בשורה מרעננת יוצאת בימים אלו מבית רשת הכוללים 'שלהבת התורה' דחסידי ספינקא, עם השקת היוזמה המעוררת הדים רבים בקרב מנהלי כוללים בכל רחבי הארץ, להעלות את משכורות אברכי הכולל בהעלאה ניכרת בהתאם לעלייה ביוקר המחייה.
מצוקתם הכלכלית של אברכי הכוללים בשנים האחרונות הפכה לקשה מנשוא ובלתי ניתנת להדחקה, כי בעוד שכל המשק בנוי על משוואה קבועה הצמודה למדד, ובכל עבודה שהיא מובן מאליו שככל שהיוקר מאמיר והמשכנתאות עולות, וכל ההוצאות מכפילות את עצמן, כך יש להעלות גם את המשכורות ואת שכר המינימום. הרי שבהיכלי הכוללים נותרו סכומי המלגות כבר עשרות שנים באותה רמה, ללא שום התאמה ליוקר המחייה בימינו. אותה מלגה שהעניקו בשנת תש"נ, תש"ס, ותש"ע, מעניקים גם היום בשנת תשפ"ג, זאת למרות שיוקר המחיה הכפיל והשליש את עצמו עשרות מונים. אברכים משלמים משכנתאות של אלפי שקלים, משלמים הון רב לשכירות, למטפלות, לחינוך, למזון, לחשמל ועוד, אך המשכורות בכוללים עדיין תקועות ברמה שלפני עשרות שנים.
בשנים האחרונות ניכרת התעוררות רבה בקרב מנהלי הכוללים ברחבי ארץ הקודש, שכולם מודעים כי למרות העול הכבד הרובץ עליהם בניהול החודשי, הרי שמחובתם להעלות את המשכורות לאברכים בצורה ניכרת עד כדי הכפלתם, כך שתהיה משמעות למילגה זו כעזר לקיום, ולא תהיה זו רק כמלגת עידוד סמלית בעלמא. הן באותה שעה שאנו מבינים שעל הממשל ואנשי האוצר להעלות את המלגות של משרד הדתות לאברכי הכוללים, נדרשת מאתנו, מנהלי הכוללים, להיות הראשונים שמבינים את החובה להגדיל את החלק שלנו בהחזקת האברכים – טוענים מנהלים רבים.
ואכן, רבים ממנהלי הכוללים כבר מתכננים את צעדיהם כיצד להגדיל ולהעלות את המשכורות, אך ברשת הכוללים "שלהבת התורה" דחסידי ספינקא, הלכו צעד קדימה, ובקפיצת "נחשון" החליט המנהל המסור הרב דוד לוי שליט"א לקפוץ אל המים ולעשות מעשה, כשהוא מודיע לאברכים כי החל מהחודש הקרוב הוא מגדיל ומעלה את המשכורת בהעלאה של 25%, ועוד היד נטויה להגדיל להכפיל ולשלש בעז"ה, וזאת בנוסף וללא קשר לעליה הצפויה אי"ה במלגת הדתות שתינתן במלואה לאברכים החשובים, על מנת שיוכלו לשקוד על התורה באין מפריע, וזאת לבקשתו והכוונתו של כ"ק מרן האדמו"ר שליט"א, אשר רווחתם של אברכי הכולל עומד תמיד לנגד עיניו.
הבשורה התקבלה בתשואות תודה וברכה בהיכל הכולל החשוב, וגם עוררה הדים בהיכלי תורה רבים, כאשר ממנו יראו וכן יעשו, ומנהלי הכוללים העוקבים אחרי העלייה המדאיגה במשק נמנו וגמרו פה אחד כי השארת המשכורות של האברכים ברמה הנוכחית היא בלתי אפשרית ויש לעשות הכל כדי להגדיל ולהעלות את המשכורות לרווחתם של עמלי התורה מתוך הדחק.
כזכור, רשת הכוללים "שלהבת התורה" הוקם לבקשתו ובברכתו של כ"ק אדמו"ר מספינקא שליט"א לפני למעלה מעשור, מאז נדף שמו הטוב למרחוק, כאשר יצאו משורות הכולל רבנים, מוצי"ם, מחברי ספרים וראשי כוללים, הודות למסגרות הלימוד האיכותיים בהם עשרות אברכים מסלתה ומשמנה של עולם התורה שוקדים על תלמודם בעוז ובגאון, כשעל צבאם ראש הכולל חדב"נ הגאון רבי מנחם מנדל שמרלר שליט"א, מח"ס פסקי הוראה, שמנווט את האברכים בכשרון רב לצאת להוראה ולאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא תוך מיצוי הכשרונות והיכולות. כאשר רק לפני שנה זכו עשרות אברכים להתעטר בנזר ההוראה ע"י גדולי ישראל מכל העדות והחוגים, לאחר שטובי ובחירי הכולל עמדו בכור המבחן על כל ההלכות הנצרכות, וכל זה תודות למסירותו הרבה של המנהל החשוב הרב דוד לוי שליט"א אשר חרף העול הכבד הרובץ על שכמו אינו חוסך כל מאמץ להביא לרווחתם של האברכים.
























כל הכבוד דוד!!
הלוואי שזה יהיה מודל לחיקוי בכל הכוללים!