pixabay

לְבְסוּמֵי: עדיף עם יין, ויסקי, וודקה, ערק או ברנדי? • המדד המלא

רגע לפני שאתם משתכרים לכבוד פורים, כדאי שתדעו שיש גם יתרונות למשקאות אלכוהוליים, כל עוד צורכים אותם במתינות • אם אתם לא רוצים לעלות במשקל, יש גם את מדד הקלורויות • ומה אם אתם מעוניים לשתות כדי לשפר את מצב הרוח?

כתבות נוספות בנושא:

חייב איניש לבסומי בפוריא עד דלא ידע, אבל כאשר אנחנו יודעים, בואו ננסה לעשות סדר ולקבל החלטה מושכלת: האם עדיף להשתכר על כוסות יין, וודקה, וויסקי – או דווקא עראק או בירה? העיקר שלא ליקר בננה.

מדד הבריאות:

בואו נתחיל מהסוף: משקואות אלכוהוליים אינם בריאים. גרם אחד של אלכוהול מכיל 7 קלוריות (לצורך השוואה – גרם של שומן מכיל 9 קלוריות). ככל שריכוז האלכוהול במשקה גבוה יותר, כמות הקלוריות גדולה יותר.

אך אם נבדוק בכל זאת מהו המשקה האלכוהולי עם כמות הקלוריות הנמוך ביותר, נפגוש דווקא את הבירה. כוס סטנדרטית של שליש ליטר מכילה רק 140 קלוריות. בנוסף, לבירה שמקורה בלתת שעורה או חיטה יתרונות בריאותיים. היא מכילה ויטמינים מקבוצה B, אשלגן, מגנזיום, אבץ ונוגדי-חמצון.

צילום: pixabay

אבל בואו נדבר על זה רגע ברצינות. אנחנו מעדיפים בפורים לשתות משהו טוב יותר מבירה, שלא לדבר על כרס הבירה שפחות מוצא חן בעינינו. ולכן, אנחנו מתקדמים למקום השני, שם נמצא את היין.

בכוס יין קטנה אחת יש כ-150 קלוריות. בנוסף, נוגדי חמצון שנמצאים ביין מסייעים בהפחתת הכולסטרול ומהווים גורם מגן מפני מחלות לב וכלי דם. כבר כמעט השתכנענו. אבל כדי להשתכר מיין, יש צורך בשתיית כמות גדולה יחסית – מה שמעלה סימן שאלה על הכדאיות. לכן, נעבור אל המשקאות הבעייתיים יותר מבחינת כמות הקלוריות. במשקאות כמו ויסקי, וודקה ועראק אחוז האלכוהול יכול להגיע ל 40-50%. לכן כוסית קטנה אחת מכילה כמות גבוהה יחסית של קלוריות.

צילום: pixabay

הערק, אחד מן המשקאות הפופולריים במזרח התיכון וכמובן שגם פה אצלנו בישראל, מיוצר מהתססת ענבים, ולאחר מכן מזיקוק החומר המותסס והוספה של זרעי אניס מיובשים אליו – הנותנים לו את הטעם שמאוד מאפיין אותו. לצריכת ערק מתונה יכולים להיות יתרונות רבים כמו חיזוק בריאות הלב, האצת זרימת הדם וסיוע לטיפול בהפרעות שינה ואפילו לטיפוח העור.

לברנדי, יש תכונות אנטי בקטריאליות המסייעות להיפטר מצינון, כאבי גרון ושפעת ואף עוזרות לחזק את המערכת החיסונית. בנוסף, הברנדי נקי מפחמימות ודל בכולסטרול, מה שמסייע לכם לשלוט טוב יותר במשקלכם אם אתם צורכים אותו מדי פעם. בנוסף הברנדי עוזר בהורדת לחץ דם והוא עשיר בנוגדי חמצון שתורמים למאבק בהזדקנות.

מדד מצב הרוח:

חוקרים מקרן הבריאות הבריטית הציבורית והקינגס קולג' בלונדון ערכו לפני מספר שנים, מחקר מקיף במסגרתו ניתחו את תשובותיהם של 29,836 המשתתפים, בגילאי 18 עד 34, מ-21 מדינות.

המחקר מעלה כי יין, בירה ומשקאות אלכוהוליים נוספים, משפיעים באופן שונה על מצב הרוח שלכם. המשיבים נשאלו בין היתר כיצד הם חשים כאשר הם שותים סוגים שונים של משקה אלכוהולי, ובהם בירה, יין אדום, יין לבן ומשקאות חריפים, במסגרות שונות ובהן בית, עבודה או מפגשים חברתיים.

יין ובירה דווחו כמשקאות המרגיעים ביותר, כאשר 52.8% מהמשיבים אמרו שהראשון הגביר את תחושת ההרפיה, בעוד ש-50% ציינו כי הבירה עזרה להם לחוש רגיעה. רק כחמישית מהנשאלים דיווחו כי משקאות חריפים (וודקה, ג'ין, ויסקי, רום ודומיהם בעלי אחוז האלכוהול הגבוה) סייעו להם להקל על המתח.

צילום: pixabay

כמעט 30% מהמשיבים בסקר ששתו משקאות חריפים אמרו כי הם חשים תוקפניים יותר כאשר הם בוחרים בסוג זה של אלכוהול. לעומת זאת, רק 2.5% משותי יין אדום דיווחו על תחושת תוקפנות לאחר שתייתו.

