הדיין הגאון רבי אלימלך וסרמן הי"ד, שנרצח הבוקר (חמישי) בפיגוע הירי בכניסה לעיר ירושלים, היה אהוד ונערץ בקרב חסידי בעלזא, וזכה להערכה גדולה כלפיו מצד מורו ורבו כ"ק מרן האדמו"ר מבעלזא.
ל'חדשות JDN' נודע כי הרב וסרמן הי"ד היה גם זה שהעניק 'סמיכה' לרבנות, לנכדו בכורו של הרבי מבעלזא, הרה"ג ר' שלום רוקח, לפני כשנה. הרב עצמו הוסמך לדיינות בצעירותו על ידי הגאון רבי יוסף כהן זצ"ל וכן על ידי הרבנות הראשית לישראל לפני כעשור.
ב"כתב ההסמכה", שנחשף כעת לראשונה ב'חדשות JDN', הרב וסרמן הי"ד כתב על הנכד הבכור של הרבי: "איקלע למחננו האי צורבא מרבנן חכם וצורב בחוקי חורב הרה"ג ר' שלום רוקח שליט"א, בן הרה"צ ר' אהרן מרדכי שליט"א, נכד מרן עט"ר רשכבה"ג מבעלזא שליט"א".
בהמשך ציין: "מצאתי אותו בקי בהרבה מסוגיות הש"ס ובידיעות רבות בשו"ע, אורח חיים ויורה דעה, וטיילתי עמו ארוכות וקצרות בכל הנ"ל, ומצאתי שידיו רב לו בש"ס ובפוסקים כאחד הרבנים המובהקים ביותר. ע"כ אמרתי לנכון לסומכו בסמיכת חכמים כל מן דין סמוכו לנא יורה יורה ידין ידין כדת של תורה".
לסיום, הדיין מעיד על יכולתו של הנכד לשמש כרב קהילה: "ואשרי הקהילה שתזכה לשים אותו לראשה מכל הבחינות והמקום יהיה בעזרו לבל יכשל בדבר הלכה".





















שאפו לבעלזא שזכתה בכך.
אשרינו שעם ישראל זכה