הגאון הגדול רבי יצחק זילברשטיין שליט"א הביא בשיעורו רמז מופלא על הסתלקותו של ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין זצ"ל, כשיומיים קודם לכן לא הצליחו בכל הארץ לקדש את הלבנה במוצאי שבת.
בהקלטה המתפרסמת בקו "שיח יצחק" מתורת הגר"י זילברשטיין שליט"א נשמע הרב בשיעורו לרופאים הנמסר בבית החולים מעייני הישועה, כשהוא מביא דבר פלא שקיבל במכתב מתלמיד חכם אחד, שהנה כידוע המשנה ברורה לא מרבה להביא בספרו "עניינים" ו"מעשיות", אך בהלכות ראש חודש מצאנו שהמשנה ברורה מביא דבר מיוחד בשם ספר "מגיד מישרים" – דברים שאמר המגיד מהשמים למרן הבית יוסף זיע"א.
וכך מביא המשנ"ב (סימן תכו ס"ק ד): "סימן זה יהיה בידך, בחודש שתברכו ברכת הלבנה במוצאי שבת תמצאו הצלחה, וכשתתכסה ותתעלם ולא יוכלו לברך, אותו החודש לא יהיה מוצלח, חס ושלום".
סיים הגר"י את דבריו ואמר: "הנה, במוצאי שבת האחרון, פרשת נשא תשפ"ג, עם ישראל הדרים בארה"ק בכל מקומות מושבותיהם לא הצליחו לקדש הלבנה משום שנתכסו השמים בעבים. ומלבד מה שזה דבר שאינו מצוי כ"כ בחדשי הקיץ, ואם יארע כן יהיה רק בעיר אחת או שנים, אבל שבכל א"י יקרה כדבר הזה – הוא דבר פלאי ביותר. שהרי אפי' בימי החורף המעוננים שיארע שלא מקדשים הלבנה באיזה ערים וקהילות, מ"מ הרי בחלקים אחרים בארץ מקדשים, ואילו כאן כל א"י לא הצליחו לקדש הלבנה, ומיד לאחר מכן נסתלק מעמנו מרן ראש הישיבה זצוק"ל, והדברים נוראים".





















תודה, כל פרט תביאו, קצת נחמה לגעגועים
ואווו
מרגש
רואים איך כל דבר כתוב בתורה הקדושה
רק צריך את חכמי הדור כמו מרן פוסק הדור שיבוא ויגלה לנו את זה
מה המספר של קו שיח יצחק
באמת דבר נדיר בקיץ
אמרו לי שבפעם הקודמת שזה קרה זה היה לפני הפטירה של רבי מיכל יהודה ליפקוביץ זצ"ל
הגרי"ג ז"ל קידש הלבנה כבר לפני חג השבועות בחצר ביתו
בסדר
אבל רוב עם ישראל לא קידש רק אחר כך