טיפים לפני השתייה כדת:

תמיד כדאי להעדיף בירה או יין אדום/לבן, על פני משקאות אלכוהוליים אחרים. הם מכילים פחות קלוריות ויש בהם רכיבים תזונתיים בריאים יותר מכל שאר המשקאות. מי שרוצה לשתות כמות גדולה יותר של משקה, כדאי שיעדיף בירה המכילה רק 5% אלכוהול.

לא לשתות אלכוהול על קיבה ריקה. אוכל מאט את ספיגת האלכוהול ומגן על הקיבה מפני נזקים. לכן רצוי לאכול ארוחה בריאה ומזינה לפני וגם במהלך השתייה. תחושת השובע גם תימנע נשנוש מיותר של חטיפים, זיתים, בוטנים ושאר מאכלים שמוגשים ליד השתייה ומכילים כמויות גדולות של מלח, שומן וסוכר.

אלכוהול גורם לתחושת צמא, ולעיתים אף להתייבשות. מומלץ לשלב שתיית מים או משקאות דיאט בין כוסות השתייה החריפה, ובכך לצמצם את צריכת המשקאות המכילים אלכוהול.

שנזכה לא להבדיל בין ארור המן לברוךמרדכי!

עַד דְּלֹא יָדַע? את זה אתה חייב לדעת רגע לפני שאתה משתכר בפורים • חובת קריאה

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

10 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

בהלכה יש עדיפות ליין כמובן…

רק וויסקי !!!

חשוב לדעת כל ההיתר לשתיית משקאות משכרים עד כדי איבוד הדעת הוא רק ביין ובתוך הסעודה זכר לנס שנעשה ע"י משתה היין

מנין לך?

יש עדיפות על יין, אך אפי' לא בתוך הסעודה. עי' בה"ל (תרצה,א).

מחלוקת בין הפוסקים וראוי להחמיר ןלשתות רק יין

חשוב לדעת שזה לא נכון
ואין "היתר"להשתכר ולאבד את הדעת אלא פשוט חלק משמעותי מעבודת היום הוא לשתות ולשמוח עד כדי שכרות וכמובן שצריך לעשות זאת נכון

רק ירוק

גרם חשיש ב38.90
055764….. סתם סתם.
רק תירוש ענבים זה עושה אותך שמח רק מלראות את זה. ומי שרוצה ממש ללכת על הטופ של הטופ שיקנה תירוש ענבים מוגז בטעם רימון…..
סטלה של פורים

סתם שתדעו המושג חייב איניש לבסומי שזה המקור להשתכר זה בכלל מיני ממתקים (לבסומי בארמית זה מתיקה) פורים שמח

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מסתערבי מג"ב עצרו מבוקש טרור בשכם בפעילות משותפת עם השב"כ
איראן מגבירה את הדיכוי: זינוק חד בהוצאות להורג של אסירים פוליטיים
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מהלומה בים השחור: ספינת ביטחון רוסית הושמדה ליד מעונו של פוטין
"חיפש עבודה": נתפס כבאי שהודה בהצתת היער המלכותי בצרפת
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המסך נחסם בחצות: בריטניה בצעד להגבלת הרשתות החברתיות לבני נוער
על רקע המחלוקת עם סמוטריץ': אופיר סופר הודיע על פרישה מהפוליטיקה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פינויי חירום ו-128 שריפות: קנדה נאבקת בגל אש חסר תקדים
פרס מאמריקה: איחוד האמירויות תקבל גישה חופשית לשבבי AI

הכתבות המעניינות ביותר

אנגליה: טייס השתעמם בטיסת ניסוי וכתב בשמיים שהוא משועמם
מענה למצוקת כוח האדם: נאנובל הישראלית המציאה קוטף רובוט אוטונומי
ח"כ מאיר פרוש נגד בג''ץ: שוטר או חייל שיעצרו בן ישיבה יעברו על החוק
חוסל מחבל שלקח חלק בחטיפת אל"ם אסף חממי, סמ"ר תומר אחימס, וסמל קיריל ברודסקי ז"ל
שוב מעצר בן ישיבה: עשרה ימי מאסר נגזרו על בן ישיבה שנעצר אתמול
טרגדיה בירושלים: ילדה בת 3 נפטרה לאחר פגיעת רכב בירושלים
בג"ץ מקפיא את החוק: מעצרי תלמידי הישיבות ימשכו
טרגדיה באשדוד: אישה לפני לידה נהרגה, התינוקת נאבקת על חייה
סין מוצאת פתרון למחסור בנפט: שימוש גובר במוניות חשמליות מאזן את מחירי הנפט
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-15 165843_800x450
מסתערבי מג"ב עצרו מבוקש טרור בשכם בפעילות משותפת עם השב"כ
.
אנגליה: טייס השתעמם בטיסת ניסוי וכתב בשמיים שהוא משועמם
Gemini_Generated_Image_x084epx084epx084_800x436
מענה למצוקת כוח האדם: נאנובל הישראלית המציאה קוטף רובוט אוטונומי
379687_I
איראן מגבירה את הדיכוי: זינוק חד בהוצאות להורג של אסירים פוליטיים

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture