סגולה ידועה ומפורסמת לקנות בקבוק משקה ביום ההילולא של הצדיק הפלאי רבי יצחק אבוחצירא זיע"א, ולהדביק עליו פתק עם השם לישועה, ולאחר מכן לשמור את הבקבוק עד ליום ההילולא הבא.
היום י"ד בשבט, יום ההילולא של הצדיק הפלאי הקדוש רבי יצחק אבוחצירא זיע"א הי"ד. צדיקי מזרח ומערב: הגאון הגדול רבי מסעוד בן שמעון שליט"א והגאון הגדול רבי רפאל אלקריף שליט"א, יחד עם מרן עמוד הישועות הגאון רבי שמעון גלאי שליט"א – כבר נמצאים בדרכם אל הציון הקדוש.
שם, בחלקת הקבר שבעיר טולאל שבמרוקו יערכו הרבנים בשעות הקרובות מעמד תפילה מרטיט ומרגש במיוחד, הם יקרעו את השמים בתחינה ובזעקה עבור כלל ישראל ובמיוחד עבור תורמי 'קופת העיר' שלמענם נערך המסע המרגש הזה.
בהילולה יערכו גדולי הדור ברוב עם את "סגולת המשקה" הנודעת לישועה בטוחה בזכות הצדיק.
לקבלת בקבוק משקה שיונח אצל קברו של רבי יצחק אבוחצירא זצ"ל – הקליקו כאן
על פי הסגולה העתיקה, גדולי הדור יניחו אצל קבר הצדיק בקבוק משקה שעליו מודבק שמו של התורם ובקשתו המיוחדת. בקבוק לכל תורם.
לאחר תקיעת השופרות וסיבוב הציון שבע הקפות, עם זעקות 'השם הוא האלוקים' – יברכו גדולי הדור את התורמים ויקדישו את בקבוקי המשקה לישועתם.
רבי יצחק אבוחצירא, היה מקדושי בית משפחת אבוחצירא, בנו של מייסד השושלת הצדיק אבי יעקב, בעל ה'אביר יעקב' זכר צדיק וקדוש לברכה.
רבי יצחק היה דודו של סידנא בבא סאלי זצ"ל, אשר למד מפיו תורה והיה לתלמידו המובהק.
כמו כן חיבר רבי יצחק אבוחצירא זצ"ל את הפיוט הנודע והמפורסם 'אעופה אשכונה', המבטא את רחשי הלב באהבה עזה ורושפת לבורא העולם ונותן התורה. פיוט זה מושר בכל קהילות בני עדות המזרח, ואף בקרב רבים מיוצאי אשכנז שהתחברו למילותיו המדהימות של השיר ולנעימה המיוחדת המלווה אותו ברגשי ערגה וכיסופים.
ב'קופת העיר' החליטו לשלב את מצוות הצדקה שכוללת את כל הסגולות שבעולם, יחד עם הסגולה המיוחדת לרכישת בקבוק משקה לכבודו של הצדיק, ולהוסיף על שתי אלו את מעמד התפילה המיוחד של צדיקי הדור על חלקת ציונו של הצדיק הקדוש.
כך יזכו התורמים ל'קופת העיר', להיכלל במסע הישועות. שמותיהם ובקשותיהם ייכתבו על תוויות מיוחדות שיודבקו על בקבוקי המשקה, ויונחו אצל הציון הקדוש בעיצומו של מסע התפילה, והתורמים בוודאי יזכו לישועה גדולה בסייעתא דשמיא.
לקבלת בקבוק משקה שיונח אצל קברו של רבי יצחק אבוחצירא זצ"ל – הקליקו כאן




















