צילום: עומר מירון, לע"מ
ההסלמה הביטחונית: אחרי חג מתוח במיוחד עם עשרות רקטות מעזה ומלבנון, ששוגרו על ידי ארגוני הטרור חמאס והג'יאהד האסלאמי, הקבינט המדיני הביטחוני מתכנס הלילה (חמישי) להחליט על דרכי הפעולה שיינקטו כעת, בפרט אחרי הירי של פלגי החמאס מלבנון. גורם מדיני בכיר תדרך כי הקבינט צפוי להחליט על תגובה חריפה ביותר.
מלשכת ראש הממשלה נמסרו מספר עדכונים על ההסלמה הביטחונית: "ראש הממשלה יכנס הערב את הקבינט המדיני-ביטחוני לאחר סיום הערכת המצב". בדקות האחרונות נמסר בנוסף מלשכת ראש הממשלה, כי "הערכת המצב המורחבת בראשות ראש הממשלה מתמשכת. עדיין לא התחילה ישיבת הקבינט". בהערכת המצב המוקדמת השתתפו מספר שרים.
בכיר ישראלי אמר כאמור שצפויה תגובה קשה נגד חמאס בעזה. לדבריו, חלק מרכזי בדיון יהיה אופי והיקף התגובה בלבנון. פרשנים צבאיים מציינים שחמאס הוא מכווין הטרור והדבק בין הזירות השונות – איו"ש, עזה, ירושלים, ולבנון. "בגלל מדיניות ישראלית בעייתית הוא חשב שמותר לו לשחק בכל הזירות בלי לשלם מחיר", האשימו מספר פרשנים צבאיים.
מספר ראשי ערים ומועצות החליטו, כאשר הם מדגישים שמדובר בהחלטה עצמאית שלהם, על פתיחת מקלטים בין היתר העיר צפת. מהמשטרה נמסר כי "בהמשך לירי היום לעבר ישראל, במשטרה קוראים לתושבי הגליל המערבי לנקוט במשנה זהירות כאשר מבחינים בחפץ חשוד או פריט העלול להיות חלק מרקטה, להתרחק מהמקום ולדווח מיד למוקד 100 של המשטרה".




















