושותפיו אלא עי בורא עולם שהולך לעשות מהם קציצות לדגים שבים מה אתם חושבים שאתם מנהלים א המדינה?? הכל כאן נעשה עי בורא עולם הוא רק מחכה לכם שתפסיקו ברגע שתעלו על מסלול ברור שמאלני ואנטי דתי בורא עולם יעלים אתכם כמו פרעה
אכזריות ואטימותת שאין כמותה
אכזריות ואטימותת שאין כמותה