ברוך דיין האמת: חסידי באיאן קיבלו אמש (מוצאי שבת) את הבשורה הקשה והמרה על פטירתו הפתאומית של המחנך הרה"ח רבי יששכר דוב בעריש מרדכי ידלר – גולדברג ז"ל, מחשובי חסידי באיאן בביתר עילית, בשנה ה-61 לחייו.
המנוח ז"ל התמוטט במהלך השבת שחלפה. כוחות ההצלה שהוזעקו ביצעו עליו פעולות החייאה, שבסיומן פונה לבית החולים, אך למרבה הכאב והצער, במוצאי שבת החזיר את נשמתו ליוצרה.
הוא נולד לאביו להבחל"ח הרב יצחק זאב ידלר – גולדברג, ובהגיעו לפרקו נישא לרעייתו, בתו של הרה"ח רבי שלמה אהרן ורטהיימר ז"ל, גבאי ה'קלויז' הגדול של חסידי באיאן בירושלים שנפטר בשנת תשע"ז.
לצד עבודת הקודש כמלמד תשב"ר שחינך ילדים לתורה, לעבודה ולחסידות, הוא היה חסיד נאמן של כ"ק האדמו"ר מבאיאן, אליו היה דבוק וקשור בכל נימי נפשו.
במשפחתו ספדו לו: "הוא היה איש חמודות, נעים הליכות, זך ונקי כפיים, הקפיד על דקדוקה של הלכה, השכים קום לעבודת הבורא, שפך לבו בתפילותיו הזכות. באצילות מידותיו האיר פנים לכל אדם והאהיב שם שמיים. סעד ותמך בנשברי לב ועסק במלאכת שמיים באמונה".
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.




















