ביום ה-11 למבצע "שאגת הארי", פרסם הערב דובר הפנטגון, שון פארנל, את הסיכום הרשמי והמפורט ביותר של אבדות הכוחות האמריקניים במזרח התיכון. הדיווח מגיע לאחר ימים של ערפל קרב וביקורת בקונגרס על חוסר בשקיפות לגבי מספר הפצועים.
סך החללים האמריקנים במערכה עומד כעת על 9. מתוכם 6 הרוגים שנהרגו בנמל שועיבה, כווית ביום הראשון למלחמה: שישה חיילי מילואים מחטיבת הלוגיסטיקה 103 נהרגו מפגיעת כטב"ם מתאבד איראני במרכז מבצעים מאולתר.
החלל השביעי – סמל בנג'מין פנינגטון (26) מומחה הגנה אווירית מהיחידה המוצבת בבסיס "הנסיך סולטן" בסעודיה, נפצע קשה במתקפה ב-1 במרץ. הוא נאבק על חייו במשך שבוע ונפטר מפצעיו ביום ראשון.
הפנטגון אישר את מותם של שני אנשי שירות נוספים ב-24 השעות האחרונות – אחד כתוצאה מאירוע רפואי (לבבי) בכווית, והשני בתאונה מבצעית במהלך הפעילות לטיהור מוקשים במיצרי הורמוז.
הנתון המפתיע ביותר בדיווח הוא מספר הפצועים, שקפץ מ"בודדים" להערכה רשמית של כ-150. מתוכם 108 חיילים כבר הוגדרו כפצועים קל וחזרו לשירות מלא ביחידותיהם. 8 חיילים מוגדרים במצב קשה ומטופלים במרכז הרפואי לנדשטול בגרמניה.
הרוב המכריע של הפצועים סובלים מפגיעות טראומטיות במוח. מדובר בפציעות פנימיות הנגרמות מהדף הפיצוצים העזים של הטילים האיראניים. הפנטגון הסביר כי האבחון לוקח זמן, ולכן המספרים המשיכו לעלות בימים האחרונים.
לצד הדיווח הקשה על הנפגעים, שר ההגנה פיט הגסת' שידר נחישות בנאומו היום. הגסת' הצהיר כי ארה"ב השמידה כבר 90% מיכולת שיגור הטילים של איראן. "היום הוא היום האינטנסיבי ביותר של תקיפות בתוך איראן", אמר הגסת', "אנחנו שוברים את העצמות של המשטר הזה כדי להבטיח שחיילינו לא יצטרכו להקריב עוד".




















