צילום: יעקב כהן - א. מכיאלי

אשדוד: 7 שנים לפטירת הרבנית הצדקנית אמא של מלכות ע"ה

הילולא ומעמד סיום הש"ס לרבנית הצדקנית מזל טוב מדלן פינטו ע"ה במעמד בניה הרבנים הצדיקים שליט"א • 'לכתך אחריי במדבר' עוד לפני בר מצוה הוגלו ילדיה לישיבות באירופה • קדושה נדירה של האבא הרמ"א פינטו זצ"ל 40 שנה לא יצר מפתח ביתו • יין הסיומים מבורך חולק לכל המשתתפים.

כתבות נוספות בנושא:

במלאת שבע שנים לפטירת האישה הדגולה, רבת הפעלים לכל דבר שבקדושה הרבנית הצדקנית מרת מזל טוב מדלן פינטו ע"ה רעיתו  של עמוד דצלותהון דישראל, בנש"ק הרה"צ רבי משה אהרון פינטו זצוק"ל התאספו מאות אברכים וציבור רחב מהארץ ומחו"ל, למעמד סיום הש"ס, דברי חיזוק והתעוררות במוסדות "אורות חיים ומשה" בראשותו של האדמו"ר הגה"צ רבי דוד חנניה פינטו שליט"א ובהשתתפות המרא דאתרא הגה"צ רבי חיים שמעון פינטו שליט"א, בני המשפחה, ראשי כוללים, רבנים, נכדיה הרבנים הצדיקים שליט"א לבית משפחת פינטו רבי רפאל, רבי משה, רבי יואל ורבי מיכאל פינטו.

את המעמד פתח האדמו"ר הגה"צ רבי דוד חנניה פינטו שליט"א נשיא ממלכת התורה "אורות חיים ומשה", כשבדבריו העלה קוים על אימו דמות צנועה ופשוטה הרבנית פינטו ע"ה אשר זכתה ליטול חלק בעבודת הקודש של בעלה הגדול עמוד דצלותהון דישראל, בנש"ק הרה"צ רבי משה אהרון פינטו זצוק"ל ועמדה לימינו במסירות נפש בכל עת, בעבודת ה' ובהפצת התורה והאמונה בקרב רבים מעם ישראל, ותמיד הרבתה לשפוך צקון לחשה בתפילותיה הזכות על הכלל ועל הפרט.

סיפר בערגה על אותם ימים כאשר היה ילד קטן עוד לפני גיל בר מצוה ובמסירות נפש ובגבורה עילאית שלחה אותו עם הרה"צ רבי משה איבגי זצ"ל בעל "חוכמת המצפון" שיכניס אותו לישיבה, יחד עם אחיו הגדול המרא דאתרא הגה"צ רבי חיים שמעון פינטו שליט"א לישיבה לאירופה לתקופה של מס' שנים מתוך הערכתה הגדולה לתורה שרצתה שילידיה ימשיכו את השושלת המפוארה של המשפחה ע"י לימוד התורה הק'.

בסיום דבריו בירך את כל המשתתפים שיזכו באלף המגן לברכה והצלחה בריאות ופרנסה טובה בזכות האבות הק' זצ"ל.

המרא דאתרא הגה"צ רבי חיים שמעון פינטו שליט"א, בפתח דבריו דיבר על המעמד הנכבד והגדול של סיום הש"ס לכבוד אמא של מלכות הרבנית ע"ה והסביר בביאור נפלא מדוע תקנו לנו חכמים סדר קדיש בסיום מסכת כמו קדיש לאחר אדם שנפטר וזה בעיקר כדי לבטל את הסטרא האחרא שלא יפריע לנו בלימוד התורה.

עוד הרחיב שבגיל 10 נשלח לישיבה בקזבלנקה ולאחר הבר מצוה נשלח ל'ארמונטייר' שבצרפת וכשאמא הרבנית הגיע אלינו, היא לא החזירה אותנו הביתה, אלא שלחה אותנו להמשך לימודנו בישיבה באנגליה.

גדלנו בעיר 'מוגאדור' בעיר גדולה ומודרנית שבה חיו בתקופתינו אז כ-19,000 יהודים ובנוסף גם בכפרים הסמוכים גרו שם יהודים. פלא גדול שמכל הקהל הזה בקושי נשלחנו לישיבות רק אנו או אולי עוד כמה בודדים ממש. ההורים שלנו הרב והרבנית זצ"ל שלחו אותנו לישיבה למרות שרבים אחרים שלחו את ילדיהם לבתי ספר מודרניים, היינו נוסעים לשיבה לתקופה של כששה חודשים בלי לראות את ההורים.

הייתי אצל הדודים באותה תקופה שלמדתי בישיבה והם אמרו לאימי ע"ה, למה את שולחת את בנך לישיבת "נוה שלום"?, אולי תשלחי אותו לבית ספר חילוני שיגדל ויהיה לו תפקיד, ואמא הרבנית ע"ה אמרה שהיא רוצה שילדיה יגדלו ב'מי שבירך' וימשיכו את השושלת המפוארה של משפחת פינטו שהיא כבר קיימת ברציפות של 500 שנה, גם אמא הרבנית ע"ה באה משושלת יוחסין מפוארה והיא נכדתו לצדיק הרה"ק רבי יאשיה פינטו זצ"ל בעל ה'עין יעקב'.

בצרפת למדנו אצל רבי חיים שמואל לופייאן זצ"ל, רבי שמאי צאהן זצ"ל, רבינו גרשון ליבמן זצ"ל, רבי משה שניידר זצ"ל ועוד צדיקים שהתוות את דרכנו.

כשהחלה העליה ממרוקו, ב"ה בחורים מרוקאים נכנסו לישיבות וגדלו בתורה בזכותם של אותם הפעילים התורניים שהיו באותה תקופה והצליחו להציל רבים רבים שהתחנכו בעולמה של תורה.

הזכיר את קדושתו של אביו עמוד דצלותהון דישראל, בנש"ק הרה"צ רבי משה אהרון פינטו זצוק"ל כיצד היה פרוש כל ימיו מהבלי עולם הזה וריחוק מהחומר, ארבעים שנה לא יצא מפתח ביתו ועיניו היו מביטים רק לקרקע, כל ימיו היו בקדושה ובטהרה בעבודת ה'. היה בבחינת צדיק גוזר והקב"ה מקיים וכל זה הגיע מתוך דבקות של האבא בהקב"ה ובתורתו.

כשהיינו במרוקו בזמן ההילולא, שאלו אותו למה אתה יושב בבית, תלך לקבר של הצדיק הרה"ק רבי חיים פינטו זצוק"ל כו' באלול ואמר מה יש שם בקבר? יש שם עצמות שהם קדושים, אבל הקירות כאן בבית ספוגים בתורה, כאן בבית זה למד ועסק בתורה הק' הרה"ק רבי חיים פינטו זצוק"ל, 'אבן מקיר תזעק', אז מה יותר חשוב כתלים הספוגים בתורה או עצמות?? רק אבא זצ"ל מסוגל היה לומר כך, בבית כזה גדלנו שהוא ספוג בתורה ויראת שמים ואנו משתדלים להמשיך את הדרך בה גדלנו להמשיך ובע"ה תיוושעו כולכם בישוע ורחמים בזכות אבויצנו הקדושים לרחמים ולרצון.

לאחר אמירת הקדיש הקהל היסב לסעודת מצוה באולם שע"י המוסדות שהוכן באופן מיוחד בהפקה יוקרתית לכבודה של תורה שם נערך מעמד סיום הש"ס לכבוד הרבנית הצדקנית ע"ה.

את המשא המרכזי בסעודת המצוה נשא האדמו"ר הגה"צ רבי דוד חנניה פינטו שליט"א נשיא ממלכת התורה "אורות חיים ומשה".

בדבריו שיבח את האברכים היקרים הממיתים עצמם בעולמה של תורה, על אשר לקחו על עצמם ללמוד בין הסדרים את מסכתות הש"ס לעילוי נשמת הרבנית ע"ה והעלה על נס את שקידתם ועמלם. כמו"כ בירך את בניו הרבנים הצדיקים שליט"א העומדים לימינו בניווט המוסדות ביד רמה ובתבונה.

