הותר לפרסום הערב כי ארבעה לוחמי שריון של צה״ל נהרגו הבוקר (שני) במתקפת גרילה של חמאס על מגנן צה״ל בצפון רצועת עזה.
שמות החללים:
– סמ״ר אורי למד, בן 20, מתל מונד, לוחם שריון בגדוד 52, עוצבת ׳עקבות הברזל׳ (401), נפל בקרב בצפון רצועת עזה.
– סמל גדי כוטל, בן 20, מקיבוץ אפיקים, לוחם שריון בגדוד 52, עוצבת ׳עקבות הברזל׳ (401), נפל בקרב בצפון רצועת עזה.
– סמל עמית אריה רגב, בן 19, ממודיעין-מכבים-רעות, לוחם שריון בגדוד 52, עוצבת ׳עקבות הברזל׳ (401), נפל בקרב בצפון רצועת עזה.
באירוע נפל לוחם נוסף אשר הודעה נמסרה למשפחתו, שמו טרם הותר לפרסום ויפורסם בהמשך. בנוסף, באירוע נפצע באורח בינוני לוחם בגדוד 50, חטיבת הנח״ל.
הלוחם פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, משפחתו עודכנה.
מהתחקיר הראשוני עולה כי סמוך לשעה 06:00 הסתערה חוליה בת ארבעה מחבלים על המתחם המבוצר הממוקם בין מחנה ג׳באליה לפאתיה של שכונת שייח׳ רדואן. המחבלים השליכו מטען חבלה לתוך טנק שעמד מאויש בכניסה למגנן וירו לעבר מפקד הטנק. כתוצאה מהפיצוץ פרצה אש בכלי, אנשי הצוות נהרגו ולוחם נוסף נפצע.
במגנן פעל כוח משולב: צוות קרב מגדוד 50 של חטיבת הנח״ל ולוחמי שריון מחטיבה 401, שפועלים בשבועות האחרונים במרחב הכניסה לעיר עזה. הכוחות היו בכוננות שחר ושבו כשעה קודם לכן מפעילות התקפית לילית.
מיד עם תחילת ההסתערות השיבו לוחמי המגנן אש כדי לבלום את החוליה; לפחות מחבל אחד חוסל בחילופי האש עם לוחמי גדוד 50, ולפי ההערכה חלק מן התוקפים הצליחו להימלט.
כוחות נוספים הוקפצו למרחב וביצעו סריקות לאיתור מטענים, מסלולי חדירה וגופות המחבלים, תוך הקפדה על נוהלי זהירות. בצה״ל בודקים אם החוליה ניצלה מנהרה סמוכה שלא זוהתה כדי להגיע אל המתחם. עוד נמסר כי על פי התחקיר הראשוני לא אותרה במהלך האירוע כוונה לחטוף חיילים.
במערכת הביטחון מציינים כי בשבועות האחרונים מנסה חמאס לרכז מאמץ במתקפות נקודתיות נגד מגננים לאורך הצירים בצפון הרצועה, במטרה לנצל עייפות ושחיקה בשטח. לפי ההערכות, ניסיונות מסוג זה מתרחשים בממוצע אחת לשבוע, וברובם מסתיימים בסיכול מוקדם או בהדיפת התוקפים.





















מה יהיה….השמידו את קן הצרעות…
עוד פעם תחקיר למה חיל האויר לא מרסס אותם מלמעלה להפציץ להפציץ מה קורה פה ככה כל יום נהרגים חיילים בגלל שאין להם אסטרטגיית לחימה לא לומדים לקח כל יום הם יוצאים ממנהרות ופוגעים בחיילי צהל
יש מערכות שמצריכות על התקרבות לטנק.. ולמה הפתחים העליונים נשארים פתוחים?
לא מובן. כל פעם מחדש.