לפני זמן קצר, מטוסי קרב של חיל האוויר בהכוונת פיקוד הדרום תקפו והשמידו את המשגר בח'אן יונס ממנו בוצע הירי לאזור המרכז מוקדם יותר היום.
במהלך התקיפה נראו פיצוצי משנה המעידים על הימצאות אמצעי לחימה. בנוסף, חטיבת האש 215 תקפו בארטילריה את המשגר שביצע את הירי לעוטף עזה בשעה 12:58.
דובר צה"ל בשפה הערבית אל"ם אביחי אדרעי פנה לתושבים באזור בחאן יונס שממנו נורה המטח לעבר המרכז. הוא מסר, לקראת תקיפה של צה"ל באזור, כי "כל השוהים במרחב בני סוהילה, אל מחטה, שיח נאסר ומען – נא להתפנות מיד למרחב ההומניטרי במוואסי. ראו הוזהרתם".
במקביל, דובר צה"ל עדכן בדיווח ראשוני כי "מטוסי קרב של חיל האוויר תוקפים כעת באופן נרחב מטרות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון.
בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו מקיים כעת התייעצות ביטחונית שמוגדרת כ"דחופה" עם מספר שרים במשרד ראש הממשלה בירושלים.




