לקראת סיום המעמד, כל המשתתפים עברו בסך להתברך וקיבלו מידי האדמו"ר שליט"א את 'יין הסיומים' שהתברך על ידו.

צילום: יעקב כהן וא. מכיאלי

 

 

 

 

 

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

המשפחה מתחננת: "הרב מנחם ז"ל דאג לכולם, מי ידאג ליתום שהשאיר?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גיבוי בריטי למערכה: רה"מ הנכנס מאשר לארה"ב להשתמש בבסיסי הממלכה לתקיפות באיראן
טראמפ במחווה מפתיעה לביירות: מורה לאפשר טיסות ישירות מארה"ב ללבנון
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החרם מתרחב: הולנד ובלגיה יאסרו סחר במוצרי התנחלויות - אך מודות שיתקשו באכיפה
הפחד האמריקני מהזרוע האיראנית: אזהרת מסע גלובלית נדירה מחשש לפיגועים
כך תרתמו את שוק ההון כדי לחתן את הילדים, בלי לסכן את הכסף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
קנדה מצטרפת לפרויקט GCAP: תהפוך למשקיפה בפיתוח מטוס "הדור השישי"
הרצוג באזהרה לקראת הבחירות: "אל תהפכו יריבים לאויבים, זו אינה מלחמת אזרחים"
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משבר התקציב מחריף: יו"ר ועדת חוץ וביטחון דורש מהאוצר לשחרר מיליארדי שקלים לצבא
איום מיידי הוסר: תקיפה אווירית נגד חוליית טרור שהעמיסה אמל"ח במרחב עזה

הכתבות המעניינות ביותר

כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום
426 שנים לפטירת הרה"ק רבי שמשון מאוסטרופוליא הי"ד זצוק"ל
מגדולי האדמו"רים ועד הרבנים הראשיים: 'פלפול התמימים' החדש הובא למעונם של גדולי התורה
תיעוד: האדמו"ר מווישווא בקברי צדיקים באירופה
הסלמה ימית במפרץ: החות'ים הכריזו על "מצור ימי" על סעודיה ומאיימים לתקוף ספינות
בזמן הפסגה בוושינגטון: צה"ל מאשים את צבא לבנון בהפרת תנאי ההסכם
הפרויקט שיעקוף את החות'ים ואיראן: רשת המסדרונות היבשתיים של ארה"ב במזרח התיכון
טראמפ בפגישה עם נשיא לבנון: "מוכן לדבר עם חיזבאללה, נתקוף מתקן גרעין באיראן"
דריכות בישראל: גובר הסיכוי למערכה אזורית מול איראן
וואטסאפ

חדש באתר

a3e93196-d7ce-4529-8d3a-ea2149f7a941_tumb_800X480
גיבוי בריטי למערכה: רה"מ הנכנס מאשר לארה"ב להשתמש בבסיסי הממלכה לתקיפות באיראן
WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום
IMG_1618
426 שנים לפטירת הרה"ק רבי שמשון מאוסטרופוליא הי"ד זצוק"ל
WhatsApp Image 2026-07-21 at 18.39
טראמפ במחווה מפתיעה לביירות: מורה לאפשר טיסות ישירות מארה"ב ללבנון

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום
דינר בוני המבצר לטובת ועד אסירי ציון צילום שמואל דריי (36)
דינר 'בוני המבצר' לטובת 'ועד אסירי ציון' העוסק בשחרור אסירי כלל מערכות הקודש
1000 חונכים התכנסו ליום העצמה וגיבוש בירושלים צילום יעקב כהן (1)
1000 חונכים התכנסו ליום העצמה וגיבוש בירושלים • גלריה
ביקור רה'' חכם משה צדקה בביהמ''ד חניכי הישיבות אשדוד צילום ש.פ
מרן ראש הישיבה הגר"מ צדקה הגיע במפתיע לבית המדרש 'חניכי הישיבות' באשדוד

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים –  ז' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ז' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture