באדיבות המצלם

שִׁבְתִּי בְּבֵית ה': הגרד"ח פינטו במעמד סיום ישיבת בין הזמנים ותחילת זמן אלול

האדמו"ר הגה"צ רבי דוד חנניה פינטו שליט"א בנעילת ישיבת בין הזמנים - במוסדות "אורות חיים ומשה": "המבחן הגדול של בן תורה זה כשרואים אותו לומד בימים אלו • כלולנו מתפללים לביטול הגזרה המרחפת על בני התורה • התורה היא שמחזיקה אותנו ובה נמשיך לעד

כתבות נוספות בנושא:

עם סיומם ונעילתם של ימי בין הזמנים ותחילת זמן אלול בהיכלי הכוללים והישיבות, האדמו"ר הגה"צ רבי דוד חנניה פינטו שליט"א מסר שיחת חיזוק והתעוררות בישיבת בין הזמנים הגדולה בעיר שהקים כמידי סוף זמן קיץ וחורף, בבית מדרשו "אורות חיים ומשה", אשר מתקיימת ללא עזרה משום גורם חיצוני.

מאות אברכים ובני הישיבות גדשו את בית המדרש המרכזי "אורות חיים ומשה" בקרית באר משה ברובע ג'.

האדמו"ר הגה"צ רבי דוד חנניה פינטו שליט"א הביע את שמחתו הגדולה לנוכח ההשתתפות הגדולה, של ציבור בני התורה אשר עוזבים חיי עולם ושוקדים על התורה.

זה שמחה גדולה לראות כך, אמר הגר"ד פינטו, במקום שהבחורים ילכו לנוח למשך שלוש שבועות, לאחר שנה של עמלה של תורה, באים לכאן ועוסקים בתורה ונהנים מזיו השכינה, זה שמחה גדולה.

בדבריו עמד באריכות על הקשר הפרשיות "עקב – ראה" שקראנו בשבוע האחרון, 'עקב', זה החלק הכי נמוך בגוף האדם וה'ראה' זה החלק הכי גבוה באדם, אנו נמצאים בדור של עקב, דור מאוד קשה שיש בו יצר הרע, וקשה להסתתר, קשה לצאת בחוץ, דור פרוץ ויש בו הרבה חוצפה וזלזול בזקנים ובתלמידי חכמים, זה מה שאמרו חז"ל על דורינו שזה 'עקבתא דמשיחא', אבל אדם שגם למרות כל זאת עוזב הכל ונכנס לבית המדרש למרות ששנה שלמה למד בישיבה, ממשיך בלימוד התורה, זו זכות גדולה וזה הברכה הכי גדולה.

בדבריו עמד על "תרדמת ההרגל", לא להתרגל למצוות שאתה מניח תפילין ומתפלל כל יום, לא לדוש בהם לא לדרוך עליהם, אל תתן להרגל להשתלט על מצוות יקרות אלו, אם ניזכר בעקב – בסוף אז נתעורר לקיים את המצוות בשמחה ובהתלהבות ולא מתוך הרגל.

בבית המקדש כידוע היו בו ניסים גדולים בכל יום, ופלא גדול איך היו בכל זאת רשעים אלא מילה אחת -"התרגלו" זו צרת הדור, ההרגל זה מסוכן כאילו שכך היא השגרה.

אברכים ובחורים יקרים! גם בלימוד התורה צריך לדעת, כל יום יהיו בעינך כחדשים, ללמוד מתוך שמחה והתלהבות ולא להתרגל.

ב"ה ישיבת בין הזמנים שאתם באים ללמוד כאן זה חידוש גדול מאוד, בזמני שהייתי בחור צעיר זה לא היה, כמה שמח ומרנין לראות דבר כזה, זה דור של משיח, והאיומים הקשים עליכם של גזרת הגיוס זה כבר למעלה מהטבע. כשרואים שבן תורה לומד בבין הזמנים, זה מראה שכל השנה כולה לומד תורה לשמה מתוך אהבה וקביעות, בימים אלו לא יוצא לרחובות או לטיולים, אשריכם בני תורה ואני ב"ה גאה בכם.

אתם לומדים מתוך 'שטייגן' ואת זה הקב"ה יחשיב לכם, כל המאמץ של לימוד התורה להבין כל שורה בגמרא ברשי או במפרשים.

תדעו לכם, זה לא קל בכלל להחזיק ישיבת בין הזמנים, אנו בהחלט עמלים על כך, ישיבת בין הזמנים שאנו עושים כאן, יש תקציב מיוחד שהקב"ה מכין לנו כמו שאני אומר תמיד, התורה היא שלך הקב"ה, הישיבות זה שלך, לכן הקב"ה יחזיק את כל זה וממנו כל השפע בע"ה.

בשלב זה פנה הגר"ד פינטו למשתתפים, להתחזק ולהרבות בתפילות, להשתדל לדבר עם הקב"ה, ד' שפתי תפתח, והאר עיננו בתורתך ומי שמבקש מהקב"ה, הוא יקבל! אלא שצריך לבקש, קרוב ה' לכל קוראיו, אני בטוח שהתקופה הזו שעסקתם בתורה, זה יועיל לכם להמשיך את הדרך ל'זמן אלול' בכוללים ובישיבות, בבחינת "אני לדודי ודודי לי", עשיתם מסירות נפש גדולה שעזבתם את החופש ואתם עסקתם בתורה.

בדבריו התייחס למצב הסכנה המרחפת על לומדי התורה בארץ הקודש עם גזרת הגיוס, ואמר, שהקב"ה ישמור אתכם, אני שמעתי שתפשו כמה בחורים בגלל שלא התיצבו, אני מתפלל להקב"ה שיבטל את הגזרה הזו, אל תגידו לי שהולכים לישיבה מתוך הרגל, אתם הולכים לישיבה ולכולל בגלל שאתם אוהבים את הקב"ה ואוהבים את התורה הק'.

לקראת סיום דבריו בירך את כל התורמים שעזרו וסייעו עבור "ישיבות בין הזמנים", בירך את הרב בן זקן והרב יגאל רווח המארגנים את ישיבת בין הזמנים כאן בקהילה וברכה מיוחדת בירך את בניו הצדיקים הרה"צ רבי מיכאל פינטו רב קהילת "בית דבורה" בנתניה והרה"צ רבי יואל פינטו רב בקהילת "קול חיים" ברעננה, הדואגים במסירות לכל הסיוע והעזרה ללימודים בישיבות בין הזמנים. כן בירך את כל משתתפי הלומדים בישיבות בין הזמנים שימשיכו לעלות בתורה הקדושה ויתחילו את זמן אלול בהצלחה גדולה מכח הזכות של לימוד התורה בימים אלו.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כצפוי: בג"ץ מקפיא את הבחירות למבקר המדינה ומעביר את ההכרעה להרכב מורחב
עמוק בלבנון: צה"ל חשף מתחם תת-קרקעי ענק ופירי שיגור לעבר ישראל
עם ישראל התגייס לשפץ את הבית, וכעת משלימים את המשימה עבור חמש היתומות של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טהרן מגיבה בזעם: פוצצה את המשא ומתן; קאליבאף: "מוטב שהאמריקנים ייזהרו, אנחנו נפעל"
טראמפ באיום ישיר על טהראן: "תעצרו את חיזבאללה, או שנכה באיראן חזק יותר"
טרגדיה בלתי נשכחת: 'שלושים' לאסון המחריד של משפחת דוידזון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
יו"ר הכנסת לבג"ץ: פשרת השופטים נדחית, לא יתקיימו בחירות חוזרות למבקר המדינה
נתניהו באזכרת יוני הי"ד: "לאיראן לא יהיה נשק גרעיני; נישאר ברצועת הביטחון בלבנון ככל שיידרש"
סוד הניסים הגלויים של ג' תמוז!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"ישראל היא רק המתאבן": שגריר ארה"ב מייק האקבי מזהיר מפני האיום האיראני
דרמה בחיפה: שדד רכב, גרם לתאונת שרשרת ונעצר בתום מרדף

הכתבות המעניינות ביותר

נוסח תימן – המרכז של עדה שלמה
לאחר מאה שנות שבי: בית הכנסת ההיסטורי בסיביר חוזר לבעליו ומחולל סערה של התרגשות
נגיף האבולה: בתי החולים נערכים לתרחיש קיצון; ציוד מיגון הועבר למרכזים הרפואיים
"מי שיצליח זה מי שילמד": הנהגתו של מרן הגר"ח קניבסקי זצוק"ל בנוגע לרישום לישיבות
רפורמת עמלות העו"ש: מהפכה בבנקים תקרת תשלום של 120 שקל בשנה
סוריה שוקלת להיכנס ללבנון: דיונים דרמטיים בעקבות הלחץ האמריקני
אסון בארה"ב: שלושה ישראלים נהרגו בהתרסקות מטוס קל במרילנד
שר המשפטים יריב לוין נגד השופט עמית: "התערבות בתיקון לבחירת שופטים בטלה"
הרמטכ"ל בדרום לבנון: "הפסקת האש שברירית, אנחנו ערוכים לחידוש הלחימה בכל עת"

חדש באתר

MIDEAST ISRAEL POLITICS
כצפוי: בג"ץ מקפיא את הבחירות למבקר המדינה ומעביר את ההכרעה להרכב מורחב
Screenshot-2026-06-21-162832
פיוז-טי: יש טעם לקחת הפסקה
ספר תמונות יהודי צנעא
נוסח תימן – המרכז של עדה שלמה
71a58dc1-bc2f-4c79-a69c-2f3a42cef1d6
עמוק בלבנון: צה"ל חשף מתחם תת-קרקעי ענק ופירי שיגור לעבר ישראל

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מעמד שחיטת כבש לכבוד הדף היומי בבני ברק (1)
לקראת תחילת לימוד 'פרק אלו טרפות' במסכת חולין נערכה שחיטת כבש בבני ברק
הילולת ר נחמן מהורדנקא בטבריה צילום יהודה וויס (10)
הילולת הרה"ק רבי נחמן מהורדנקא זי"ע בעיה"ק טבריה
יארצייט לבעל העטרת שלמה מבאבוב (9)
הילולת הרה"ק ה'עטרת שלמה' מבאבוב זי"ע בחצה"ק באבוב
כנס הרבנים הספרדים בבני ברק בראשות הגר''נ בן שמעון (23)
כינוס חירום של רבני קהילות הספרדים בבני ברק

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ו' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ו' בתמוז ה’תשפ”ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture