משרד הבריאות פרסם היום (שישי) עדכון מקיף בנוגע לחקירת פרשת מחיות התינוקות של המותג "פרינוק", שבמרכזה חשד לחשיפת תינוקות לחומרים ממשפחת הבנזודיאזפינים. מהממצאים שנאספו עד כה עולה כי לא נמצאה אינדיקציה לכשל בתהליך הייצור, היבוא או האחסון של המוצרים, וכי החומרים אותרו במספר מצומצם של מוצרים שנפתחו לכאורה טרם רכישתם לא כדין.
לפי הודעת המשרד, עד כה דווח על שני אירועים שבמסגרתם אושפזו חמישה ילדים לאחר שאכלו ממחיות המותג. כלל הילדים שוחררו מבתי החולים, ובדיקת מקרים נוספים שדווחו עם תסמינים דומים לא העלתה קשר למוצר.
במסגרת החקירה ביצעו מפקחי שירות המזון מאות בדיקות ודיגומים ברחבי הארץ. בין היתר נבדקו מאות מוצרים בנקודות מכירה שונות, עשרות מוצרים נשלחו לבדיקות טוקסיקולוגיות, ומוצרים נוספים נבדקו במעבדות לבחינת תקינות האריזה והוואקום.
עד כה אותרו חמישה מוצרים שבהם נמצאו החומרים התרופתיים קלונזפאם ולורזפאם. שלושה מהם נמסרו על ידי משפחות הילדים שנפגעו ונרכשו בסניפי רשת "זול ובגדול", ושניים נוספים נדגמו ממדפי הרשת בירושלים. מנגד, בבדיקות שנערכו במחסני היבואן ובנקודות מכירה אחרות לא נמצאו ממצאים דומים.
במשרד הבריאות ציינו כי בכל חמשת המוצרים שבהם נמצאו החומרים קיימות אינדיקציות לכך שהאריזות נפתחו שלא כדין לפני רכישתן. במקביל נערכה בדיקה של כלל שרשרת האספקה, לרבות הייצור במפעל בצ'כיה, הליך היבוא, האחסון וההפצה בישראל. לדבריהם, עד כה לא נמצאה עדות לסיכון או לכשל באחד משלבים אלה.
לאור הממצאים חתם רופא מחוז ירושלים על צווי הפסקה מינהליים לשני סניפי רשת "זול ובגדול" ברחוב יפו 113 וברחוב יפו 214 בירושלים. בנוסף הנחה משרד הבריאות את בתי החולים להגביר ערנות למקרים אפשריים של חשיפה לחומרים ממשפחת הבנזודיאזפינים בקרב תינוקות וילדים צעירים.
בשלב זה לא הוחלט על ביצוע ריקול גורף למוצרי המותג, שכן כלל הבדיקות שנערכו למוצרים שנדגמו אצל היבואן נמצאו תקינות ולא הצביעו על פגם רוחבי.
במשרד הבריאות הדגישו כי עם התגבשות החשד הועבר מלוא המידע לגורמי האכיפה, וכי משטרת ישראל מנהלת את החקירה הפלילית של האירוע. משרד הבריאות ממשיך לבחון את ההיבטים הבריאותיים ולסייע לחוקרים ככל שיידרש.
עוד קראו במשרד לציבור להקפיד על רכישת מוצרי מזון באריזות מקוריות ושלמות, ולוודא שהמוצר סגור ותקין לפני השימוש. החקירה נמשכת, ובמשרד הבריאות הבהירו כי יעדכנו את הציבור ככל שיתקבלו ממצאים נוספים.





















אולי שיפרסמו סוף סוף את האמת, שזה פיגוע שביצעו העובדים הערבים בסניפים?