דוח מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, שפורסם היום ע"פ '14' חושף מציאות קשה ומטלטלת על הליקויים בתפקוד מערך הפינוי הרפואי ב-7 באוקטובר 2023. הדוח קובע כי בזמן שמאות נרצחו ופצעו ביישובי העוטף ובמסיבת הנובה, מערך הפינוי של פיקוד הדרום ואוגדת עזה קרס, תוך היעדר פיקוד ושליטה והיעדר תיאום סדור מול מד"א במשך שעות ארוכות
המבקר אנגלמן קובע כי שורש הכשל נעוץ בכישלון ההגנה על יישובי הדרום, אך מדגיש כי הכשלים בפינוי הרפואי החריפו את האסון: "פינוי הפצועים התאפיין בהיעדר מענה סדור, היעדר פיקוד ושליטה ותיאום מאוחר של נקודות שחלוף קרוב לשמונה שעות לאחר תחילת המתקפה".
אחד הממצאים המקוממים בדוח נוגע למערכת "חמ"ל רפואה דיגיטלי" שהציב מד"א באוגדת עזה. מערכת זו הציגה בזמן אמת את מיקומם המדויק של הפצועים האזרחיים ופריסת האמבולנסים. למרות חשיבותה הקריטית, גורמי הרפואה הצבאיים לא השתמשו בה. מפקד פיקוד הדרום הודה בדיעבד כי מידע זה היה נחוץ לו כדי לבנות תמונת מצב מדויקת.
בשל הקושי של אמבולנסים להיכנס ליישובים תחת אש, אזרחים רבים הופקרו לגורלם. הדוח חושף כי כ-525 פצועים (יותר ממחצית מהפצועים בעוטף) נאלצו להתפנות באופן עצמאי או בסיוע אזרחים, לעיתים לצמתים רחוקים לאחר שנענו במוקד מד"א: "יורים עלינו, אנחנו לא מגיעים".
ערב הטבח עמדו לרשות מד"א 24 אמבולנסים ממוגני ירי בלבד בכל הארץ, ורק אחד מהם פעל בגזרת העוטף בבוקר האסון. צה"ל לא ערך עד היום תחקיר כולל על אופן פינוי האזרחים מהשטח.
מצה"ל נמסר בתגובה כי הצבא רואה בטיפול ופינוי פצועים ערך עליון. בצה"ל הודו כי היקף הפצועים ב-7 באוקטובר היה גבוה מיכולות הפינוי באותו יום, אך ציינו כי הכוחות פעלו "ככל שביכולתם תחת לחימה קשה ומורכבת". עוד הובהר כי הלקחים הופקו, וכיום כלל אמצעי השליטה של מד"א מוצגים בחמ"לי הרפואה הצה"ליים.
"צה"ל מקיים מאמץ תחקור רחב היקף ומוקיר את הלוחמים וצוותי הרפואה שחרפו את נפשם כדי להציל חיים", סיכמו בדובר צה"ל.





















שו8ם דבר לא פעל במלא כוחו!!!!….המחבלים ידעו שאחר י שבוע חופשת סוכות – כ-ו-ל-ם נרדמו בשמירה!!!